Dar viena Ispanijos teisėsaugos auka: Mourinho pareikšti kaltinimai dėl mokesčių vengimo

Ispanijos teisėsaugos nemalonės sulaukė ir garsusis Jose Mourinho - "Manchester United" treneriui mesti kaltinimai byloje dėl mokesčių vengimo.

Skelbiama, kad Madrido provincijos prokuratūros ekonominių nusikaltimų skyrius šiandien užpildė paraišką dėl portugalo veiksmų, įvykdytų tarp 2011-12 metų laikotarpyje.

Nurodoma, kad J. Mourinho pareikšti kaltinimui nuo Ispanijos mokesčių inspekcijos nuslėpus 3,3 milijonus eurų. Tai kur kas mažesnė suma nei šiuo metu yra kaltinimas kitas portugalas - Cristiano Ronaldo (14,7 mln. eurų).

Aišku tai, kad net ir įrodžius J. Mourinho kaltę, jam į kalėjimą sėstis neteks - 4,1 mln. eurų mokesčių slėpimu apkaltintas Lionelis Messi išvengė kalėjimo gavęs lygtinę bausmę.

J. Mourinho Ispanijoje praleido tris metus. 54-erių metų portugalas nuo 2010 iki 2013 metų treniravo Madrido "Real" klubo futbolininkus.

Įdomu tai, kad į Ispanijos teisėsaugos akiratį patenka beveik visi agento Jorge Mendeso klientai - jau kaltinimai pareikšti C. Ronaldo ir J. Mourinho , o įtarimų šešėlis taip pat yra nukritęs ant Fabio Coentrao, Radamelio Falcao, Pepe ir Angelio Di Maria.