Čempionų lygos dienos rungtynės: "Chelsea" - "Barcelona" (apžvalga)

Šią savaitę UEFA Čempionų lygoje tęsis aštuntfinalio kovos. Labiausiai intriguojanti akistata įvyks „Stamford Bridge“ stadione, kur Londono „Chelsea“ priims „Barcelona“.

Be šios dvikovos įvyks Miuncheno „Bayern“ ir „Besiktas“ akistata. Abi dvikovos prasidės 21 valandą 45 minutės Lietuvos laiku. „EuroFotball.lt“ portalas apžvelgs dienos rungtynes – „Chelsea“ ir „Barcelona“ klubų akistatą.


Komandų rezultatai

Poros favoritu yra laikomas Katalonijos klubas, kuris šį sezoną demonstruoja puikią sportinę formą. Pastaruoju metu „Barca“ turėjo šiokių tokių problemų Ispanijos pirmenybėse, tačiau pranašumas prieš kitas komandas yra toks, jog „Barca“ gali net ir pralaimėti kelias rungtynes iš eilės.

„Chelsea“ ne taip seniai buvo patekęs į duobę – dvi rungtynes iš eilės Anglijos vidutiniokams pralaimėjo net trijų įvarčių skirtumu, tačiau pastarosios dvi rungtynės pozityviai nuteikė tiek Antonio Conte, tiek komandos sirgalius.

Minėtose dviejose rungtynėse „mėlynieji“ rezultatu 4-0 sutriuškino „Hull City“ bei vieno įvarčio mažesniu skirtumu patiesė „West Brom“. Iš viso per paskutines penkias rungtynes Londono komanda du kartus pralaimėjo ir tris kartus džiaugėsi pergalėmis.

Savo ruožtu „Barcelona“ paskutinėse rungtynėse rezultatu 2-0 nugalėjo „Eibar“, nors ir turėjo sunkumų aikštėje. Katalonai šį sezoną problemų su gynyba beveik neturi, tačiau paskutiniu metu Ernesto Valverde nedžiugina puolimas – per penkias rungtynes pelnyti tik šeši įvarčiai.

Didelių priekaištų savo auklėtiniams E. Valverde neturėtų kelti – „Barcelona“ šį sezoną „La Liga“ pirmenybėse dar nepatyrė nei vieno pralaimėjimo. Per paskutines penkias rungtynes katalonai tris kartus džiaugėsi pergalėmis ir sužaidė lygiosiomis su „Espanyol“ bei Madrido „Getafe“.

Grupių etapas

„Chelsea“ kelionę link aštuntfinalio etapo pradėjo nuo C grupės, kurioje grūmėsi su „Roma“, Madrido „Atletico“ bei „Qarabag“. „Mėlynieji“ gana ilgą laiko buvo pirmoje pozicijoje, tačiau paskutiniame ture prarado taškus ir liko antroje pozicijoje į viršų užleisdama „Roma“.

Iš viso per šešerias rungtynes „aristokratai“ pasiekė tris pergales, du kartus sužaidė lygiosiomis ir sykį nusileido minėtai „Roma“ komandai. Per visą grupių etapą A. Conte auklėtiniai pelnė 16 įvarčių ir į savo vartus praleido aštuonis tikslius smūgius.

Apart vienintelio pralaimėjimo, panašius rezultatus D grupėje demonstravo ir „Barcelona“, kuri už savo nugaros paliko Turino „Juventus“, Lisabonos „Sporting“ bei Pirėjo „Olympiakos“.

Ispanijos vicečempionai grupių etape iš viso surinko 14 taškų – keturios pergalės ir dvejos lygiosios. „Barcos“ puolimas ir čia nebuvo pats geriausias – pasiekti devyni įvarčiai, tačiau į savus vartus praleistas vos vienas tikslus varžovų smūgis.

Komandų naujienos

Didelių netekčių prieš šias rungtynes abi komandos neturi – „Barcai“ negalės padėti Thomas Vermaelenas bei suspenduotas Nelsonas Semedo, o „Chelsea“ versis be Rosso Barkley ir trenerio sprendimu komandos užribyje paliktų Davido Luizo bei Tiemoue Bakayoko.

Startinėje sudėtyje siurprizų neturėtų pateikti nei vienas treneris – Ernersto Valverde versis savo įprastu vienuoliktuku, kuriame yra ir Paulinho, o A. Conte į startinę poziciją jau turėtų sugrąžinti Alvaro Morata, kuris penktadienį žaidė pirmą kartą po nugaros traumos.

Vis dar yra abejonių dėl A. Conte pasirinktos žaidimo taktikos – žaidimas su trimis vidurio saugais ar vis dėlto Williano/Pedro pasirodymas aikštėje kartu su Alvaro Morata ir Edenu Hazardu. Prognozuojama, kad visgi strategas pasirins atakuojančio plano išsidėstymą su Pedro ir Hazardu labiau iš kraštų.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Chelsea“: (3-4-3) Thibaut Courtois; Cezar Azpilicueta, Andreas Christensen, Gary Cahill; Victor Moses, Cesc Fabregas, N‘Golo Kante, Marcos Alonso; Pedro, Eden Hazard; Alvaro Morata.

„Barcelona“: (4-4-2) Marc-Andre ter Stegen; Sergi Roberto, Gerard Pique, Samuel Umtiti, Jordi Alba; Ivan Rakitič, Sergio Busquets, Andres Iniesta; Paulinho; Lionel Messi, Luis Suarez.

Įdomūs faktai

Paskutinį kartą šios dvi komandos tarpusavyje Čempionų lygoje kovojo 2011-12 metų sezone. „Chelsea“ bendru rezultatu 3-2 nukovė katalonus ir žengė į turnyro finalą, kuriame vėliau ir triumfavo.

Nuo 2000-ųjų metų „Chelsea“ ir „Barcelona“ Čempionų lygoje kovojo 12 kartų. Tarpusavio kovose kol kas geriau sekasi Londono komandai – keturios pergalės, penkios lygiosios ir trys pralaimėjimai.

Lionelis Messi, Čempionų lygos grupių etape pelnęs tik tris įvarčius, vis dar išlieka didžiausia „Chelsea“ grėsme – iš viso argentinietis šiame sezone yra pelnęs 27 įvarčius ir atlikęs 15 rezultatyvių perdavimų.

„Barcelona“ komandai reikėtų pasisaugoti Edeno Hazardo, kuris pastaruoju metu žaidžia bene geriausią karjeros futbolą – 15 įvarčių ir keturi rezultatyvūs perdavimai šiame sezone.

Net keturios iš paskutinių penkių dvikovų tarp šių komandų baigėsi lygiosiomis.

„Chelsea“ ir „Barcelona“ dvikovos Čempionų lygoje netampa įvarčių puošmenomis – per paskutinius septynis susitikimus vos du kartus buvo peržengta trijų įvarčių riba.

Paskutinį kartą „Chelsea“ Čempionų lygos atkrintamosiose varžybose su Ispanijos klubu kovojo 2013-14 metų sezone. Bandymas prasibrauti į dar vieną finalą „mėlyniesiems“ buvo nesėkmingas – Madrido „Atletico“ bendru rezultatu 3-1 pranoko Anglijos atstovus.

„Barcelona“ komandai apsilankyti Anglijoje teko ne taip seniai – praėjusio sezono grupių etape jie „Manchester City“ tvirtovėje turėjo pripažinti varžovų pranašumą rezultatu 1-3.

Katalonijos ekipa atkrintamųjų varžybas prieš Anglijos klubus laimėjo 13 kartų iš 23 bandymų. 2012-ųjų metų pralaimėjimas pusfinalyje prieš tą patį „Chelsea“ daugkartiniams Ispanijos čempionams buvo vienintelis per pastaruosius septynis atikrintamųjų susirėmimus su anglais.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...