D.Česnauskis: "Gerai būtų pirmose rungtynėse įmušti tiek, kad antrose nekiltų klausimų"

„Kad šitie žodžiai Dievui į ausį“, - po žurnalisto klausimo, kokiu rezultatu 3:0 ar 4:0 pirmose UEFA Europos lygos pirmojo atrankos etapo rungtynėse prieš HB „Torshavn“ ekipą laimės „Trakai“, atsakė šiandien 34 – ąjį gimtadienį švenčiantis komandos kapitonas Deividas Česnauskis.

Likus dviem dienoms iki riterių debiuto Europos arenoje, klubas surengė atvirą treniruotę žurnalistams, kurios metu paaiškėjo, jog pirmose rungtynėse su Farerų Salų klubu, „Trakams“ negalės padėti du starto sudėties žaidėjai.

„Jau aišku, kad turėsime verstis be Edvardo Gaurilovo ir Artiomo Gurenkos, kurie potencialiai pretendavo į sudėtį, tačiau per šį sezoną jau spėjome įsitikinti, kad mūsų komanda yra konkurencinga, todėl tikrai atsiras, kas juos pakeis.

Nors pastaruoju metu A lygoje pauzė, tačiau ją išnaudojome gana produktyviai, sužaisdami kontrolines rungtynes Baltarusijoje su BATE ir Švedijoje su „Djurgarden“. Manau, kad ypač jauniems žaidėjams prieš startą UEFA Europos lygos atrankoje, suteiks papildomo pasitikėjimo“, - žurnalistams kalbėjo Valdas Urbonas.

Kadangi šiuo metu LFF stadione keičiama danga, „Trakų“ debiutas Europinėje arenoje įvyks Kauno S.Dariaus ir S.Girėno sporto centro stadione ant natūralios dangos.

„Daug kas pažymi natūralią dangą, tačiau komanda į tai nekreipia dėmesio. A lygoje ir su „Spyriu“, ir su „Stumbru“, ir su „Uteniu“ žaidėme ant žolės, be to visos mūsų treniruotės dabar vyksta Trakuose ant natūralios vejos. Dėl to nedarome jokios problemos“, - pasakojo D.Česnauskis, pridūręs pirmųjų rungtynių svarbą.

„Žinoma, gerai būtų pirmose rungtynėse pelnyti tiek įvarčių, kad antrose nekiltų jokių klausimų, tačiau lengva nebus. Jų komandoje žaidžia trys ar keturi Farerų Salų rinktinės žaidėjai, kurie aišku, kad bus komandos smogiamoji dalis“.

„Norėtųsi įmušti kuo daugiau ir, žinoma, nepraleisti. Europos turnyrų formatas toks, kad namie praleistas įvartis kainuoja labai daug“, - kapitonui pritarė ir V.Urbonas.

„Trakų“ – HB „Torshavn“ susitikimas įvyks liepos 2 dieną (ketvirtadienį), 20.00 valandą. Atsakomosios rungtynės lygiai po savaitės bus žaidžiamos Farerų Salose. Šios poros nugalėtojas antrajame atrankos etape susitiks su Moldovos „Saxal“ ir Limasolio „Apollon“ iš Kipro poros nugalėtoju. 

fkt.lt