Čempionų lygos finalas: žalgiriečių simpatijos krypsta link "Atletico"

Šį šeštadienį paaiškės naujasis Europos futbolo karalius, kuriuo gali tapti viena iš Ispanijos sostinės ekipų: „Real“ arba „Atletico“. UEFA Čempionų lygos finalui vis labiau artėjant aistros dėl rungtynių baigties verda ir Vilniaus „Žalgirio“ persirengimo kambaryje.

Visgi ne visi žalgiriečiai palaiko būtent tas komandas, kurios dalyvaus finalinėse rungtynėse. Štai Vilniaus ekipos senbuvis Mantas Kuklys bei naujokas Marius Žaliūkas yra aistringi „Barcelona“ klubo gerbėjai, todėl principinių varžovų „Real“ nepalaikys.

„Visada palaikau tuos, kurie žaidžia prieš šią ekipą. Manau, kad šios rungtynės turėtų būti panašios į 2014 metų finalą, kova jame turėtų virti iki paskutinių sekundžių. Visgi tikiuosi, kad šį kartą rezultatu 2:1 laimės „Atletico“ komanda“, - spėjo ilgametis Lietuvos rinktinės narys M. Žaliūkas.

Tiesa, žalgirietis pasirodo nėra toks geras spėjikas. „Žalgirio“ kapitonas Egidijus Vaitkūnas atskleidė, kad dar po paskutinių jo ir M. Žaliūko lažybų pastarasis jam yra skolingas praloštus pietus.

„Mes mėgstame aptarinėti UEFA Čempionų lygos rungtynes. Štai Marius vis dar yra skolingas man pietus, nes pralošė lažybas dėl pusfinalio rungtynių tarp „Real“ ir Mančesterio „City“.

O finale palaikysiu tik „Real“ komandą, kurią mėgstu jau nuo vaikystės. Labiausiai norėčiau, kad jie nugalėtų „Atletico“ rezultatu 4:0, bet rungtynėse greičiausiai bus daug daugiau įtampos, o rezultatas – ne toks triuškinantis“, - teigė E. Vaitkūnas.

Karališkojo klubo pergalę prognozuoja ir Donovanas Slijnagrdas bei Bahrudinas Atajičius, tačiau jie teigia, kad šiose rungtynėse nepalaikys nė vienos komandos. Jie tiesiog tikisi išvysti gražų futbolą.

„Real“ ekipos pergalės tikisi ir Linas Pilibaitis, kurio spėjimu rungtynės turėtų baigtis rezultatu 2:1. Tokį patį rezultatą prognozuoja ir Vytautas Lukša.

„Jau labai seniai palaikau „Real“ ekipą, man visada patikdavo Zinedino Zidano žaidimas, o dabar jis dar ir treniruoja šią komandą. Todėl tikiuosi, kad būtent jie laimės finalą. Jeigu reikėtų spėti rezultatą, manau, kad jis būtų 2:1, o abiejų įvarčių autoriumi taps Cristiano Ronaldo“, - sakė saugas.

Štai legionierius Marinas Matošas UEFA Čempionų lygos finale palaikys „Atletico“, nes nemėgsta kitos finalo dalyvės. Pagal jo prognozes, rungtynės turėtų baigtis rezultatu 1:0, o įvartį pelnys Fernando Torresas arba jo komandos draugas Koke.

„Atletico“ ekipai simpatijas jaučia ir dar du žalgiriečiai: Simonas Stankevičius bei Mamadou Mbodjis. Pastarasis turi ir savo favoritą žaidėją.

„Man labai patinka šioje komandoje rungtyniaujantis prancūzas Antoine Griezmannas, o ir labai imponuoja jų žaidimo stilius. Tikiuosi, kad „Atletico“ laimės rezultatu 1:0, o įvartį pelnys būtent A. Griezmannas arba Fernando Torresas“, - sakė žalgiriečių gretose įvarčius štampuojantis gynėjas.

Dar sudėtingesnės finalo atomazgos tikisi netrukus prie Lietuvos U-21 rinktinės prisijungsiantis S. Stankevičius.

„Norėčiau, kad laimėtų „Atletico“, nes jie kiekvienose rungtynėse atiduoda absoliučiai visas turimas jėgas, o ši pergalė įeitų į šio klubo istoriją. Tai būtų puikus jų sunkaus darbo įvertinimas. Tikiuosi, kad finale pasižymės Fernando Torresas. Manau, kad pagrindinis rungtynių laikas turėtų baigtis rezultatu 1:1, o „Atletico“ triumfuos po 11 metrų baudinių serijos“, - spėjo jaunasis žalgirietis.

fkzalgiris.lt