Čempionų lygos pusfinalio apžvalga: "Bayern" - "Atletico"

Čempionų lygoje iki sezono pabaigos lieka vos trys rungtynės, o jau šiandien vėlai vakare sužinosime pirmąjį finalo dalyvį. Miuncheno „Bayern“ ekipa namuose bandys panaikinti vieno įvarčio deficitą patirtą pirmosiose rungtynėse prieš „Atletico“. Šio susitikimo, kuris prasidės 21:45 val. Lietuvos laiku, apžvalgą jums pateikia Eurofootball.lt.


Bayern“ – „Atletico

Pirmosios rungtynės:

Pirmosiose tarpusavio rungtynėse Madride, šeimininkai sugebėjo sustabdyti bavarų atakas, o patys pelnė vienintelį įvartį ir iškovojo pergalę 1-0. Itin gražų ir pergalingą įvartį tame susitikime „Atletico“ ekipai pelnė 21-erių metų saugas Saulis Niguezas.

Kas įvyko po pirmųjų rungtynių:

„Bayern“ savaitgalį Vokietijoje galėjo užsitikrinti čempionų titulą, tačiau susitikimą prieš „Gladbach“ baigė lygiosiomis 1-1. Verta paminėti, jog Pepas Guardiola šiame mače stipriai rotavo savo komandos sudėtį, o į startinį vienuoliktuką pateko vos trys žaidėjai, kurie žaidė nuo pirmųjų minučių Madride. Iš jų tik Manuelis Neueris abejose rungtynėse žaidė be keitimų.

Akivaizdžiai į Čempionų lygą buvo susitelkęs ir Diego Simeone, kuris lyginant su maču prieš „Bayern“, pakeitė septynis startinės sudėties žaidėjus. Visgi, „Atletico“ tokia rotacija nepakenkė – jie nugalėjo „Rayo Vallecano“ 1-0 ir pratęsė kovą dėl Ispanijos pirmenybių aukso.

Komandų nuostoliai ir sugrįžimai:

Prieš svarbiausias šio sezono rungtynes abi ekipos sulaukė pastiprinimo. Savaitgalio susitikime „Bayern“ padėti negalėjęs Francas Ribery bus pasiruošęs dvikovai prieš „Atletico“ ir šiandien galės išbėgti į aikštę. Tiesa, neseniai buvo paskelbta, kad Arjenas Robbenas dėl traumos šį sezoną aikštėje veikiausiai nebepasirodys.

„Atletico“ stovykloje naujienos dar džiugesnės – su komanda į Miuncheną išvyko ir rungtynėms jau turėtų būti pasiruošę Diego Godinas ir Yannickas Ferreira Carrasco. Abu šie žaidėjai pirmąsias rungtynes praleido dėl traumų, o prieš atsakomąsias rungtynes jų sugrįžimas neabejotinai dar labiau sustiprins „Atletico“ ekipą.

Ką treneriai ir žaidėjai kalbėjo prieš rungtynes:

„Visi mane jau nužudė, tačiau aš vis dar gyvas. Mes šioje serijoje dar turime vienas rungtynes ir jei mes pralaimėsime ir jas, tada jūs galėsite mane nužudyti, tačiau kol kas mes vis dar turime savų galimybių. Aš nenoriu, kad pasikartotų praėjusio sezono scenarijus prieš „Barcelona“. Galiausiai man teks priimti sprendimus, tačiau šioje poroje dar niekas nebaigta ir mes vis dar žaidime“, - prieš rungtynes kalbėjo „Bayern“ strategas Pepe Guardiola.

„Mes esame labai, labai stiprūs namuose. Tuo mes ir pasitikime prieš šias rungtynes“, - teigė „Bayern“ gynėjas Jerome Boatengas.

„Mane tenkina tik pergalė, tam aš ir ruošiuosi. Mes išliksime ištikimi savo stiliui ir būsime savimi. Kad ir kas benutiktų aikštėje, tai priklausys nuo abejų komandų psichologinio tvirtumo. Pirmosiose rungtynėse mes žaidėme taip, kaip mes žaisdami jaučiamės puikiai. Antradienį mes pamatysime, kokie stiprūs esame mes ir kokie stiprūs yra varžovai“, - spaudos konferencijoje prieš rungtynes sakė „Atletico“ treneris Diego Simeone.

„Mes mirsime dėl vienas kito, o aikštėje bus tikras kovos laukas. Mes išeisime į aikštę laimėti. Mes išgyvensime tą susijaudinimą negalvodami į priekį ir situaciją, kurioje mes esame, bei susikoncentravę tik į ateinančias rungtynes“, - teigė Fernando Torresas, kuris Čempionų lygą laimėjo 2012 metais atstovaudamas „Chelsea“ ekipai.

Prognozuojamos sudėtys:

„Bayern“ (4-1-4-1): Neuer; Bernat, Benatia, Boateng, Lahm; Alonso; Muller, Vidal, Thiago, Costa; Lewandowski.

„Atletico“ (4-4-2): Oblak; Felipe Luis, Savic, Godin, Juanfran; Koke, Fernandez, Gabi, Saul; Torres, Griezmann.

Svarbiausi faktai prieš rungtynes:

69% visų komandų, kurios namuose laimėjo pirmąsias Čempionų lygos atkrintamųjų varžybų rungtynes rezultatu 1-0, pateko į kitą etapą (20 iš 29);

Vienintelis prieš tai įvykęs šių komandų tarpusavo susidūrimas įvyko 1974 metais Europos taurės finale. Tada pirmosios rungtynės baigėsi 1-1 ir komandoms teko žaisti antrąjį susitikimą, kuriame pranašesni buvo bavarai, varžovus nugalėję 4-0;

„Atletico“ prieš Vokietijos ekipas laimėjo šešias atkrintamųjų varžybų dvikovas iš eilės. Paskutinį kartą juos iš Europinių varžybų ekipa iš Vokietijos eliminavo 1970-1980 metų sezone, kai tai padare Dresdeno „Dynamo“;

„Atletico“ prestižiškiausių Europos varžybų finalą pasiekė du kartus (1974 ir 2014), tačiau abu kartus jį pralaimėjo;

Tuo tarpu „Bayern“ į finalą pateko dešimt kartų – tai trečias rezultatas šių varžybų istorijoje, pagal kurį jie nusileidžia tik „Milan“ (11) ir „Real“ (13) ekipoms;

„Bayern“ namuose laimėjo 11 paskutinių Čempionų lygos dvikovų. Per šiuos mačus jie įmušė 41 įvartį ir praleido vos šešis. Jei šiandien nugalėtų „Atletico“, jie pakartotų pergalių namuose Čempionų lygos rekordą, kuris su 12 pergalių namuose iš eilės priklauso „Manchester United“ klubui;

Paskutinė komanda, kuri nugalėjo bavarus žaisdami „Allianz Arena“ stadione, buvo taip pat iš Madrido – „Real“. Jie tai padarė 2014 balandį, kai varžovus sutriuškino 4-0;

„Bayern“ į pusfinalį patenka šeštą kartą per pastaruosius septynis sezonus. Tiesa, du pastaruosius kartus jie sustojo būtent ties šiuo barjeru ir būtent prieš varžovus iš Ispanijos (2013-2014 metų sezone prieš „Real“, 2014-2015 metų sezone prieš „Barcelona“).

Tautvydas Sakalauskas