Čempionų lygos dienos rungtynės: PSG - "Real" (apžvalga)

Antradienį vakare UEFA Čempionų lygoje paaiškės pirmieji du ketvirtfinalio dalyviai. Šį vakarą daug dėmesio sulauks atsakomoji dvikova Paryžiuje, kur vietos "Saint-Germain" bandys atsitiesti prieš Madrido "Real".

Pirmoji dvikova Madride baigėsi svečių nesėkme rezultatu 3-1. Paryžiaus komandai šioje dvikovoje būtina per pagrindinį laiką prieš "Real" laimėti bent dviejų įvarčių pranašumu. Tai lengva padaryti PSG ekipai nebus - "Real" per pastaruosius ketverius metus net tris kartus tapo šio turnyro čempionais.

Be šių rungtynių Liverpulyje įvyks dvikova tarp "Liverpool" bei "Porto", tačiau šioje poroje jau viskas aišku. "EuroFootball.lt" apžvelgs didžiausią intrigą keliančias rungtynes Paryžiuje.


Komandų rezultatai

Abiejų komandų sportinė forma šiuo metu yra geroje stadijoje - "Real" po rungtynių su PSG tik sykį netikėtai nusileido varžovams iš Barselonos, o PSG po pralaimėjimo Madride vietiniame fronte daugiau neklydo.

PSG ekipa Prancūzijoje per pastarąsias ketverias rungtynes pasiekė visas įmanomas pergales ir varžovus įveikė mažiausiai dviejų įvarčių skirtumu. Po Unai Emery treniruojamos komandos kojomis krito "Strasbourg" (5-2), "Troyes" (2-0) ir du kartus tokiu pačiu rezultatu - 3:0 - nugalėta "Marseille".

Gana puikius rezultatus Ispanijoje rodė ir PSG varžovai. Madrido "Real" iškovojo keturias pergales ir sykį nusileido Barselonos "Espanyol" komandai. Zinedine'o Zidane'o auklėtiniai nukovė "Real Betis" (5-3), "Leganes" (3-1), "Alaves" (4-0) ir Madrido "Getafe" (3-1).

Visos pastarosios "Real" ekipos rungtynės įrodė, kokia gali būti pažeidžiama šios komandos gynyba, tačiau puolimas pastaruoju metu, išskyrus rungtynes su "Espanyol", kuriose nerungtyniavo pagrindinis atakų lyderis Cristiano Ronaldo, dirba puikiai - per paskutines penkerias rungtynes pelnyta 15 įvarčių.

Komandų naujienos

Paryžiaus komandą ne taip seniai sudrebino naujienos apie Neymaro traumą. Brazilas prieš kelias savaites rungtynėse su "Marseille" patyrė čiurnos traumą ir privalėjo gultis ant operacinio stalo. Tai yra vienintelė, tačiau itin skaudi PSG ekipos netektis prieš šias rungtynes.

Tikimasi, kad brazilą aikštėje pakeis Angelis Di Maria, kuris taip ir nežengė į aikštę pirmoje dvikovoje prieš "Real". Vis dėlto po Neymaro traumos argentinietis pelnė įvarčius vieną po kito ir įrodė, kad yra puikioje sportinėje formoje. PSG ekipa greičiausiai žais 4-3-3 išsidėstymu, tik šį kartą aikštės viduryje žais patyręs Thiago Motta.

"Real" komanda po rungtynių su PSG taip pat turėjo rimtų netekčių - iki pat šiol nerungtyniavo Luka Modričus bei Toni Kroosas, tačiau "baltieji" į Paryžių atvyko pilnos sudėties. Vis dėlto yra mažai šansų, kad abu futbolininkai bus aikštėje nuo pirmų minučių. Marcelo taip pat pastaruoju metu turėjo problemų, tačiau savaitgalį jau apšilo kojas ir yra pasirengęs žengti į aikštę Paryžiaus stadione.

Madrido ekipos startinė sudėtis iš esmės priklausys nuo L. Modričiaus ir T. Krooso. Jeigu abu futbolininkai aikštėje nebus nuo pirmų minučių, manoma, kad Zinedine'as Zidane'as žais 4-4-2 išsidėstymu. Tokiu atveju vidurio saugų liniją sudarytų Mateo Kovačičius ir Casemiro, o jiems iš kraštų pagalbą teiktų Lucas Vazquezas bei Garethas Bale'as, tačiau linkstama prie 4-3-3, nes vis dar tikimasi, jog galės žaisti bent L. Modričius.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

PSG: (4-3-3) Alphonse Areola; Dani Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Yuri Berchiche; Marco Verratti, Thiago Motta, Adrien Rabiot; Kylian Mbappe, Edinson Cavani, Angel Di Maria.

"Real": (4-3-3) Keylor Navas; Dani Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Luka Modrič, Casemiro, Mateo Kovačič; Gareth Bale, Cristiano Ronaldo, Karim Benzema.

Įdomūs faktai

Tik 33 procentai visų Čempionų lygos komandų į kitą etapą žengė po pirmajame susitikime (žaidžiant išvykoje) patirto pralaimėjimo rezultatu 3-1.

PSG žino, koks yra skonis iš atkrintamųjų varžybų eliminuoti Madrido "Real" komandą. Jie tai du kartus padarė UEFA Taurių laimėtojų taurės ir UEFA taurės ketvirtfinaliuose - atitinkamai 1992-93 ir 1993-94 metų sezonuose.

Tačiau pastarųjų metų rezultatai rodo, kad PSG ekipai susitikimai su "Real" nėra patys sėkmingiausi - Ispanijos sostinės komanda per paskutines tris tarpusavio rungtynes šventė dvi pergales bei sykį sužaidė lygiosiomis.

"Real" vis dar yra vienintelė komanda Čempionų lygoje, kuri nuo 2015-ųjų metų nepraleido įvarčio prieš PSG žaisdami "Parc des Princes" tvirtovėje.

Prie Zinedine'o Zidane'o "Real" laimėjo 11 iš 15 rungtynių Čempionų lygoje.. Du pralaimėjimai ir dvejos lygiosios nesustabdė prancūzo vadovaujamos komandos, kuri pastaruosius du sezonus yra šio turnyro nugalėtoja.