D. Payet atskleidė, kodėl paliko "West Ham"

Dimitri Payet paaiškino, kodėl žiemą nusprendė palikti Londono "West Ham" klubą, atskleisdamas, jog tai lėmė tiek futbolas, tiek asmeninės priežastys.

Prancūzas 2015-2016 metų sezone tapo bene ryškiausia "Premier" lygos žvaigžde, o vasarą buvo vienas geriausių Prancūzijos rinktinės futbolininkų Europos čempionate.

Visgi, prasidėjus antriesiems metams "plaktukų" gretose nei jam, nei jo komandai tokios pat puikios sportinės formos įgauti nepavyko, o sausio mėnesį jis galiausiai sugrįžo į "Marseille".

"Neturėjau jokio noro kautis "Premier" lygos apačioje", - Payet pasakojo L'Equipe. "Gynybinė sistema, kurią naudojome, neteikė man jokio malonumo. Su 5-4-1 prieš baudos aikštelę galėjau turėti labai daug laisvės, taigi, man sunku tai paaiškinti. Galite sakyti, jog buvau piktas, taip. Kiekvieneriose rungtynėse sunkiai dirbau nejausdamas jokio malonumo."

"Kontaktavau su OM bei Rudi Garcia, kurio žaidimo filosofiją gerai žinau. Taigi, sprendimas buvo priimtas greitai - jeigu būčiau laukęs šešis mėnesius, būčiau šešis mėnesius praradęs."

Payet itin įsiminė vienas mačas prieš "Hull City", padėjęs galutinai apsispręsti.

"Su "West Ham" namie 1-0 laimėjome prieš "Hull" (gruodžio 17 dieną - red. past.), o mūsų oponentai keturis kartus pataikė į virpstą. Rūbinėje visi buvo laimingi, tačiau naudingiausias mūsų žaidėjas buvo virpstas", - pridūrė saugas. "Pasakiau sau, kad čia negaliu tobulėti. Priešingai, rizikavau žengti žingsnį atgal. Man reikėjo dar vieno iššūkio."

29-erių metų futbolininko pasirinkimą dalinai lėmė ir jo gyvenimo partnerė, norėjusi grįžti į Marselį.

"Tai turėjo šiek tiek įtakos mano sprendimui", - aiškino Payet. "Kai namuose viskas gerai, viskas klostosi gerai ir už jų ribų. Kai šeimoje situacija sudėtinga, tai gali trukdyti atlikti savo darbą."

Prancūzas taip pat kalbėjo, jog apie galimą išvykimą komandos draugus buvo įspėjęs jau po Europos čempionato. Visgi, jie šiuos žodžius priėmė nerimtai, o po pokalbio su treneriu Slavenu Biličiumi klubas jam išvykti neleido. Tąkart Payet "West Ham" sprendimą gerbė, tačiau žiemą ėmesi jau plačiai aprašyto streiko.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...