Čempionų lygos pusfinalis: ''Bayern'' - ''Real'' (apžvalga)

Trečiadienį vakare UEFA Čempionų lygoje įvyks antrasis 2017-18 metų sezono pusfinalis, kuris žada dar daugiau intrigos ir kovos.

Vokietijoje išvysime Europos futbolo klasiką – Miuncheno „Bayern“ ir Madrido „Real“ klubų susirėmimą. Abu klubai tarpusavyje turi nebaigtų darbų, todėl kova „Allianz“ tvirtovėje turėtų būti tik dar įdomesnė.

Atkeršyti dukart iš eilės Europos čempionui bavarai bandys 21 val. 45 min. Lietuvos laiku.


Kelias iki finalo

Miuncheno „Bayern“ savo pasirodymą pradėjo B grupėje, kurioje kovojo su Paryžiaus „Saint-Germain“, Glazgo „Celtic“ ir Briuselio „Anderlecht“. Bavarų pasirodymą šioje grupėje būti galima laikyti sėkmingu, jeigu ne triuškinanti nesėkmė Paryžiuje.

Dabar jau Juppo Heynckeso vadovaujama komanda per šešias dvikovas penkis kartus laimėjo ir rezultatu 0-3 nusileido minėtam PSG klubui. Atsakomojoje dvikovoje vokiečiai atsirevanšavo paryžiečiams, tačiau įvarčių persvarą lėmė tai, kad grupėje jie liko antroje pozicijoje.

Aštuntfinalyje „Bayern“ komandai atiteko lengvas kąsnelis – Stambulo „Besiktas“. Jau po pirmos dvikovos tapo aišku, kas žygiuos toliau – bavarai namuose varžovus sutriuškino rezultatu 5-0, o atsakomoje dvikovoje juos dar kartą įveikė rezultatu 3-1.

Ketvirtfinalyje bavarams vėl atiteko gana palankūs burtai, tačiau nuvertinti „Sevilla“ komandos nesiryžo niekas. Pirmoje dvikovoje „Bayern“ turėjo sunkumų, tačiau pasiekė pergalę rezultatu 2-1. Antroji akistata su ispanais baigėsi be įvarčių ir klubas atsidūrė pusfinalyje.

Kur kas sunkesnį kelią iki pusfinalio turėjo nueiti Madrido „Real“ klubas – H grupėje jo laukė tokie varžovai kaip „Tottenham“, Dortmundo „Borussia“ ir Nikosijos APOEL. Lengva turnyro čempionams čia nebuvo – iškovotos keturios pergalės ir po kartą sužaista lygiosiomis bei pralaimėta.

Aštuntfinalyje „baltųjų“ komandai atiteko būtent Paryžiaus klubas, kuris net buvo laikomas šiokiu tokiu favoritu. Tačiau čempionai tik dar kartą įrodė, kad jie neatsitiktinai pastaraisiais metais yra stipriausia šio turnyro komanda – pergalė namuose rezultatu 3-1 ir bendru rezultatu 5-1 užsitikrinta vieta kitame etape.

Jame įvyko praėjusio sezono finalo pakartojimas – „baltiesiems“ atiteko Turino „Juventus“ komanda. Netikėtas rezultatas buvo užfiksuotas jau pirmoje akistatoje, kai „Real“ italus jų pačių žiūrovų akivaizdoje sutriuškino rezultatu 3-0.

Atsakomosios rungtynės nežadėjo daug, tačiau „Juventus“ buvo arti sensacingo pasiekimo – Italijos čempionai „Santiago Bernabeu“ stadione sugebėjo pelnyti tris įvarčius ir pasiųsti turnyro čempionus į komplikuotą situaciją, tačiau daug kalbų sukėlęs Michaelio Oliverio 11 metrų baudinys leido „Real“ komandai be pratęsimo žengti į pusfinalį.

Komandų rezultatai

Šį sezoną abiejų komandų pasirodymai šalies pirmenybėse skiriasi kaip diena ir naktis – „Bayern“ jau ya užsitikrinęs čempionų titulą, kai savo ruožtu „Real“ yra priverstas tenkintis vos trečia pozicija šalies pirmenybėse.

„Bayern“ komanda šiuo metu yra puikioje sportinėje formoje – iš paskutinių penkių žaistų rungtynių laimėta keturis kartus ir sykį sužaista lygiosiomis su „Sevilla“.

Paskutinėse rungtynėse po „Bayern“ kojomis krito „Hannover“ ekipa. Prieš tai bavarai sutriuškino tokias komandas kaip „Augsburg“, Mionchengladbacho „Borussia“ ir Lėverkuzeno „Bayer“. „Bayern“ per šias dvikovas sugebėjo pelnyti net 18 įvarčių.

Kur kas sunkiau sekasi „Real“ komandai – penkiose paskutinėse rungtynėse „baltieji“ tik du kartus džiaugėsi pergalės skoniu, o įvarčio nepraleido tik dvikovoje su „Juventus“.

Zinedine‘o Zidane‘o kariauna nežaidė savaitgalį – rungtynės su „Sevilla“ buvo atidėtos dėl pastarųjų pasirodymo Karaliaus taurės finale. Tačiau prieš tai „Real“ namuose nesugebėjo įveikti šį sezoną buksuojančio Bilbao „Athletic“ – 1:1.

„Real“ džiaugėsi pergalėmis prieš „Malaga“ bei „Juve“, sykį pralaimėjo prieš tą patį Italijos klubą ir taip pat sužaidė lygiosiomis su „Atletico“ komanda.

Komandų naujienos

„Real“ komanda į Vokietiją išvyko pilnos sudėties, tačiau jau aišku, kad jiems negalės padėti gynėjas Nacho, kuris pastarąsias savaites gydosi traumą. Kur kas rimtesnių netekčių turi bavarai – dėl traumų nežais Kingsley Comanas, Arturo Vidalis, Manuelis Neueris ir taip pat abejojama Davido Alabos galimybėmis.

Prognozuojama, kad D. Alaba kairiajame krašte pakeis Rafinha. Taip pat tikimasi, kad J. Heynckesas žais itin atakuojančia sudėtimi – Javi Martinezas bus vienintelis vidurio saugas, o jam kompaniją palaikys Jamesas Rodriguezas su Thomasu Mulleriu.

„Real“ komandoje didelių siurprizų nesitikima – turėtų rungtyniauti įprastas Čempionų lygos vienuoliktukas. „Marca“ duomenimis, Z. Zidane‘as yra neapsisprendęs tik dėl Karimo Benzema, į kurio vietą pretenduoja tiek Marco Asensio, tiek Lucas Vazquezas.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Bayern“: (4-1-2-3) Sven Ulreich; Joshua Kimmich, Jerome Boateng, Mats Hummels, Rafinha; Javi Martinez; James Rodriguez, Thomas Muller; Franck Ribery, Robert Lewandowski, Arjen Robben.

„Real“: (4-3-1-2) Keylor Navas; Dani Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Luka Modrič, Casemiro, Toni Kroos; Isco; Karim Benzema, Cristiano Ronaldo.

Įdomūs faktai

Madrido „Real“ komandai tai jau aštuntasis Čempionų lygos pusfinalis iš eilės – tris kartus jiems pavyko nužygiuoti iki finalo.

Abu klubai vienas kitą puikiai pažįsta – tai bus 25 kartas, kai „Real“ ir „Bayern“ kaunasi Čempionų lygos turnyre. Septynis kartus šioms komandos į kovą teko stoti būtent pusfinalio etape.

„Real“ laimėjo visas paskutines penkias dvikovas prieš „Bayern“, o visose jų bent po įvartį pelnė Cristiano Ronaldo.

Aikštėje vienu metu turėtume pamatyti 12 „Real“ klubui priklausančių žaidėjų – bavarų saugas Jamesas Rodriguezas vis dar oficialiai turi sutartį su Ispanijos klubu.

„Real“ komandai lengva Miunchene nebus – „Bayern“ šį sezoną namuose dar nepralaimėjo nė karto (18 pergalių, 3 lygiosios). Net 12 kartų iš šių susitikimų bavarai savo vartus išlaikė sausus.

„Bayern“ turėti atkreipti didelį dėmesį į Cristiano Ronaldo – portugalas pasižymėjo absoliučiai visose Čempionų lygos rungtynėse, iš viso turi 15 įvarčių ir nesustoja gerinti turnyro rekordų.

Miuncheno ekipa šį sezoną Čempionų lygoje yra antra pagal gautas geltonas korteles – iš viso vokiečiai sulaukė 21 įspėjimo.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...