D. Mertenso dublis išvykoje parklupdė "Roma", "Milan" įveikė "Chievo" (VIDEO)

Pirmajame šios dienos "Serie A" mače tarp "Roma" bei "Napoli" klubų vyko tiesioginė kova dėl antrosios vietos.

Rungtynės prasidėjo apylygiai ir favoritais laikyti sostinės futbolininkai nerodė pranašumo nepaisant to, kad žaidė namie. Priešingai, jau  pirmojo kėlinio viduryje tikslų perdavimą Driesui Mertensui atliko Marekas Hamšikas, o belgas meistriškai permetė "giallorossi" vartininką.

Praleidus įvartį "Roma" atakos suaktyvėjo, tačiau rezultato išlyginti aikštės šeimininkams nepavyko. Vos prasidėjus antrajai susitikimo daliai juos vėlgi nubaudė tas pats Mertensas, kuriam šįkart asistavo Lorenzo Insigne.

Luciano Spalletti auklėtiniai po to metė dar didesnes pajėgas į priekį ir Kevinui Strootmanui galiausiai pavyko atsilikimą sušvelninti. Vis dėlto, šis saugas pasižymėjo per vėlai, jog "giallorossi" suspėtų išplėšti lygiąsias.

Taigi, pergalę iškovoję "Napoli" futbolininkai iki šio vakaro varžovų priartėjo per du taškus.

Kiek vėliau vykusioje akistatoje Genujos "Sampdoria" privertė pasiduoti "Pescara" vienuolikę. Čia nugalėtojus į priekį vedė įvartį pelnęs bei du rezultatyvius perdavimus atlikęs Bruno Fernandesas.

Vėlai vakare "Milan" namuose priėmė Veronos "Chievo" futbolininkus, kuriuos nugalėti buvo išties nelengva. Nors Carlosas Bacca aikštės šeimininkus į priekį išvedė pirmojo kėlinio viduryje, 43-ąją minutę prieš Serge'ą Gakpe prasižengus Mattia De Sciglio Jonathanas De Guzmanas realizavo 11 metrų baudinį.

Vos po kelių minučių prie 11 metrų žymos stojo ir Carlosas Bacca, bet jo smūgis buvo netikslus ir pirmasis kėlinys baigėsi lygiosiomis. 

Po pertraukos Bacca atsitiesė pasižymėdamas 70-ąją minutę, o galiausiai, kai kolumbietis jau buvo pakeistas, dar vieną "rossoneri" ekipai skirtą 11 metrų baudinį realizavo Gianluca Lapadula.

Mačas baigėsi rezultatu 3-1, o tris taškus iškovojęs "Milan" bent laikinai šoktelėjo į penktąją poziciją.

Rezultatai:

"Roma" 1 - 2 "Napoli"
[0-1] 26' Dries Mertens
[0-2] 50' Dries Mertens
[1-2] 89' Kevin Strootman

"Sampdoria" 3 - 1 "Pescara"
[1-0] 18' Bruno Fernandes
[1-1] 32' Alberto Cerri
[2-1] 58' Fabio Quagliarella
[3-1] 68' Patrik Shick

"Milan" 3 - 1 "Chievo"
[1-0] 24' Carlos Bacca
[1-1] 43' Jonathan De Guzman (iš 11 metrų baudinio)
45' Carlos Bacca ("Milan") nerealizavo 11 metrų baudinio
[2-1] 70' Carlos Bacca
[3-1] 82' Gianluca Lapadula (iš 11 metrų baudinio)