"Chelsea" - "Man City": ar gali sugrįžti intriga dėl titulo? (įdomūs faktai)

Trečiadienį vakare - dovana futbolo sirgaliams iš Anglijos "Premier" lygos. 31-ajame ture užtikrintai lyderio pozicijoje žygiuojantis Londono "Chelsea" susitinka su "Manchester City". Susitikimo pradžia - 22 valandą Lietuvos laiku.

Antonio Conte vadovaujama komanda savaitgalį patyrė netikėtą nesėkmę prieš "Crystal Palace". "Mėlynieji" šiose rungtynėse nenusiteikę prarasti nei taško, nes dar vieno pralaimėjimo atveju į "Premier" lygą galimai sugrįžtų intriga - Londono "Tottenham" turėtų galimybę sumažinti atsilikimą nuo lyderių iki 4 taškų.


Paskutinė dvikova "Stamford Bridge" stadione šeimininkams susiklostė itin nesėkmingai - "Manchester City" praėjusių metų balandį "Chelsea" futbolininkus nugalėjo rezultatu 3-0,o tai buvo didžiausiu skirtumu iškovota pergalė nuo 1978 metų.

Vis dėlto tai buvo tik antroji "Man City" klubo pergalė prieš "Chelsea" per paskutines 19 lygos rungtynių "Stamford Bridge" tvirtovėje - penkios lygiosios ir 12 pralaimėjimų.

Per paskutines penkias tarpusavio dvikovas tarp "Chelsea" ir "Man City" buvo parodytas keturios raudonos kortelės, iš kurių trys atiteko "miestiečių" žaidėjams.

"Chelsea" dviejų pralaimėjimų iš eilės savo aikštėje nepatyrė nuo 2011 metų lapkričio, kai Andre-Villaso-Boaso vadovaujami "mėlynieji" krito prieš "Liverpool" ir "Arsenal".

"Chelsea" per paskutines 11 lygos rungtynių tik du kartus savo vartus išsaugojo "sausus", kai prieš tai šiame sezone buvo pagerinę lygos rekordą - 10 iš 12 rungtynių, kuriuose nebuvo praleistas įvartis.

"Premier" lygos lyderiai po Jose Mourinho išvykimo bent po įvartį pelnė 24 namų rungtynėse iš 25 žaistų. Paskutinį kartą "Stamford Bridge" stadione "aristokratai" įvarčio nepelnė jau minėtose rungtyėse prieš "Man City".

Antonio Conte paskutinį kartą savo trenerio karjeroje du pralaimėjimus iš eilės namuose patyrė 2009 metų lapkritį, kai jo vadovaujama "Atalanta" Italijos pirmenybėse nusileido "Juventus" ir "Roma" klubams.

"Manchester City" komanda Anglijos "Premier" lygoje yra neįveikiama aštuonias rungtynes iš eilės - ilgiausia serija, kai ekipai vadovauja Pepas Guardiola.

"Miestiečiai" pirmą kartą nuo 2009 metų gali pasiekti ketvirtas lygiąsias iš eilės Anglijos pirmenybėse.

Pepas Guardiola pirmą kartą savo trenerio karjeroje patyrė šešis pralaimėjimus per vieną sezoną šalies pirmenybėse. 

Sergio Aguero pelnė keturis įvarčius per paskutines tris lygos rungtynes prieš "Chelsea". Paskutinės rungtynės "Stamford Bridge" stadione argentiniečiui kelia gerus prisiminimus - puolėjas pasižymėjo "hat-tricku".

Iš 14 pelnytų įvarčių šiame "Premier" lygos sezone, S. Aguero 10 pelnė išvykos rungtynėse.