Dramatiška UEFA Supertaurės dvikova baigėsi "Real" triumfu (VIDEO)

Antradienio vakarą 22 tūkstančius žiūrovų talpinančiame Norvegijos "Lerkendal" stadione įvyko 2016 metų UEFA Supertaurės dvikova. Dėl trofėjaus susigrūmė Čempionų lygos ir Europos lygos nugalėtojai - Madrido "Real" prieš "Sevilla".

Be šešių pagrindinės sudėties žaidėjų vertęsis Madrido "Real" klubas po dramatiškos kovos įveikė Europos lygos nugalėtojus. Sergio Ramoso įvartis galva atnešė "baltųjų" ekipai pratęsimą, o pačioje rungtynių pabaigoje galutinį tašką padėjo Dani Carvajalis.

Rungtynes galingai pradėjo "Real" ekipa, kuri nuo pat mačo pradžios kūrė pavojingus išpuolius prie "Sevilla" vartų. 21-ąją minutę galiausiai žiūrovai išvydo pirmąjį įvartį - kamuolį centre gavęs jaunasis "Real" talentas Marco Asensio ilgai nedvejodamas iš maždaug 23 metrų paleido smūgį ir išvedė mačo favoritus į priekį.

Po praleisto įvarčio "Sevilla" paaštrino savo atakas ir pradėjo spausti pranašumą įgijusius varžovus. 41-ąją minutę "Sevilla" pasiekė savo - po tikslaus Vitolo smūgio erdvę tarp "Real" gynėjų radęs Franco Vazquezas pasiuntė kamuolį į Kiko Casilla ginamų vartų tinklą.

Antrasis kėlinys prasidėjo gana panašiai, tačiau kur kas lengviau jautėsi "Sevilla". Europos lygos nugalėtojai ilgiau laiko kontroliavo kamuolį ir 72-ąją minutę netikėtai sulaukė teisėjo dovanėlės - pražangą baudos aikštelėje užfiksavęs arbitras skyrė 11 metrų baudinį į karališkojo klubo vartus. K. Casilla buvo bejėgis, o Evgenas Konoplyanka tiksliu smūgiu išvedė "Sevilla" į priekį.

Po netikėto praleisto antrojo įvarčio "Real" trauktis kur nebeturėjo, o aikštėje jau po keitimų buvo pasirodę Luka Modričius, Karimas Benzema bei Jamesas Rodriguezas.

Pačioje pagrindinio laiko pabaigoje Ispanijos vicečempionai trauktis nebeturėjo kur ir pradėjo spausti varžovus. Galiausiai 93-ąją minutę išlyginamąjį įvartį galva pasiekė ne kas kitas, o finaluose "Real" gelbstintis Sergio Ramosas.

Komandoms teko stoti į pratęsimą, o jau ten daug pajėgesni buvo futbolininkai iš Madrido. 93-ąją minutę "Sevilla" liko žaisti dešimtyje, o visai netrukus vėl tas pats S. Ramosas pelnė įvartį. Vis dėlto teisėjas užfiksavo taisyklių pažeidimus, todėl rezultatas nepakito, nors epizodas buvo itin ginčytinas.

"Real" keliauti į 11 metrų baudinių seriją nesiruošė ir toliau aktyviai spaudė varžovus. 119-ąją minutę paskutines jėgas sukaupęs krašto gynėjas Dani Carvajalis pasileido per puse aikštės, išmaudė visus jo kelyje pasitaikiusius varžovus ir tapo pergalingo įvarčio autoriumi.

Madrido ekipa UEFA Supertaurės trofėjų iškovoja jau trečiąjį kartą klubo istorijoje. Paskutinį kartą šiame turnyre "baltieji" triumfavo prieš dvejus metus, kai rezultatu 2-0 nugalėjo tą pačią "Sevilla".

Rezultatas:

"Real Madrid" 3 - 2 "Sevilla"
21' [1 - 0] M. Asensio
41' [1 - 1] F. Vazquez
72' [1 - 2] E. Konoplyanka (11 m. baudinys)
90' [2 - 2] S. Ramos
119' [3 - 2] D. Carvajal
93' T. Kolodziejczak ("Sevilla") pašalintas iš aikštės

"Real" triumfo akimirkos:


Startinės sudėtys:

"Real Madrid": Casilla, Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo, Casemiro, Kovačić, Isco, Asensio, Lucas Vázquez, Morata.
Atsarginiai: Yáñez, Nacho, Benzema, James, Modrić, Danilo, M. Llorente.

"Sevilla": Rico; Mariano, Pareja, Carrico, Kolo; N'Zonzi, Iborra, Kiyotake; Vitolo, Vázquez, Vietto.
Atsarginiai: Soria, Kranevitter, Konoplyanka, Ben Yedder, Sarabia, Escudero, Rami.

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...