"Der Klassiker" akistatoje "Borussia" neprilygo "Bayern" ekipai (VIDEO)

Šeštadienį vakare Vokietijos "Bundesliga" pirmenybėse įvyko šešerios 11-ojo turo rungtynės.

Laukiamiausia turo dvikova buvo žaidžiama "Signal Iduna Park" stadione, kur Dortmundo "Borussia" priėmė Miuncheno "Bayern". "Geltonai juodi" pratęsė savo nesėkmių žygį ir pripažino bavarų pranašumą rezultatu 3-1.

Rungtynes prasidėjo agresyviu abiejų komandų žaidimu - progų turėjo ir vieni, ir kiti. Vis dėlto pirmieji į priekį įsiveržė "Bayern" - 17-ąją minutę Arjenas Robbenas puikiu šūviu pasiekė įvartį šiose rungtynėse.

"Borussia" netrukus galėjo išlyginti rezultatą, tačiau Andrėjus Yarmolenko neišnaudojo idealios progos - jo smūgį atrėmė Svenas Ulreichas.

BVB vėliau turėjo ir dar vieną progą, o jos pačiame centre buvo atsidūręs Shinji Kagawa. Tačiau įvarčio šeimininkai nepasiekė, o jau 37-ąją minutę Robertas Lewandowskis smūgiu kulniuku padidino bavarų pranašumą iki dviejų įvarčių.

Po dviejų praleistų įvarčių BVB visiškai sutriko, o lyg to būtų negana - kėlinio pabaigoje traumą patyrė ir buvo pakeistas Sokratis.

Antrajame kėlinyje "Borussia" vėl iš pradžių galėjo pasižymėti, tačiau savo progų šeimininkai išnaudoti niekaip nesugebėjo.

Paskutinį savo įvartį "Bayern" Dortmunde pasiekė 67-ąją minutę, kai po itin klastingo Davido Alabos perdavimo į baudos aikštelę kamuolys atsidūrė šeimininkų vartuose.

Pačioje susitikimo pabaigoje "Borussia" ekipai galiausiai pavyko pralaužti varžovų gynybą - 88-ąją minutę garbės įvartį "geltonai juodų" gretose pelnė Marcas Batra.

"Bayern" tvirtina lyderio pozicijas - nuo artimiausių persekiotojų jau turi keturių taškų pranašumą. Tuo tarpu "Borussia" po pralaimėjimo į antrąją vietą užleido "Leipzig" ir nuo pačių bavarų turi jau 6 taškų atsilikimą.

Likę susitikimai baigėsi "Hamburger", "Leipzig", "Schalke" pergalėmis ir dar dvejomis lygiosiomis.

Rezultatai:

"Borussia" 1 - 3 "Bayern"
17' [0 - 1] A. Robben
37' [0 - 2] R. Lewandowski
67' [0 - 3] D. Alaba
88' [1 - 3] M. Bartra

<iframe width="500" height="323" src="//rutube.ru/play/embed/10701515" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

"Gladbach" 1 - 1 "Mainz"

"Augsburg" 1 - 1 "Bayer"

"Freiburg" 0 - 1 "Schalke"

"Hamburger" 3 - 1 "Stuttgart"

"Leipzig" 2 - 1 "Hannover"

Turnyrinė lentelė: