Čempionų lygos dienos rungtynės: "Juventus" - "Barcelona" (apžvalga)

Trečiadienį Senajame žemyne bus sužaistos aštuonerios A-D grupių priešpaskutinio turo rungtynės. Intriguojanti akistata turėtų įvykti Turine, kur vietos "Juventus" bandys atsirevanšuoti "Barcelona" klubui už pralaimėjimą pirmajame ture.

D grupėje kol kas padėties šeimininkė yra "Barca" - ji "senąją senjorą" lenkia trimis taškais, tačiau "Juventus" šiandien turi progą išlyginti rezultatą bendroje lentelėje. Vis dėlto iškovoti pirmąją vietą ir pergalės atveju bus sunku - "Barca" pirmoje tarpusavio dvikovoje italus sutriuškino rezultatu 3-0.

Sportinės formos

Praėjęs turas UEFA Čempionų lygoje tiek "Juventus", tiek "Barcai" buvo identiškas - abi komandos su savo oponentais sužaidė lygiosiomis, todėl nei sumažinti, nei padidinti taškų skirtumo nei vienai komandų nepavyko.

Savaitgalį abi komandos rungtyniavo vietinėse pirmenybėse, kuriose rezultatai buvo skirtingi. "Juventus" išvykoje patyrė kiek netikėtą nesėkmę prieš "Sampdoria". Pastarieji vienu rungtynių metu pirmavo rezultatu 3-0, tačiau "Juve" rungtynių pabaigoje buvo grąžinusi intrigą, bet pergalės nepasiekė - 3:2.

Per paskutines penkias rungtynes "Juventus" tris kartus šventė pergalę ir po sykį pralaimėjo bei sužaidė lygiosiomis. Massimiliano Allegri auklėtiniai nugalėjo SPAL, "Milan" ir "Benevento", o lygiosiomis sužaidė su "Sporting" Čempionų lygos grupių etape.

"Barcai" reikalai Ispanijos pirmenybėse ir toliau klostosi idealiai - nuo aršiausių priešų iš Madrido jie turi net 10 taškų pranašumą, o paskutinėse rungtynėse rezultatu 3-0 nugalėjo "Leganes".

Katalonai per paskutines penkerias rungtynes keturis kartus nugalėjo varžovus ir kartą sužaidė nulinėmis lygiosiomis su Pirėjo "Olympiakos". "Barca" demonstruoja puikų žaidimą tiek gynyboje, tiek puolime - per visus šiuos mačus katalonai pasiekė 10 įvarčių ir į savo vartus praleido vos vieną tikslų smūgį.

Komandų naujienos

"Barcelona" prieš šias rungtynes rimtų netekčių neturi - katalonams galės padėti visi pagrindinės sudėties žaidėjai. Ispanijos vicečempionų gretose dėl traumų negalės padėti jau anksčiau susižeidę Ousmane Dembele, Andre Gomesas, Javieras Mascherano ir Sergi Roberto.

"Juventus" traumuotų žaidėjų neturi, todėl galės verstis pačia pajėgiausia sudėtimi. Neabejotinai į startinį vienuoliktuką turėtų sugrįžti Gianluigi Buffonas ir Andrea Barzagli, kurie abu buvo palikti ant suolo savaitgalį įvykusioje dvikovoje.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Juventus": Buffon; De Sciglio, Barzagli, Chiellini, Alex Sandro; Pjanic, Matuidi; Cuadrado, Dybala, Mandzukic; Higuaín.

"Barcelona": Ter Stegen; Semedo, Piqué, Umtiti, Alba; Paulinho, Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suárez.

Įdomūs faktai

"Juventus" žaisdami namų rungtynes Čempionų lygoje yra nesustabdomi - "senoji senjora" savo stadione yra nenugalima 25 rungtynes iš eilės, o nepralaimėjimų seriją prasidėjo dar nuo 2013 metų balandžio.

"Barcelona" šį sezoną nepriekaištingai rungtyniauja gynyboje - per ketverias rungtynes Čempionų lygoje katalonai praleido vos vieną įvartį (prieš "Olympiakos).

Turino ekipai pralaimėjimas prieš "Sampdoria" buvo pirmasis per paskutines 12 rungtynių. Iki savaitgalio "Juve" buvo iškovojusi devynias pergales bei du kartus sužaidę lygiosiomis.

"Barcelona" turi dar įspūdingesnę seriją - Ernesto Valverde auklėtiniai yra nenugalimi 17 rungtynių iš eilės visose turnyruose. Tik penkiose iš šių visų rungtynių "Barca" neišsaugojo savo vartų sausų.

"Barcai" neypatingai sėkmingai sekasi žaisti išvykose - per paskutines 13 Čempionų lygos išvykos rungtynių katalonai pasiekė penkias pergales, tris kartus sužaidė lygiosiomis ir taip pat penkis kartus nusileido varžovams.

"Juventus" pralaimėjo vos vienerias rungtynes namuose žaisdami prieš Ispanijos komandas per paskutines 24 rungtynes Europos turnyruose.