ČL grupių etapo finiše - "Borussia" lygiosios su "Real", žeminantis "Leicester" pralaimėjimas ir G. Mažeikos debiutas (VIDEO)

Trečiadienio vakaro UEFA Čempionų lygos grupių etapas pasiekė finišo tiesiąją. Paskutinieji į kovas stojo E-H grupių klubai.

Bene įdomiausia paskutiniojo grupių etapo dvikova įvyko "Santiago Bernabeu" stadione, kur Madrido "Real" susigrūmė su Dortmundo "Borussia". Zinedine'o Zidane'o auklėtiniai dominavo ir turėjo dviejų įvarčių pranašumą, tačiau mačo pabaigoje atsipalaidavo ir leido BVB ekipai pasiekti lygiąsias, kurios nulėmė pirmąją poziciją grupėje.

28-ąją minutę šeimininkus į priekį išvedė Karimas Benzema, pasižymėjęs po puikaus Dani Carvajalio perdavimo. Antrojo kėlinio pradžioje tas pats prancūzas padidino pranašumą iki dviejų įvarčių.

Vis dėlto 60-ąją minutę Pierre'as Emerickas Aubameyangas sugrąžino intrigą, kai nuginklavo Keylorą Navasą. Per likusį laiką "Real" galėjo pasiekti dar du įvarčius, o sykį kamuolys net pateikė į virpstą, tačiau rungtynių pabaigoje "geltonai juodiems" lygiąsias pasiekti padėjo P. Aubameyango reidas, po kurio pasižymėjo Marco Reusas.

Po lygiųjų "Real" liko antroje vietoje, o "Borussia" su 14 taškų džiaugėsi pirmąja pozicija. Įdomu tai, kad antrąją vietą užėmusi Madrido ekipa aštuntfinalyje gali išvengti sąlyginai silpnesnio varžovo nei BVB.

Kitose F grupės rungtynėse Varšuvos "Legia" namuose parklupdė Lisabonos "Sporting" ir iškovojo kelialapį į UEFA Europos lygą. "Sporting" su 3 taškais liko paskutinėje vietoje.

TURNYRINĖ LENTELĖ

E grupėje komandoms liko sutvarkyti tik formalumus - tiek "Monaco", tiek Lėverkuzeno "Bayer" jau buvo užsitikrinę kelialapį į aštuntfinalį.

"Bayer" namuose susigrūmė su "Monaco" ir sutriuškino rezultatu 3-0, tačiau prancūzai jau buvo užsitikrinę pirmąją vietą. Ši dvikova sulaukė išskirtinio Lietuvos futbolo sirgalių dėmesio, nes jai teisėjavo Gediminas Mažeika su savo arbitrų komanda.

Kitoje šios grupės dvikovoje Londono "Tottenham" pranoko Maskvos CSKA. Įvarčius nugalėtojų gretose pelnė Dele Alli, Harry Kane'as ir į savus vartus pasižymėjęs rusų vartininkas.

G grupėje "Leicester City" jau buvo užsitikrinę pirmąją vietą, tačiau lyderio vardo nepateisino ir Portugalijoje patyrė gėdą - buvo sutriuškinti rezultatu 5-0. "Porto" liko antroje pozicijoje ir už savo nugaros paliko "Kobenhavn" su "Club Brugge".

H grupėje Turino "Juventus" rezultatu 2-0 palaužė Zagrebo "Dinamo" ir į aštuntfinalį žengs iš pirmosios pozicijos. "Lyon" namuose neįveikė "Sevilla" ekipos ir liko už Čempionų lygos borto.

Čempionų lygos aštuntfinalio burtai bus traukiami artėjantį pirmadienį. Ceremonija prasidės 12 valandą Lietuvos laiku.

Rezultatai:

E grupė

"Bayer" 3 - 0 "Monaco"
30' [1 - 0] V. Yurchenko
48' [2 - 0] J. Brandt
82' [3 - 0] M. De Sanctis (į savus vartus)

"Tottenham" 3 - 1 CSKA
33' [0 - 1] A. Dzagoev
38' [1 - 1] D. Alli
45' [2 - 1] H. Kane
77' [3 - 1] I. Akinfeev (į savus vartus)

F grupė

"Legia" 1 - 0 "Sporting"
30' [1 - 0] Guilherme
85' W. Carvalho ("Sporting") pašalintas iš aikštės

"Real Madrid" 2 - 2 "Borussia"
28' [1 - 0] K. Benzema
53' [2 - 0] K. Benzema
60' [2 - 1] P. Aubameyang
88' [2 - 2] M. Reus

G grupė

"Club Brugge" 0 - 2 "Kobenhavn"
8' [0 - 1] B. Mechele
15' [0 - 2] M. Jorgensen

"Porto" 5 - 0 "Leicester"
6' [1 - 0] A. Silva
26' [2 - 0] J. Corona
44' [3 - 0] Y. Brahimi
64' [4 - 0] A. Silva (11 m. baudinys)
77' [5 - 0] D. Jota

H grupė

"Juventus" 2 - 0 "Dinamo Zagreb"
52' [1 - 0] G. Higuain
73' [2 - 0] D. Rugani

"Lyon" 0 - 0 "Sevilla"