D.Bička: atstovauti mokyklos komandai - vienas smagiausių dalykų

Vakar prasidėjo komandų registracija į Lietuvos vaikų ir jaunių futbolo asociacijos (LVJFA) ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomą futbolo turnyrą „Pradinukų lyga“, kuriame dalyvauti kviečiami Lietuvos pradinių, vidurinių mokyklų ir progimnazijų 1–4 klasių moksleiviai.

Tai jau antrasis šio praėjusiais metais startavusio ir itin palankių atsiliepimų iš mokyklos bendruomenių sulaukusio projekto sezonas, kuriame jo organizatoriai tikisi išvysti per 240 pradinukų moksleivių komandų iš visos Lietuvos. Tikimasi, jog šių komandų gretose š. m. kovo–gegužės mėnesiais futbolo kamuolį gainios per 4300 pradinių klasių moksleivių.

Vienas turnyro organizatorių – LVJFA direktorius – Deimantas Bička pradinukams linkėjo mėgautis futbolu ir su nostalgija prisiminė laikus, kai dar pats žaidė už mokyklos komandą.

„Futbolas pats iš savęs jau yra smagus, o dalyvauti smagiausiame futbolo turnyre „Pradinukų lyga“ yra dar smagiau, tad kviečiu visus progimnazijų, pradinių, vidurinių mokyklų pradinukus burtis į komandas ir kuo skubiau registruotis į dalyvių gretas. Iš savo vaikystės pamenu, jog atstovauti mokyklos komandai žaidžiant futbolą buvo vienas smagiausių dalykų,“ – prisiminimais dalijosi penkis kartus Lietuvos futbolo čempionas D. Bička.

Anot LFF atstovo ir „Pradinukų lygos“ vadovo Stasio Petrausko, lyginant su praėjusių metų turnyru, esminis varžybų organizavimo principas išlieka tas pats – futbolo varžybas organizuoti taip, jog jos būtų smagiausios tokio amžiaus vaikui.

„Siekiame, jog „Pradinukų lygoje“ žaisti būtų smagu visiems 1–4 klasių moksleiviams, nepriklausomai nuo jų futbolo įgūdžių ir gebėjimų. Žaidimo taisyklės yra maksimaliai supaprastintos. Kaip ir pernai, vaikai gaus krūvas prizų iš turnyro organizatorių ir projekto rėmėjų, kurių skaičius lyginant su pernai metais dar labiau išaugo,“ – pasakojo S. Petrauskas.

Planuojama, jog visos turnyre dalyvaujančios komandos nuo kovo iki gegužės mėnesio „Pradinukų lygoje“ sužais po 12 rungtynių, o sėkmingiausiai pirmame etape pasirodžiusios komandos dar dalyvaus ir finaliniuose renginiuose gegužės mėnesį, kurių metu ir paaiškės šio sezono nugalėtojai bei prizininkai.

Kalbėdamas apie šio projekto tikslus, futbolininko aprangą į futbolo valdininko kėdę iškeitęs buvęs legendinio Panevėžio „Ekranas“ saugas D. Bička atviravo, jog futbolo populiarumas Lietuvoje priklausys ir nuo to, kaip aktyviai į „Pradinukų lygos“ projektą įsitrauks ne tik patys mokinukai, tačiau ir kaip aktyviai būsimus futbolo talentus iš mokyklos suolo į nuolatinius futbolo užsiėmimus sutrauks futbolo klubai, futbolo mokyklų ir akademijų atstovai.

„Savo ruoštu, jaunimo ugdymu užsiimančių futbolo organizacijų atstovams palinkėčiau nuolat stebėti „Pradinukų lygos“ varžybas ir į savo organizuojamus futbolo užsiėmimus stengtis pritraukti kuo daugiau vaikų, nes esu tvirtai įsitikinęs, jog „Pradinukų lyga“ yra neišsenkamas būsimų futbolo talentų aruodas“, – kalbėjo D. Bička.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...