Čempionų lygos atrankos burtai "Sūduvai" buvo negailestingi

Šiandien Nione (Šveicarija) buvo ištraukti Čempionų lygos pirmojo etapo burtai, po kurių paaiškėjo ir Lietuvos čempionės Marijampolės „Sūduvos“ varžovė stipriausio Europos turnyro atrankoje.

Po burtų paaiškėjo, kad marijampoliečiai susitiks su Kipro čempione APOEL komanda. Pirmąsias rungtynes lietuviai liepos 10 ar 11 dieną žais namuose, o atsakomasis susitikimas po savaitės įvyks varžovų aikštėje.

APOEL yra nuolatinė Europos turnyrų grupių etapo dalyvė. Praėjusiais metais jie pateko į Čempionų lygos grupių etapą, kuriame du kartus sugebėjo sužaisti lygiosiomis su „Borussia“ ir iškovojo du taškus. Dar prieš metus jie varžėsi Europos lygos pagrindiniame turnyre, kur jie grupių etape nesustojo ir pateko į atkrintamąsias varžybas bei jose įveikė „Athletic“ iš Ispanijos ir tik aštuntfinalyje nusileido „Anderlecht“ komandai iš Belgijos.

Pergalę šiame etape iškovojusi ekipa pateks į antrąjį Čempionų lygos etapą, kuriame jų laukia Latvijos čempionų „Jurmala“ ir serbų „Crvena Zvezda“ poros nugalėtojai. Pirmąsias rungtynes lietuvių poros nugalėtojai žais išvykoje.

Tuo tarpu nesėkmės atveju „Sūduva“ persikeltų į Europos lygos antrąjį atrankos etapą, kuriame ir toliau kovotų su kitų šalių čempionais. Jei nepavyktų įveikti Kipro čempionų tuomet Lietuvos pirmenybių lyderių lauktų Talino „Flora“ ir „Hapoel Beer-Sheva FC“ poros pralaimėtojai.

Priminsime, kad tapti „Sūduvos“ varžovais šiame etape taip pat pretendavo „Qarabag“ (Azerbaidžanas), „Sheriff“ (Moldova), „The New Saints“ (Velsas) ir „Videoton“ (Vengrija).

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...