Čempionų lygos dienos rungtynės: "Barcelona" - "Chelsea" (apžvalga)

Šiandien vakare dviem mačais finišuos UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio etapo kovos.

Didžiausią intrigą trečiadienį kelia „Barcelona“ ir „Chelsea“ akistata. Pirmosiose rungtynėse „Stamford Bridge“ stadione šeimininkai pirmavo po Williano įvarčio, tačiau Lionelis Messi išlygino rezultatą, tad kelialapio į kitą etapą likimas paaiškės šios dienos rungtynėse. Šių rungtynių pradžia: 21:45 val.

Kiek anksčiau, 19:00 val., į dvikovą stos „Besiktas“ ir „Bayern“ ekipos, tačiau šioje poroje po vokiečių pergalės namuose 5:0 intrigos dėl kelialapio į kitą etapą nebeliko.

Jūsų dėmesiui – dienos rungtynių apžvalga:


Pirmoji dvikova

Pirmose tarpusavio rungtynėse namuose žaidusi „Chelsea“ komanda nebuvo nusiteikusi pasiduoti poros favorite laikomai „Barcelona“ ekipai ir sukūrė ne vieną progą prie varžovų vartų. Willianas du kartus pataikė į skersinį, o galiausiai būtent šis brazilas išvedė savo ekipą į priekį. Visgi, išlaikyti persvaros „mėlynieji“ nesugebėjo: pasinaudojęs varžovų klaida 75-ąją minutę rezultatą išlygino Lionelis Messi.

Šiame susitikime didelio pranašumo neturėjo nė viena komanda: „Barcelona“ ilgiau kontroliavo kamuolį, tačiau jų varžovai atliko daugiau smūgių.

Komandų rezultatai

Po pirmosios tarpusavio akistatos „Barcelona“ per keturis susitikimus Ispanijos čempionate kartą prarado taškus, sužaisdama lygiosiomis 1:1 su „Las Palmas“, tačiau jiems liūdėti dėl pasirodymų tikrai neverta – pergalė prieš pagrindinius konkurentus dar labiau padidino jų atotrūkį „La Liga“ čempionate.

Svarbią akistatą prieš „Atletico“ laimėjusi 1:0, o praėjusį savaitgalį 2:0 įveikusi „Malaga“, katalonų ekipa ir toliau turi saugų pranašumą „La Liga“ pirmenybėse. Antroje vietoje žengiantis „Atletico“ nuo „Barcos“ atsilieka aštuoniais taškais.

Jų varžovų stovykloje nuotaikos visiškai kitokios: du pralaimėjimai iš eilės nubloškė šią ekipą į penktąją poziciją „Premier“ lygoje. Po pralaimėjimų prieš abu Mančesterio klubus (1:2 prieš „United“ ir 0:1 prieš „City“), „Chelsea“ nesėkmių seriją nutraukė praėjusį savaitgalį, 2:1 įveikdama „Crystal Palace“ komandą.

Komandų naujienos

Prieš atsakomąsias Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynes abu klubai turės netekčių. „Barcelona“ gretose nebus traumuotų Deniso Suarezo bei Nelsono Semedo.

Tuo tarpu savaitgalį dėl smulkios traumos mačą praleidęs Andresas Iniesta bei nestipriai susižeidęs Sergio Roberto turėtų būti pasiruošę trečiadienio akistatai. Jei pastarasis veikiausiai bus mestas į aikštę nuo pirmų minučių, tai veteraną A. Iniestą tikriausiai pamatysime ant atsarginių žaidėjų suolelio, o jo vietą aikštėje tokiu atveju turėtų užimti Ousmane Dembele, kuris pirmajame susitikime į aikštę įleistas nebuvo.

„Chelsea“ savo gretose neturės sausį įsigyto saugo Rosso Barkley bei beveik visą sezoną dėl traumų kenčiančio Davido Luizo. Abu šie futbolininkai negalėjo padėti savo klubui ir pirmajame tarpusavio mače.

Tikimasi, kad praėjusiose „Premier“ lygos rungtynėse nerungtyniavęs Antonio Rudigeris šiame mače galės išbėgti į aikštę nuo pat susitikimo pradžios. Nieko nenustebintų, jei Antonio Conte šiose rungtynėse pasirinktų tą patį startinį vienuoliktuką, kaip ir susitikime savo aikštėje.

Prognozuojamos sudėtys:

Barcelona“: Ter Stegen; Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Busquets, Rakitič, Paulinho; Dembele, Suarez, Messi.

Chelsea“: Courtois; Azpilicueta, Christensen, Rudiger; Moses, Kante, Fabregas, Alonso; Willian, Pedro, Hazard.

Įdomūs faktai

68% ekipų, kurios pirmose Čempionų lygos atkrintamųjų varžybų rungtynėse išvykoje sužaidė lygiosiomis 1:1, pateko į kitą turnyro etapą (23/34);

Tai bus keturioliktoji šių komandų tarpusavio akistata Čempionų lygoje. Per visą lygos istoriją daugiau tarpusavio mačų yra sužaidusios tik dvi poros: „Bayern“ – „Real“ (18) ir „Barcelona“ – „Milan“ (15);

Šešios iš paskutinių 13 akistatų tarp šių klubų baigėsi lygiosiomis;

„Barcelona“ namuose iš paskutinių 39 mačų atkrintamosiose varžybose pralaimėjo tik keturis kartus (25 pergalės, 10 lygiųjų). Vienintelė Anglijos komanda, kuriai pavyko įveikti katalonus jų pačių aikštėje – „Liverpool“ (2:1, 2007 metų vasarį);

Luisas Suarezas įvarčio Čempionų lygoje nepelnė jau 881 minutę – tai yra ilgiausia jo „sausa“ seriją šiame turnyre;

„Chelsea“ klubas prieš „Barcelona“ nepralaimi jau aštuonių mačų iš eilės (2 pergalės, 6 lygiosios), o paskutiniai keturi komandų susitikimai „Camp Nou“ stadione baigėsi lygiosiomis;

Edinas Hazardas šį sezoną savo komandos draugams jau sukūrė 23 progas atlikti smūgį. Kartu su Neymaru pagal šį statistinį komponentą jis pirmauja Čempionų lygoje.