Dar kartą "Monaco" įveikęs "Juventus" - Čempionų lygos finale (VIDEO, FOTO)

Antradienį vakare UEFA Čempionų lygoje paaiškėjo pirmasis 2016-17 metų sezono finalo dalyvis - Turine įvyko atsakomosios antrojo pusfinalio rungtynės.

Dėl patekimo į finalą kovojo Turino "Juventus" ir "Monaco" komandos. Massimiliano Allegri auklėtiniai galiausiai praleido įvartį į savus vartus, tačiau tai nesutrukdė dar kartą pasiekti pergalę (2-1) ir žengti į turnyro finalą.

Prancūzijoje pralaimėjimą rezultatu 0-2 patyrusi "Monaco" ekipa rungtynes Turine pradėjo agresyviai. 5-ąją minutę Gianluigi Buffono ginamus vartus išgelbėjo virpstas, tiesa, šiame epizode buvo užfiksuota ir nuošalė.

Kiek vėliau žaidimo rimtas nukrito ir iki 20-os minutės jokių pavojingų progų komandos sukurti nepavyko. 23-ąją minutę arti pirmojo įvarčio buvo Mario Mandžukičius, tačiau kroatas likęs vienas prieš vartininką nesugebėjo pasiųsti kamuolio į vartų tinklą.

Vis dėlto 33-ąją minutę M. Mandžukičius už šį epizodą atsigriebė - krašto puolėjas galiausiai išvedė "Juventus" į priekį. Kroatas iš pradžių atliko smūgį galva, kurį atrėmė jo tautietis, tačiau kamuolys atšoko prie M. Mandžukičiaus kojų ir šis antruoju bandymu jį pasiuntė į vartus.

44-ąją minutę šiose rungtynėse buvo padėtas galutinis taškas - Dani Alvesas įspūdingu smūgiu padidino "Juventus" pranašumą iki dviejų įvarčių.

Antrajame kėlinyje su kamuoliu užtikrintai dominavo šeimininkai. Visą kėlinio pradžią "Monaco" nesukūrė jokių šansų prie Gianluigi Buffono ginamų vartų.

Vėliau "Monaco" vėl aktyvino savo pajėgas puolime ir 69-ąją minutę galiausiai nuginklavo nepramušamą G. Buffoną. Po puikaus Joao Moutinho perdavimo nuo gynėjų atitrūkęs Kylianas Mbappe švelnino atsilikimą.

"Juventus" komandai tai buvo pirmas praleistas įvartis per paskutines šešerias Čempionų lygos rungtynes. Vis dėlto tai jokios reikšmės komandai neturės - "Juve" užtikrintai žengė į finalą.

Italijos čempionai savo varžovą finale sužinos jau rytoj, kai Madrido "Real" sieks išlaikyti pirmajame susitikime įgytą pranašumą prieš "Atletico".

Rezultatas:

"Juventus" 2 - 1 "Monaco"
33' [1 - 0] M. Mandžukič
44' [2 - 0] D. Alves
69' [2 - 1] K. Mbappe


Startinės sudėtys:

"Juventus": Buffon, Dani Alves, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro, Pjanic, Khedira, Dybala, Mandzukic, Higuain.

"Monaco": Subasic; Raggi, Jemerson, Glik, Sidibe; Dirar, Moutinho, Bakayoko, Bernardo Silva; Falcao, Mbappe.


"Juventus" - "Monaco" 2-1

90' M. Mandžukič ("Juventus") geltona kortelė

73' - L.Bonucci ("Juventus") geltona kortelė

69' - K.Mbappe ("Monaco") pelnė įvartį

51' - B.Mendy ("Monaco") geltona kortelė

45' - D.Alvesas ("Juventus") pelnė įvartį (2-0)

40' - R.Falcao ("Monaco") nubaustas geltona kortele

33' - M.Mandžukičius ("Juventus") pelnė įvartį (1-0)