Čempionų lygos dienos rungtynės: "Tottenham" - "Juventus" (apžvalga)

Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje įvyks dar dvejos atsakomosios aštuntfinalio rungtynės. Intriga bus tik vienose rungtynėse, kuriose ginklus dar kartą surems Londono „Tottenham“ su Turino „Juventus“.

Pirmoji akistata Turine pralenkė lūkesčius – daugelis tikėjosi ne itin rezultatyvių rungtynių, tačiau jau per pirmąjį kėlinį krito trys įvarčiai. „Juventus“ pirmavo rezultatu 2-0, tačiau svečiai iš Anglijos nenuleido galvų ir gero žaidimo dėka sugebėjo pasiekti lygiąsias rezultatu 2-2.

Šiek tiek geresnius šansus  po šių lygiųjų patekti į kitą etapą turi „Tottenham“, tačiau „senoji senjora“ turi daug patirties ir sieks pranokti varžovus jų pačių aikštėje. Jūsų dėmesiui – dienos rungtynių apžvalga, kurią parengė portalas „EuroFootball.lt“.


Komandų rezultatai

Abiejų komandų sportinė forma yra gana panaši – pralaimėjimų tiek „Juve“, tiek „Tottenham“ išvengė, todėl savo šalies fronte žygiuoja užtikrintai. Abi komandos turėjo gana sunkias rungtynes savaitgalį, o ypatingai – Turino komanda.

„Tottenham“ po lygiųjų Turine iš viso sužaidė ketverias rungtynes. Jie iškart po šios dvikovos dar kartą tokiu pačiu rezultatu – 2:2 – sužaidė lygiosiomis FA taurėje su kukliu „Rochdale“ klubu, tačiau juos vėliau sutriuškino rezultatu 6-1.

Be šių dviejų susitikimų Anglijos „Premier“ lygoje „Spurs“ minimaliu skirtumu pranoko „Crystal Palace“, o savaitgalį įvykusiose rungtynėse Heungo-Sono Mino dublis garantavo pergalę prieš „Huddersfield“ – 2:0.

„Juventus“ po Čempionų lygos vietiniame fronte skynė tik pergales, tačiau lengvų pasivaikščiojimų neturėjo. „Torino“, „Atalanta“ (Italijos taurėje) ir Romos „Lazio“ komandos buvo įveiktos identišku rezultatu 1-0.

Tai rodo, kad „Juventus“ gynyba vis dar dirba be priekaištų, bet ji tokia buvo ir prieš rungtynes su „Tottenham“. Puolime pastaruoju metu Italijos čempionai susiduria su šiokiomis tokiomis problemomis, tačiau Londone jau galės padėti Paulo Dybala, kuris sensacingai ir nukalė „Juvės“ pergalę savaitgalį.

„Tottenham“ puolime paskutiniu metu rodo gerokai geresnius rezultatus – per paskutines ketverias rungtynes pelnyta 11 įvarčių.

Komandų naujienos

„Tottenham“ ekipoje problemos tos pačios – komandai negali padėti tik niekaip fizinės formos neatgaunantis centro gynėjo Toby Alderweireldas. Belgo netektis nėra vienintelė „pentinių“ gretose – pirmoje akistatoje prieš „Juventus“ žaidęs Serge‘as Aurier dėl geltonių kortelių šiandien yra suspenduotas.

Prancūzą startinėje sudėtyje pakeis Kieranas Trippieris, kuris šį sezoną ir atrodo solidžiau už S. Aurier. Turine nuo pat pirmų minučių žaidė krašto puolėjas Erikas Lamela, tačiau šiandien Mauricio Pochettino vietoj argentiniečio greičiausiai pasirinks puikią sportinę formą demonstruojantį Heungą-Miną Soną. „Tottenham“ žais sau įprastu 4-2-3-1 išsidėstymu.

„Juventus“ ekipoje problemų yra daugiau – susitikimą tikrai praleis traumas patyrę Juanas Cuadrado, Mario Mandžukičius ir Federico Bernardeschi. Paskutinėse rungtynėse italai turėjo verstis ir be Gonzalo Higuaino, tačiau šiandien argentinietis turėtų būti pasiruošęs žengti į aikštę.

Massimiliano Allegri prieš „Tottenham“ greičiausiai rungtyniaus 4-3-3 išsidėstymu. Puolimo trio turėtų sudaryti minėti P. Dybala , G. Higuainas bei Douglasas Costa. Žemiau jų tikimasi pamatyti Sami Khedira, Miralemą Pjaničių ir Blaise‘ą Matuidi, o gynyboje turėtų liktu tas pats ketvertas.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Tottenham“: (4-2-3-1) Hugo Lloris; Kieran Trippier, Davison Sanchez, Jan Vertonghen, Ben Davies; Eric Dier, Moussa Dembele; Heung-Min Son, Dele Alli, Christian Eriksen; Harry Kane.

„Juventus“: (4-3-3) Gianluigi Buffon; Mattia De Sciglio, Medhi Benatia, Giorgio Chiellini, Alex Sandro; Sami Khedira, Miralem Pjanič, Blaise Matuidi; Douglas Costa, Gonzalo Higuain, Paulo Dybala.

Įdomūs faktai

Paskutinė „Juventus“ išvyka į Anglija susiklostė itin sėkmingai – jie 2015 metais grupių etape atsitiesė ir Mario Mandžukičiaus bei Alvaro Moratos įvarčių dėka šventė pergalę rezultatu 2-1 prieš „Man City“

„Senoji senjora“ Anglijoje yra nenugalima paskutines tris rungtynes – be pergalės prieš „Man City“ jie „Stamford Bridge“ sužaidė lygiosiomis su „Chelsea“ (2012 m.) ir Europos lygoje taip pat taikiai išsiskyrė su tuo pačiu „Man City“ (2011 m.)

„Tottenham“ namuose prieš Italijos klubus yra nenugalimas paskutines septynias rungtynes – keturios pergalės ir trejos lygiosios.

Čempionų lygoje „Tottenham“ komanda žaidžia itin rezultatyviai – per paskutines aštuonias rungtynes krito bent trys įvarčiai, o patys „Spurs“ septyniuose iš aštuonių susitikimų pelnė bent du įvarčius.

Mauricio Pochettino auklėtiniai Čempionų lygoje yra nenugalimi aštuonias rungtynes iš eilės, o „Juventus“ – šešias.