Čempionų lygos dienos rungtynės: "Real" - "Tottenham" (apžvalga)

Po nedidelės pertraukos sugrįžta UEFA Čempionų lyga. Antradienį vakare trečiajame grupių etapo ture įvyks aštuonerios intriguojančios akistatos.

Ypatingai laukiama dvikova Madride, kur H grupėje susitinka du lyderiai – čempionai „Real“ prieš Londono „Tottenham“. Susitikimo pradžia – 21 valandą 45 minutės minutės Lietuvos laiku.

Sportinė forma

UEFA Čempionų lygos turnyrą abi komandos pradėjo galingai – iškovotos dvi pergalės ir kol kas dar neprarastas nei vienas taškas. Kiekvienai komandai taškai šioje grupėje yra labai reikalingi, nes be „Tottenham“ ir „Real“ dėl patekimo į kitą etapą kovoja „Borussia“.

Abi komandos grupių etapo žygiuoja ne tik identiškai pergalių skaičiumi, bet ir pasiektais rezultatais.  Prieš Dortmundo „Borussia“ abi komandos šventė pergales rezultatu 3-1, o prieš Nikosijos APOEL buvo triumfuota rezultatu 3-0.

Tiek „Real“, tiek „Tottenham“ savo gretose turi du aiškius lyderius – Harry Kane‘as per dvejas rungtynes jau spėjo pelnyti net penkis įvarčius, o Cristiano Ronaldo „baltųjų“ komandai pridėjo keturis tikslius smūgius.

Savaitgalį abu klubai turėjo sunkumų vietinėse pirmenybėse. Zinedine‘o Zidane‘o treniruojama komanda rezultatu 2-1 nugalėjo Madrido „Getafe“, tačiau pergalingas C. Ronaldo įvartis į varžovų vartus krito tik 85-ąją minutę.

„Tottenham“ ekipai pasiekti pergalės Anglijos „Premier“ lygoje taip pat lengva nebuvo – tik vienintelis Christiano Erikseno įvartis nulėmė Šiaurės Londono komandos pergalę prieš „Bournemouth“. Beje, ši pergalė galiausiai nutraukė „Spurs“ prakeiksmą „Wembley“ stadione, kuriame po kelių savaičių teks varžytis būtent su tuo pačiu „Real“.

„Real“ ir „Tottenham“ identiškai žygiuoja ne tik Čempionų lygoje, bet ir savo pirmenybėse. Abu klubai užima trečiąsias pozicijas, turi po 17 taškų ir nuo pirmaujančių komandų atsilieka tuo pačiu 5 taškų skirtumu.

Komandų naujienos

„Santiago Bernabeu“ stadione tikrai neišvysime pilnų komandos sudėčių – ir vieni, ir kiti turi nuostolių. Senojo žemyno čempionai dėl traumų yra priversti verstis be gynėjo Dani Carvajalio, saugo Mateo Kovačičiaus ir krašto puolėjo Garetho Bale‘o.

Savo ruožtu „Tottenham“ šioje dvikovoje bus priverstas verstis be Beno Davieso, Victoro Waynyama, Georges-Kevino N‘Koudou bei diskvalifikuoto Dele Alli.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Real Madrid“: Keylor Navas; Nacho, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Casemiro, Toni Kroos, Luka Modrič; Isco; Cristiano Ronaldo, Karim Benzema.

„Tottenham“: Hugo Lloris; Toby Alderweireld, Davinson Sanchez, Jan Vertonghen; Serge Aurier, Eric Dier, Harry Winks, Kevin Trippier; Christian Eriksen, Harry Kane, Heung-Min Son.

Trenerių komentarai:

Madrido „Real“ vyr. treneris Zinedine‘as Zidane‘as: „Labai džiaugiamės, kad vėl turėsime progą žaisti Čempionų lygoje, ypatingai prieš tokį puikų varžovą. Tai bus testas, nes žaisime su nauja komanda. Žinome, kad turime dvi rungtynes su „Tottenham“ ir visose norime laimėti.

Tai turėtų būti puikios rungtynės tiems, kurie tikrai mėgsta futbolą. „Tottenham“ yra labai pajėgi komanda, turinti daug puikių futbolininkų – ne tik Harry Kane‘ą. Didžiulį darbą atlieka ir Mauricio Pochettino. Tikimės, kad tai nebus jų sėkminga diena ir mes galėsime iškovoti tris taškus.“

Londono „Tottenham“  vyr. treneris Mauricio Pochettino: „Šiandien mūsų laukia dar vienas išbandymas. Tai puiki galimybė patiems mums pamatyti, ar jau galime konkuruoti tokiame lygyje. Visi džiaugiamės, kad galime varžytis tokiame turnyre ir parodyti savo galimybes.

„Real“ yra nuostabi komanda – geriausia pasaulyje. Bet kuriam futbolininkui turėtų būti didžiulė garbė žaisti tokio lygio rungtynėse ir prieš tokį varžovą. Mūsų komandai tai bus puikus krikštas, nes žaisti „Santiago Bernabeu“ stadione yra kažkas ypatingo.“

Įdomūs faktai

Madrido „Real“ UEFA Čempionų lygos namų rungtynių grupių etape nepralaimi jau nuo 2009 metų spalio mėnesio – 21 pergale ir dvejos lygiosios.

Zinedine‘o Zidane‘o auklėtiniai pralaimėjo vos vienas iš paskutinių 21 rungtynių Čempionų lygoje. Vienintelė nesėkmė buvo patirta praėjusio sezono pusfinalyje, tačiau tai nesutrukdė jiems žengti į finalą.

„Baltieji“ prieš Anglijos „Premier“ lygos atstovus nepralaimi 11 rungtynių iš eilės – aštuonios pergalės ir trejos lygiosios.

Paskutinį kartą „Real“ Čempionų lygoje „Premier“ lygos atstovo pranašumą turėjo pripažinti 2008-09 metų sezone, kai aštuntfinalyje patyrė skaudų pralaimėjimą (0-4) prieš „Liverpool“.

Paskutinį kartą „Tottenham“ ekipa „Santiago Bernabeu“ stadione žaidė 2011 metais. „Spurs“ ekipa tada ketvirtfinalio susitikime turėjo pripažinti šeimininkų pranašumą rezultatu 0-4.

Tai bus pirmas kartas nuo 2011 metų, kai „Tottenham“ susikaus su Ispanijos klubu. Dar prieš tai, kai buvo pralaimėta „Real“ ekipai, „Tottenham“ 2007-08 metų sezone namuose patyrė pralaimėjimą prieš „Getafe“.

„Hat-tricku“ prieš APOEL pasižymėjęs Harry Kane‘as šiuo metu yra rezultatyviausias Čempionų lygos žaidėjas – jo sąskaitoje penki įvarčiai.

Prieš Nikosijoje pasiektą pergalę, „Tottenham“ buvo pralaimėjęs paskutinius du išvykos susitikimus Čempionų lygoje.