"Chelsea" patekimas į FA taurės finalą pažymėtas įspūdingu N. Matičiaus įvarčiu (VIDEO)

19 valandą 15 minučių Lietuvos laiku "Wembley" stadione įvyko pirmasis FA taurės pusfinalis.

Dėl patekimo į turnyro finalą kovojo dvi stipriausios "Premier" lygos komandos iš Londono - "Chelsea" ir "Tottenham". Mauricio Pochettino auklėtiniai nenutraukė 35 metus besitęsiančios nesėkmių serijos šiame tunyre prieš "Chelsea" - po permainingos kovos varžovams nusileido rezultatu 2-4.

Rungtynės Antonio Conte auklėtiniams prasidėjo itin sėkmingai - 5-ąją minutę "mėlynieji" pasiekė pirmąją įvartį. Willianas puikiu baudos smūgiu išvedė savo komandą į priekį.

Vis dėlto "Tottenham" po praleisto įvarčio nesutriko ir rodė savo įprastą žaidimą. "Spurs" kūrė atakas kraštais, kol galiausiai 18-ąją minutę Harry Kane'as klastingu smūgiu galva išlygino rezultatą.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką "Tottenham" ir toliau daugiau laiko praleido su kamuoliu, tačiau 43-ąją minutę neatsargus Heungo-Sono Mino žaidimas savo baudos aikštelėje Šiaurės Londono komandai kainavo 11 metrų baudinį, kurį sėkmingai realizavo tas pats Willianas.

Antrajame kėlinyje "Tottenham" ekipai vėl teko ieškoti progų, kad būtų išlygintas rezultatas. Ilgai to laukti nereikėjo - po puikaus Christiano Erikseno perdavimo 52-ąją minutę tarp dviejų varžovų likęs Dele Alli slysdamas pasiuntė kamuolį į Thibaut Courtois ginamus vartus.

"Spurs" kaip ir pirmajame kėlinyje tęsė grėsmingą žaidimą su kamuoliu, tačiau A. Conte vadovaujama komanda pasinaudojo varžovų suteiktomis erdvėmis.

75-ąją minutę "aristokratų" sirgalius pakilti iš savo sėdimų vietų privertė po keitimo aikštėje pasirodęs Edenas Hazardas. Po standartinės situacijos kamuolys atšoko link belgo kojų, o šis tiksliu smūgiu nuginklavo Hugo Llorisą.

Po penkių minučių šiose rungtynėse buvo padėtas galutinis taškas - įspūdingą ketvirtąją įvartį pasiekė Nemanja Matičius. Po E. Hazardo perdavimo serbas galingu smūgiu iš maždaug 25 metrų pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą.

"Chelsea" užtikrintai žengė į turnyro finalą, kuriame susigrums su "Manchester City" - Londono "Arsenal" poros nugalėtoju.

Rezultatas:

"Chelsea" 4 - 2 "Totttenham"
5' [1 - 0] Willian
18' [1 - 1] H. Kane
43' [2 - 1] Willian (11 m. baudinys)
52' [2 - 2] D. Alli
75' [3 - 2] E. Hazard
80' [4 - 2] N. Matič


Startinės sudėtys:

"Chelsea": Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Ake; Moses, Kante, Matic, Alonso; Willian, Batshuayi, Pedro.

"Tottenham": Lloris, Trippier, Dier, Alderweireld, Vertonghen, Wanyama, Dembele, Son, Eriksen, Dele, Kane.