"Chelsea" iškovojo svarbią pergalę kovoje dėl ČL, "Arsenal" savo stadione su A. Wengeru atsisveikino sutriuškinęs "Burnley" (VIDEO)

Sekmadienį vakare Anglijos "Premier" lygoje sužaistos paskutinės dvejos 37-ojo turo rungtynės.

Daugiausiai dėmesio sulaukusi dvikova įvyko "Stamford Bridge" stadione, kur vietos Londono "Chelsea" priėmė "Liverpool". Olivier Giroud įvartis nulėmė minimalią šeimininkų pergalę, kuri jiems išsaugojo šansus patekti į didįjį ketvertą.

Rungtynes nuo pat pradžių aktyviai pradėjo šeimininkai. Jiems kitokio pasirinkimo ir nebuvo - pralaimėjimas čia būtų greičiausiai užgesinęs visas viltis užsikabinti už kovos dėl didžiojo ketverto.

Pergalingas rungtynių įvartis krito 32-ąją susitikimo minutę. Victoras Mosesas suklaidino varžovų gynėjus, pakėlė kamuolį link baudos aikštelęs, o ten aukščiau už visus iššokęs Oliver Giroud nuginklavo varžovų vartus.

Antrajame kėlinyje "Chelsea" vis dar dominavo aikštėje ir turėjo pavojingesnių progų, tačiau pačioje rungtynių pabaigoje "Liverpool" metė visas pajėgas į puolimą ir šeimininkams teko atlaikyti svečių atakas.

Susitikimo pabaigoje pavojingai žaidė po keitimo pasirodęs Dominicas Solanke, tačiau jauno anglo smūgiai skriejo pro šalį ir "Chelsea" pasiekė itin reikalingą pergalę.

"Chelsea" su 69 taškais vis dar lieka penktoje pozicijoje, tačiau nuo "Tottenham" atsilikimas yra tik du taškai, o nuo rungtynes daugiau sužaidusio "Liverpool" - 3.

Kitose rungtynėse Londono "Arsenal" iškilmingai atsisveikino su Arsene'u Wengeru, kuriam tai buvo paskutinės rungtynės "Emirates" stadione vadovaujant kaip treneriui. Atsisveikinimas buvo saldus - "kanonieriai" rezultatu 5-0 nušlavė "Burnley" ekipą.

Nugalėtojams įvarčius pelnė Alexandre'as Lacazette'as, Seadas Kolasinacas, Alexas Iwobi ir du kartus pasižymėjęs Pierre'as-Emerickas Aubameyangas.

"Arsenal" su 60 taškų lieka šeštoje pozicijoje. "Burnley" yra už jų nugaros su bilietu į kitų metų Europos lygos atranką.

Rezultatai:

"Chelsea" 1 - 0 "Liverpool"
32' [1 - 0] O. Giroud

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/11119882?bmstart=0" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

"Arsenal" 5 - 0 "Burnley"
14' [1 - 0] P. Aubameyang
45+3' [2 - 0] A. Lacazette
54' [3 - 0] S. Kolasinac
64' [4 - 0] A. Iwobi
75' [5 - 0] P. Aubameyang

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/11119885?bmstart=0" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

Turnyrinė lentelė: