D. Costa: sprendimas dėl mano tolimesnės karjeros - jau priimtas

„Chelsea“ ekipai priklausantis puolėjas Diego Costa dar kartą patvirtino, kad neplanuoja grįžti į Londoną ir atskleidė, kad jau nusprendė, kurioje komandoje jis pratęs savo karjerą.

Išvykti norinti puolėjas ketvirtadienį išplatino pareiškimą, kuriame jis viliasi, jog jo situacija netrukus išsispręs bei dar kartą patikino, kad jo planuose grįžimo į „Chelsea“ nėra. Šiuo metu Brazilijoje esantis žaidėjas ir toliau nebendrauja su ekipos treneriu Antonio Conte, kuris, pasak spaudos pranešimų, birželį teksto žinute D. Costai pareiškė, kad nebemato šio puolėjo ateities savo komandoje.

„Mano sprendimas jau yra priimtas. Aš privalau sugrįžti į Madrido „Atletico“, - savo pareiškime teigia D. Costa.

„Atletico“ negali registruoti žaidėjų iki ateinančio sausio, tačiau D. Costa būtų nieko prieš prisijungti prie ekipos jau dabar ir keletą mėnesių tik treniruotis, iki tol, kol baigtųsi draudimas registruoti naujus žaidėjus ir jam būtų leista rungtyniauti Madrido ekipoje. Visgi, situaciją sunkina tai, kad „Chelsea“ nėra linkusi nusileisti ir nežada sumažinti prašomos 40 milijonų svarų sumos ir jau atmetė 26 milijonų svarų pasiūlymą, kurį „Atletico“ už puolėją pateikė šią vasarą.

„Panašu, kad mes atsidūrėme aklavietėje, nes „Chelsea“ nenori manęs atleisti. Visgi, aš tikiuosi, jog situacija jau netrukus bus išspręsta ir aš sugrįšiu į Ispaniją“, - vylėsi D. Costa.

Dar sekmadienį bendraudamas su Daily Mail, žaidėjas pareiškė, kad „Chelsea“ su juo elgiasi, kaip su nusikaltėliu ir prisipažino, jog jis norėtų sugrįžti į Madridą: „Aš jiems pasakiau: jei treneriui esu nereikalingas, tada aš noriu išvykti į Madrido „Atletico“.

Pirmą kartą dar 2007 metais į „Atletico“ persikėlęs žaidėjas taip pat atskleidė, jog jis atmetė visus kitų ekipų pasiūlymus, tarp kurių buvo ir galimybė keltis į Kiniją.

„Aš atmečiau kitus pasiūlymus. Jie norėjo parduoti mane į Kiniją bei kitas komandas. Tačiau jei aš išvyksiu, aš vyksiu į ten, kur aš noriu žaisti, o ne į klubą, kuris mokės didžiausius pinigus. Aš noriu, transferas su „Atletico“ būtų užbaigtas dar šį mėnesį. Mano planas yra nuvykti į Madridą, ten treniruotis, įgauti geriausią fizinę formą ir sugrįžus į aikštę patekti į pasaulio čempionatą“, - atviravo 28-erių metų žaidėjas.

Nepaisant aiškiai išreikštų D. Costos norų, žaidėjo situacija artimiausiu metu gali tapti dar labiau komplikuota. Trečiadienį The Telegraph pranešė, jog „Chelsea“ ekipa ketina paduoti puolėją į teismą, jei jis ir toliau ignoruos klubo prašymus sugrįžti į komandos treniruotes.