C.Falchas: "Norėjome įmušti įvartį ir tai padarėme"

Lietuvos U-21 (1996 metų ir jaunesnių žaidėjų) rinktinės treneris Caritas Falchas po pirmosios savo pergalės prie komandos vairo tikino, kad džiaugiasi tuo, kad darbas treniruotėse greitai davė rezultatų dvikovoje su Latvija ir mano, jog toks parodytas žaidimas bus tolimesniu ekipos veidu.

Šiandien LFF stadione lietuviai 3:0 (2:0) sutriuškino varžovus iš Latvijos, o įvarčius pelnė Edvinas Baniulis, Donatas Konikas ir Eligijus Jankauskas. C. Falcho auklėtiniai atsigavo po pralaimėjimo (1:2) Baltarusijai ir pademonstravo kur kas kokybiškesnį žaidimą ir tai pabrėžė strategas.

„Pirmą kėlinį kovėmės dėl kamuolio, buvome agresyvūs ir žaidėme lanksčiai puolime. Antrajame kėlinyje kiek daugiau kontroliavome kamuolį. Norėjome įmušti įvartį ir tai padarėme. Manau, kad vaikinai buvo pasitikintys savimi kontroliuodami kamuolį ir žaidėme kompaktiškai. Esu tuo labai patenkintas, nes tai šlifavome treniruočių stovykloje“, – buvo patenkintas rezultatu C. Falchas.

„Norėjome kontroliuoti žaidimą. Kai turėjome pereiti iš gynybos į ataką, tai mes darėme gerai. Palaikėme kamuolį, valdėme rungtynes ir mane nustebino, kad vaikinai po tokio trumpo laiko sugebėjo tai išpildyti ir jautė žaidimą.“

Danas pripažino, jog po rungtynių su Baltarusija didelis dėmesys buvo skiriamas ginantis standartinėse padėtyse: „Stipriai dirbome ties tuo. Mums reikia būti kokybiškiems tokiose situacijose ir būti pasiruošusiems Europos čempionato atrankoje laukiantiems iššūkiams. Vaikinai buvo agresyvūs, žaidė disciplinuotai ir laikėsi žaidimo plano. Kaip matėme, šiandien darbas treniruočių aikštelėje davė vaisių“.

„Manau, kad šios Lietuvos komandos stiprybė yra agresyvumas, kompaktiškumas ir komandinis darbas. Žaidėjai gerai judėjo aikštėje ir buvo pasitikintys savimi. Esu beveik užtikrintas, kad tai yra šios kartos žaidėjų ateities veidas“.

C. Falchas taip pat atskleidė darbus po šios treniruočių stovyklos. Lietuva birželį pradeda atrankos į 2019 metų Europos U-21 čempionatą varžybas, tad treneris ruošiasi atidžiai stebėti ne tik stovykloje dalyvavusius futbolininkus, bet ir kitus jų bendraamžius užsienyje bei Lietuvoje.

„Suprantama, kad turime įvertinti šioje stovykloje pasirodžiusius žaidėjus. Jie gaus gaus statistiką ir vaizdo įrašus iš šios stovyklos. Stebėsime šiuos futbolininkus ir kitus žaidėjus. Esu labai patenkintas vaikinais ir manau, kad turime puikius pagrindus ateičiai“, – sakė specialistas.

Rezultatyvų perdavimą Edvino Baniulio įvarčiui atlikęs saugas Danielis Romanovskis tikino, kad naujo trenerio atėjimas į komandą pridėjo pasitikėjimo savimi ir tai, jo manymu, šiandien atnešė gerą rezultatą: „Aišku, treneris pasakė mums, kad nebijotume žaisti ir tai, kad nesame prastesni už latvius. Manau, kad tai tik trenerio nuopelnas, kad laikėme kamuolį ir žaidėme taip, kaip galime žaisti“.

„Treneris akcentuoja kamuolio valdymą ir taip pasitikime savimi bei kontroliuojame žaidimą. Aišku, kad gal mes kamuolio taip nekontroliuosime prieš danus ar lenkus, bet šiandien įrodėme, kad galime taip žaisti“, – dėstė saugas.  

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...