Christiansenas įspėjo "Barcelona" saugotis APOEL puolimo
Buvęs "Barcelona" futbolininkas, o dabar Kipro čempionate žaidžiančios Larnakos AEK ekipos treneris Thomas Christianasenas dienraščio "El Mundo Deportivo" žurnalistams papasakojo apie būsimą katalonų varžovą Čempionų lygoje.
 
Pirmajame ture Luiso Enrique auklėtiniai Camp Nou stadione susitiks su Nikosijos APOEL ekipa, kurią puikiai pažįsta Th. Christiansenas. Būtent AEK prieš keletą savaičių 0:2 buvo priversta pripažinti Nikosijos vienuolikės pranašumą.
 
Pasak stratego, APOEL yra neblogai sukomplektuota ir subalansuota komanda, kurios pajėgiausia grandis - puolimas.
 
"Jie išties turi gerą komandą. Manau, kad ji stipriausia Kipro čempionate. APOEL žaidėjai pajėgūs ir kaip kolektyvas, ir individualiai. "Barcelona" futbolininkams teks padirbėti ginantis. Labiausiai saugotis reikia APOEL puolėjų ir atakuojančių saugų. Gustavo Manduca, Thomas De Vincenti ir Efstathios Aloneftis žaidžia išties kokybišką futbolą. Komandos variklis yra brazilas Vinicius Oliveira, kuris labai daug prisidėjo prie ekipos sėkmės atrankos turnyre", - pasakojo Th. Christiansenas.
 
Daugelis apžvalgininkų teigia, kad Nikosijos APOEL yra silpniausia Čempionų lygos F grupės ekipą, tačiau Larnakos klubo treneris mano, kad ir čia gali būti netikėtumų.
 
"Jei vertinsime sudėtis pagal žaidėjų pavardes, APOEL gal ir yra silpniausia. Mes žaidėme prieš juos nacionalinėse pirmenybėse ir pralaimėjome. Aikštėje daug ką lemia komandos biudžetas ir galimybė rinkoje prisivilioti pajėgesnių futbolininkų. Čempionų lyga, žinoma, yra elitinis turnyras, kuriame rungtyniauja stipriausios komandos, tačiau aš manau, kad APOEL yra pajėgus nustebinti. Jie ypač pajėgūs savo aikštėje, kur bet kuriam varžovui nebūna lengva", - svarstė strategas.
 
Th. Christiansenas įvardino ir silpniausią Nikosijos klubo grandį: "APOEL "Achilo kulnas" yra gynyba. Ypač - flanguose. Taip nutinka todėl, kad viskas koncentruojama baudos aikštelės viduryje. Taigi, jei varžovai greitai valdo kamuolį, išnaudoja atsiradusias erdves flanguose, juos galima įveikti".
 
Larnakos AEK vairininko manymu, būsimieji "Barcelona" varžovai pirmojoje akistatoje Camp Nou stadione greičiausiai išsirikiuos pamėgta taktine schema 4-4-2, o aikštės šeimininkams reikės žaisti greitą futbolą ir dažniau atakuoti kraštais.

fcbarcelona.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...