Čempionų lygos dienos rungtynės: "Chelsea" - "Roma" (apžvalga)

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje tęsiasi grupių etapas. Šiandien bus sužaistos dar aštuonerios A-D grupių trečiojo turo rungtynės.

Turi dvikova įvyks „Stamford Bridge“ stadione, kur Londono „Chelsea“ susigrums su „Roma“. Abi komandos Čempionų lygos turnyrą pradėjo gana sėkmingai ir dabar kaunasi dėl pirmosios pozicijos.

Sportinė forma

Kur kas įtikinamiau Čempionų lygos turnyrą pradėjo „Chelsea“ – Antonio Conte auklėtiniai „Qarabag“ ekipa nušlavė rezultatu 6-0, o „Roma“ savo pirmajame susitikime turėjo sunkumų su Madrido „Atletico“ ir po atkaklios kovos išsiskyrė lygiosiomis.

Antrajame ture „Chelsea“ ekipai atiteko „Atletico“ išbandymas – jis buvo sėkmingai išlaikytas: „Chelsea“ pačioje rungtynių pabaigoje išplėšė pergalę rezultatu 2-1, o „Rojiblancos“ liko be svarbių taškų.

Tuo tarpu „Roma“ tame pačiame ture iškovojo pirmąją pergalę. Italijos sostinės komanda tokių lengvų rungtynių kaip „Chelsea“ prieš „Qarabag“ neturėjo. Kostono Manolo ir Edino Džeko įvarčiai rungtynių pabaigoje atnešė pergalę rezultatu 2-1.

Vietinėse pirmenybėse abu klubai žygiuoja gana panašiai. Praėjusio sezono šalies čempionai „Chelsea“ savaitgalį patyrė tikrą gėdą – rezultatu 1-2 nusileido „Crystal Palace“ ekipai, kuri iki tol nebuvo pelniusi nei vieno įvarčio, nei tuo labiau iškovojusi bent tašką.

Per pastarąsias penkerias rungtynes „Chelsea“ yra patyręs du pralaimėjimus. Neskaitant nesėkmės savaitgalį, jie taip pat šalies pirmenybėse nusileido „Man City“ ekipai, o prieš tai buvo pasiektos pergalės prieš „Atletico“, „Stoke City“, „Nottingham“.

„Roma“ pastaruoju metu buvo puikioje sportinėje formoje, tačiau savaitgalį „romėnams“ teko pajausti „Napoli“ klubo pajėgumą. „Roma“ nesugebėjo namuose atsilaikyti prieš dabartinius „Serie A“ lyderius ir buvo patirtas pralaimėjimas minimaliu skirtumu.

Abu klubai savo šalies pirmenybėse rikiuojasi penktose pozicijose ir nuo lyderių turi tą patį devynių taškų atsilikimą.

Komandų naujienos

Tiek „Roma“, tiek „Chelsea“ stipriausiomis sudėtimis nesivers. Antonio Conte bus priverstas žaisti be Victoro Moseso bei N‘Golo Kante, tačiau į treniruotes jau grįžo ir į aikštę žengti yra pasiruošęs puolėjas Alvaro Morata.

Iš svarbesnių žaidėjų „Roma“ komandai šiose rungtynėse negalės padėti gynėjas Kostas Manolas, tačiau į aikštę sugrįžti yra pasirengęs Kevinas Strootmanas. Tarp traumuotų žaidėjų taip pat yra įrašyti Stephanas El Shaarawy, Emersonas, Pattrickas Schickas ir Rickas Karsdorpas.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Chelsea“: Thibaut Courtois; Cezar Azpilicueta, David Luiz, Gary Cahill; Zappacosta, Cesc Fabregas, Tiemoue Bakayoko, Marcos Alonso; Eden Hazard, Willian, Alvaro Morata.

„Roma“: Alisson; Peres, Federico Fazio, Jesus, Aleksandr Kolarov; Radja Nainggolan, Daniele De Rossi. Kevin Strooman; Perotti, Edin Džeko, Florenzi.

Įdomūs faktai

„Chelsea“ šį sezoną yra pažeidžiamas namuose – „Premier“ lygoje jau pralaimėjo dvi namų rungtynes, kai tuo tarpu „Roma“ Italijoje turi pasiekusi tris pergales iš eilės žaisdama išvykoje.

„Roma“ lyderis Edinas Džeko yra puikioje formoje – per paskutines šešias dvikovas pasižymėjo septyniais tiksliais smūgiais.

Paskutinį kartą šios komandos Čempionų lygoje buvo susitikusios 2008 metais. Vienintelis Johno Terry įvartis „Stamford Bridge“ stadione nulėmė „mėlynųjų“ pergalę prieš „romėnus“.

„Chelsea“ Čempionų lygoje iš septynių paskutinių rungtynių net šešiose pelno mažiausiai po du įvarčius.

Londono komanda turi pranašumą tarpusavio susitikimų istorijoje – „Chelsea“ laimėjo visus paskutines tris namų rungtynes prieš „Roma“.