ČL: "Juventus" iššvaistė dviejų įvarčių pranašumą namuose, "Man City" sutriuškino "Basel" (VIDEO, FOTO)

Laukimas baigėsi – UEFA Čempionų lygoje antradienio vakaro įvyko pirmos dvejos aštuntfinalio dvikovos, kuriose įvarčių ir kovos netrūko.

Daugiausiai dėmesio sulaukė dvikova Italijoje, kur savo žiūrovų palaikoma Turino "Juventus" priėmė svečius iš Londono - "Tottenham" futbolininkus. "Senoji senjora" anksti įgijo dviejų įvarčių pranašumą, tačiau geležinė gynyba buvo sugriauta - "Spurs" atsitiesė ir pasiekė lygiąsias rezultatu 2-2.

Rungtynėse buvo tikimasi išvysti labiau gynybinį futbolą, tačiau žiūrovai įvarčių išvydo nuo pat teisėjo švilpuko pradžios. Jau 2-ąją minutę šeimininkų sirgaliai pakilo iš savo sėdimų vietų - standartinės situacijos metu puikų perdavimą iš Miralemo Pjaničiaus gavęs Gonzalo Higuainas puikiu smūgiu nepaliko vilčių Hugo Llorisui.

"Tottenham" košmaras tęsėsi - 9-ąją minutę į jų vartus buvo paskirtas 11 metrų baudinys, kai Benas Daviesas baudos aikštelėje prasižengė prieš varžovų saugą. G. Higuaino koja nesudrebėjo - argentinietis tiksliu smūgiu į kairįjį vartų kampą padidino komandos pranašumą iki dviejų įvarčių.

Atrodė, kad Italijos čempionai šiose rungtynėse neturės sunkumų, tačiau po dviejų įvarčių "senoji senjora" sumažino savo agresyvumą puolime ir varžovai iš Londono pradėjo dominuoti aikštėje.

35-ąją minutę rezultatas buvo sušvelnintas - nuo varžovų gynėjų atsikirtęs Harry Kane'as privertė palikti vartus patyrusį Gianluigi Buffoną, ji nesunkiai suklaidino ir pasiuntė kamuolį į tuščius vartus.

Tačiau "Juventus" pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje turėjo idealią progą vėl susigrąžinti saugų pranašumą. Serge'as Aurier "nukirto" baudos aikštelėje Douglasą Costą ir į "Spurs" vartus buvo paskirtas dar vienas baudinys, tačiau G. Higuainas šį kartą nedžiugino sirgalių - puolėjas stipriai smūgiavo į vartų vidurį ir kamuolys pataikė į skersinį, todėl rezultatas liko 2-1.

Antrajame kėlinyje "Tottenham" tęsė savo spaudimą varžovų aikštės pusėje ir kūrė pavojingas atakas. 71-ąją minutę standartinės situacijos metu krito išlyginamasis įvartis - Christianas Eriksenas baudos smūgiu nuginklavo G. Buffoną, kuris nesugebėjo apginti savo vartų kampo.

Vėliau per likusį laiką žaidimas kiek nurimo, o "Tottenham" taip pat mažino savo spaudimą. Galiausiai rungtynės užsibaigė Londono ekipos kamuolio kontrole be didesnių išpuolių prie vienų ir kitų vartų.

"Tottenham" į Angliją išvyksta su teigiamu rezultatu, o atsakomosios rungtynės į "Wembley" stadioną persikels kovo 7-ąją dieną. "Juvei" bus reikalinga pergalė arba lygiosios didesniu rezultatu nei 1-1.

Kitoje aštuntfinalio dvikovoje "Manchester City" kaip ir buvo manyta nesulaukė pasipriešinimo Šveicarijoje. "Basel" prieš Pepo Guardiolos auklėtinius krito rezultatu 0-4.

Jau po pirmojo kėlinio "miestiečiai" buvo išsprendė visus reikalus šioje poroje - po įvartį pasiekė Ilkay'us Gundogonas, Bernardo Silva bei Sergio Aguero. Antrajame kėlinyje dar vieną pridėjo tas pats I. Gundoganas, o "Man City" džiaugėsi triuškinančia pergale.

Rezultatai:

"Juventus" 2 - 2 "Tottenham"
2' [1 - 0] G. Higuain
9' [2 - 0] G. Higuain (11 m. baudinys)
35' [2 - 1] H. Kane
72' [2 - 2] C. Eriksen
45+2' G. Higuain ("Juventus") nerealizavo 11 m. baudinio

"Basel" 0 - 4 "Man City"
14' [0 - 1] I. Gundogan
18' [0 - 2] B. Silva
23' [0 - 3] S. Aguero
53' [0 - 4] I. Gundogan

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...