"Community Shield" trofėjus po 11 m baudinių serijos atiteko "Arsenal" klubui (VIDEO)

Londono "Wembley" stadione šiandien dvi sostinės komandos pradėjo 2017-18 metų sezono pradžią.

Dėl "Community Shield" trofėjaus susigrūmė "Chelsea" prieš "Arsenal". Antonio Conte auklėtiniai dar kartą finale turėjo pripažinti "kanonierių" pranašumą - po 11 metrų baudinių serijos pralaimėjo kovą dėl pirmojo sezono trofėjaus.

Pirmajame kėlinyje vyravo kietas futbolas. "Kanonieriai" daugiau ir pavojingiau atakavo, o jau kėlinio pradžioje Alexandre'as Lacazette galėjo išvesti "Arsenal" į priekį, tačiau kamuolys pataikė į virpstą.

Kitos 45 minutės buvo kur kas įdomesnės. Jau pačioje kėlinio pradžioje "Wembley" stadionas išvydo pirmąjį įvartį - Victoras Mosesas po nesėkmingos "dirbtinės" "Arsenal" komandos nuošalės išbėgo vienas prieš vartininką ir pasiuntė kamuolį į varžovų vartus.

Po praleisto įvarčio "Arsenal" dar labiau aktyvino savo pajėgas puolime - į aikštę metė Olivierį Giroud ir Theo Walcottą. "Kanonieriai" bandė aštriau atakuoti prie varžovų vartų, tačiau didelių sunkumų apart galingo Granito Xhaka smūgio Thibaut Courtois neturėjo.

Vis dėlto 80-ąją minutę Pedro klaida kainavo "Chelsea" ekipai labai brangiai - ispanas už šiurkščią pražangą buvo pašalintas iš aikštės, o "Arsenal" standarto metu išlygino rezultatą - galva pasižymėjo Seadas Kolasinacas.

Per likusį laiką komandos daugiau įvarčių taip ir nepasiekė, todėl stojo mušti 11 metrų baudinius. Šioje loterijoje sėkmė nesišypsojo "Chelsea" komandai - "mėlynieji" praspyrė du smūgius, o "Arsenal" realizavo visus keturis ir iškovojo "Community Shield" trofėjų.

Šiame turnyre "Arsenal" per visą klubo istoriją triumfuoja jau 15-ąjį kartą.

Rezultatas:

"Arsenal" 1 - 1 "Chelsea"
(11 m. baudinių serija: 4-1)
46' [0 - 1] V. Moses
82' [1 - 1] S. Kolasinac
80' Pedro ("Chelsea") pašalintas iš aikštės


Startinės sudėtys:

"Arsenal": Cech, Holding, Mertesacker, Monreal, Bellerin, Xhaka, Elneny, Oxlade-Chamberlain, Welbeck, Lacazette, Iwobi.

"Chelsea": Courtois; Azpilicueta, David Luiz, Cahill; Moses, Fabregas, Kante, Alonso; Willian, Batshuayi, Pedro.