Čempionų lygos finale teisėjaus blogiausiu praėjusio pasaulio čempionato arbitru išrinktas serbas

Šiandien UEFA paskelbė teisėją, kuriam patikėta dirbti artėjančiame Čempionų lygos finale. Daugumos nuostabai, juo paskirtas serbas Miloradas Mažičius, kurį kai kurie futbolo gerbėjai prisimena dėl jam itin nesėkmingo 2014 metų pasaulio čempionato.

Prieš ketverius metus Brazilijoje jis dirbo dvejose rungtynėse, po kurių arbitras buvo išsiųstas namo. Pirmajame mače tarp Vokietijos ir Portugalijos jis skyrė abejotiną baudinį į Portugalijos vartus, o taip pat iš aikštės išvarė Pepe už jo susidūrimą su Thomasu Mulleriu.

Ne ką mažiau kalbų susilaukė ir jo antroji vadovauta akistata tarp Irano ir Argentinos, kuriose Pietų Amerikos atstovai laimėjo 1:0, o teisėjas neskyrė vienuolikos metrų baudinio į argentiniečių vartus.

„Kaip šis vyrukas galės užmigti šią naktį, ar net visą savo likusį gyvenimą? Su visa pagarba, norėčiau su juo pakalbėti akis į akį. Norėčiau paklausti: kodėl jis su mumis taip pasielgė?“, - po mačo kalbėjo tuometinis Irano rinktinės treneris Carlosas Queirozas.

Pasibaigus pirmenybėms portalas redcardtheref.com rinko blogiausią čempionato arbitrą ir rinkimuose be konkurencijos triumfavo būtent M. Mažičius, kuris surinko net 87362 balsus iš 110000 balsavusių futbolo gerbėjų.

Visgi, pastaraisiais metais nusiskundimų serbu gerokai sumažėjo ir jis kur kas sėkmingiau dirbo 2016 metų Europos čempionate, pernai buvo paskirtas teisėjauti FIFA Konfederacijų taurės finale, o šiemet jis darbavosi keturiose Čempionų lygos rungtynėse ir dvejuose Europos lygos mačuose.