Čempionų lygos dienos rungtynės: "Man Utd" - "Sevilla" (apžvalga)

Šią savaitę UEFA Čempionų lygoje finišuos aštuntfinalio etapas. Šiandien vakare paaiškės dar du dalyviai, tęsiantys kova dėl prestižinio turnyro trofėjaus.

Daugiausiai dėmesio kelia rungtynės "Old Trafford" stadione, kur savo žiūrovų palaikoma "Manchester United" susigrums su "Sevilla". Pirmajame susitikime "raudonieji velniai" pasiekė nulines lygiąsias, tačiau vaizdas aikštėje buvo itin prastas. Vis dėlto namuose Jose Mourinho auklėtiniai yra nusiteikę kovoti tik dėl pergalės.

Be šių rungtynių Italijoje taip pat kovos "Roma" ir Donecko "Shakhtar" klubai. Abu susitikimai prasidės 21 val. 45 min. Lietuvos laiku. Jūsų dėmesiui - dienos rungtynių apžvalga:


Pirmoji dvikova

"Sevilla" namuose kūrė tikrą pirtį "Manchester United" futbolininkams. "Raudonieji velniai" per visas 90 minučių beveik nesukūrė jokios pavojingos progos, kai tuo tarpu andalūzai "bombardavo" varžovų vartus, tačiau viską nuo savo vartų atmušinėjo nuostabią sportinę formą demonstruojantis Davidas De Gea.

Pirmoje dvikovoje "Sevilla" komanda dominavo pagal visus statistinius duomenis. Nepaisant to, "Man Utd" pasiekė gana teigiamą rezultatą ir bent vienas jų įvartis "Old Trafford" stadione gali rimtai apsunkinti Ispanijos komandos šansus žengti tolyn

Komandų rezultatai

"Manchester United" po lygiųjų prieš "Sevilla" savo šalies fronte rungtyniavo itin sėkmingai. Jose Mourinho auklėtiniai pasiekė tris pergales iš tiek pat galimų ir po savo kojomis paliko principinius varžovus.

Iškart po rungtynių Sevilijoje "raudoniesiems velniams" teko susigrumti su Londono "Chelsea" ekipa, kuri buvo įveikta rezultatu 2-1. Vėliau "Man Utd" pasiekė dramatišką pergalę prieš "Crystal Palace". Pastarieji pirmavo rezultatu 2-0, tačiau J. Mourinho kariauna atsitiesė ir džiaugėsi sensacinga pergale rezultatu 3-2.

Savaitgalį "Man Utd" komandos laukė dar vienas iššūkis - susirėmimas su "Liverpool". Šis egzaminas taip pat buvo išlaikytas - varžovai buvo nugalėti rezultatu 2-1.

Ne taip sėkmingai savo šalies pirmenybėse po rungtynių su Mančesterio ekipa sekėsi "Sevilla" - ji laimėjo du kartus ir patyrė dvi nesėkmes.

"Sevilla" po rungtynių su "Man Utd" Ispanijoje rezultatu 2-5 nusileido Madrido "Atletico", vėliau įveikė "Malaga" bei Bilbao "Athletic", o paskutinėse rungtynėse turėjo pripažinti "Valencia" komandos pranašumą - 0:2.

Komandų naujienos

Jose Mourinho turi rimtų netekčių komandos sudėtyje. Padėti ir toliau dėl traumų negali Marcosas Rojo, Philas Jonesas, Anderis Herrera, Zlatanas Ibrahimovičius ir Daley Blindas, tačiau nėra aišku ir dėl pagrindinės žvaigždės - Paulio Pogba, kuris dėl nedidelės traumos nežaidė ir prieš "Liverpool". Vis dėlto išlieka galimybė, kad prancūzas bus bent ant atsarginių suolo.

"Raudonųjų velnių" startinėje sudėtyje siurprizų neturėtume išvysti - saugų liniją sudarys Nemanja Matičius ir jaunasis Scottas McTominay'us. Puolime tikimasi pamatyti Marcusą Rashfordą, kuris sublizgėjo savaitgalį - jo dublis ir atvedė "Man Utd" į pergalę principinėje dvikovoje.

"Sevilla" gretose taip pat yra šiokių tokių netekčių - tikrai negalės žaisti Jesusas Navasas bei Sebastienas Corchia, taip pat nežinoma, ar jau gynyboje komandai galės padėti Danielis Carrico.

Andalūzų startinėje sudėtyje didelių pokyčių nuo praėjusių rungtynių taip pat neturėtų būti. Tikimasi, kad rungtyniaus kone identiškas vienuoliktukas, tik šį kartą aikštėje nebus traumuoto J. Navaso.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Man Utd": David De Gea; Antonio Valencia, Eric Bailly, Chris Smalling, Ashley Young; Nemanja Matič, Scott McTominay; Juan Mata, Alexis Sanchez, Marcus Rashford; Romelu Lukaku.

"Sevilla": Sergio Rico; Gabriel Mercado, Simon Kjaer, Clement Lenglet, Sergio Escudero; Ever Banega, Steven N'Zonzi; Andrea Correa, Franco Vazquez, Pablo Sarabia; Luis Muriel.

Įdomūs faktai

70 procentų komandų Čempionų lygoje, kurios pirmąsias išvykos rungtynes sužaidė rezultatu 0-0, prasibrovė į kitą etapą - 21 iš 30.

"Manchester United" Ispanijos komandoms UEFA Čempionų lygoje pralaimėjo vos vieną kartą iš paskutinių devynių rungtynių - penkios pergalės ir trys lygiosios.

"Raudonieji velniai' prieš Ispanijos klubus Senojo žemyno turnyre per paskutinius 15 susitikimų nesugebėjo pelnyti daugiau nei vieno įvarčio per rungtynes - vos septyni įvarčiai.

Jose Mourinho vadovaujamos komandos Čempionų lygoje žaisdamos namuose yra pralaimėjusios tik septynis kartus per paskutines 69 dvikovas.

Nuo 2011 metų finalo "Man Utd" Čempionų lygoje atkrintamųjų varžybas laimėjo vos kartą iš paskutinių aštuonių bandymų.

"Sevilla" komandai per savo istoriją dar niekada nėra pavykę laimėti rungtynių Anglijoje - lygiosios ir trys pralaimėjimai.

Šioje sezono stadijoje tik "Porto" (15) yra praleidęs daugiau įvarčių Čempionų lygoje nei "Sevilla" (12).

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...