„Dainavos“ vartininkas Martynas Matijoška: „Judame svajonės link“

Dzūkijos futbolo klubo „Dainava“ vartų sargas Martynas Matijoška puikiai pradėjo sezoną Pirmoje lygoje. Alytiškis po kelerių metų pertraukos sugrįžęs į gimtąjį miestą džiaugiasi puikia atmosfera klubo viduje ir dalinasi mintimis apie kelią svajonės link.

Nuo kelerių metų pradėjai žaisti futbolą, kokia buvo karjeros pradžia?
Dar būdamas penkerių metų pasakiau, kad būsiu futbolininkas, kai tėtis pirmą kartą nusivedė mane į Vilniuje vykusias Lietuvos U-21 jaunimo rinktinės rungtynės. Atmosfera stadione ir tribūnose mane tiesiog sužavėjo, o futbolas pasirodė toks magiškas žaidimas. Tos dienos, kai pirmą kartą spyriau kamuolį laukti ilgai nereikėjo, antroje klasėje treneris Remigijus Klimavičius atėjo į mūsų klasę ir pakvietė pabandyti. Tada ir prasidėjo mano gyvenimas su futbolu.

Esi vartininkas, ar iš pat pradžių norėjai tapti šios pozicijos žaidėju?
Pradžioje žaidžiau saugo pozicijoje. Vėliau treneris viename iš turnyrų pabandė mane „pastatyti“ į vartus ir man gan neblogai sekėsi, būtent nuo to laiko ir tapau vartų sargu.

Per neilgą savo karjerą jau esi ragavęs ir legionieriaus duonos. Kokiuose klubuose esi rungtyniavęs?
Anksčiau rungtyniavau Alytaus „Dainavoje“, tuomet išvykau į Kiprą, ten gyniau „Ormidhia OFC“ bei „Alki Orklini“ klubų garbę.

Kaip sekėsi Kipre? Koks futbolas žaidžiamas ten, ir čia – Lietuvoje?
Visą laiką praleistą Kipre įvertinčiau teigiamai, nes tai buvo tikrai gera pamoka ir patirtis. Su klubu pakilome nuo žemiausio iki aukščiausio diviziono, tai buvo tikrai fantastiška. Kiekviename divizione Kipre žaidžiamas kitoks futbolas. Žemesniuose – mažiau techniškas, tačiau stiprus fizinis futbolas, aukštesniuose – didelę įtaką žaidimo lygiui lemia legionieriai, kurie geba žaisti technišką ir gerai taktiškai paruoštą futbolą. Manyčiau, kad Lietuvoje svarbu geras fizinis pasiruošimas ir trenerių indėlis. Gerai fiziškai paruošta ir taktiškai sudėliota komanda gali žaisti tikrai puikiai. Tą puikiai atspindi dabartinė Lietuvos čempionė – Marijampolės „Sūduva“.

Ar turėjai pasiūlymų iš kitų komandų? Jei taip, kodėl nusprendei pasirinkti būtent „Dainavą“?
Buvo keli pasiūlymai. Pasitariau su artimaisiais, Alytaus klubo vadovybe, kuri norėjo kuo daugiau vietinių žaidėjų. Didelę įtaką šiam pasirinkimui turėjo ir „Dzūkų tankai“. Tai fanai, kurie visur ir visada. Visa tai ir buvo priežastis pasirinkti savo miesto komandą.

Sezonas įgauna pagreitį, kuris iš buvusių varžovų šį sezoną paliko geriausią įspūdį?
Iš tų penkių komandų, su kuriomis rungtyniavome, geriausią įspūdį paliko jaunieji „Žalgiris B“ futbolininkai. Nors rezultatas galbūt to neatspindi, tačiau jauna komanda žaidė tikrai gerą ir kokybišką futbolą.

Ar sunku priprasti prie naujo trenerio sistemos?
Ne, tiek man, tiek kitiems „Dainavos“ futbolininkams prie trenerio sistemos priprasti nebuvo labai sunku. Donatas Vencevičius yra puikus specialistas, sukaupęs nemažai patirties tiek Lietuvoje, tiek Lenkijoje. Tai treneris, kuris puikiai žino, ko nori bei labai aiškiai tai perteikia mums.

Po penkių turų I lygos pirmenybėse esate pirmoje vietoje, kokia atmosfera šiuo metu tvyro komandos viduje?
Klubo viduje atmosfera, iš tiesų, puiki. Vis labiau ir labiau tampame viena šeima, kurioje padedame vienas kitam kiek tik galime. Manau, prie viso to prisidėjo ir gera sezono pradžia.

Ketverias paskutines rungtynes išsaugojai tuščius vartus, o „Dainava“ lygoje išlieka praleidusi tik įvartį. Kiek daugiausiai rungtynių paeiliui esi išsaugojęs „sausus“ vartus?
Niekada to neskaičiavau. Jei išsaugai vartus be praleisto įvarčio, jau turi bent vieną tašką. Man svarbiausia, kad laimime, o visas statistikas aš palieku kitiems.

Pabaigai, tradiciniu tampantis klausimas. Ką palinkėtum visiems Alytaus „Dainavos“ sirgaliams?Visiems mūsų komandos sirgaliams futbolininkų vardu noriu labai padėkoti už tokį palaikymą. Didžiausios pagarbos nusipelnė mūsų ištikimiausieji fanai  – „Dzūkų tankai“, už jų neapsakomą atsidavimą ir fantastišką palaikymą visų rungtynių metu! Kartu su jais mes judame svajonės link!

Artimiausias rungtynes dainaviečiai žais šį savaitgalį, kai LFF Taurės turnyro pirmajame etape susirungs su Varėnos „Merkio“ ekipa. Tikslus mačo laikas ir vieta paaiškės artimiausiu metu.

dfkdainava.com

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...