Dramatiškoje "El Clasico" pabaigoje - S. Ramoso pašalinimas ir "Real" triumfas (VIDEO, FOTO)

Ispanijos "Primera" pirmenybėse 21 valandą 30 minučių Lietuvos laiku įvyko intriguojanti 31-ojo turo dvikova.

"Camp Nou" stadione už skaudų pralaimėjimą savo tvirtovėje Madrido "Real" bandė atsirevanšuoti prieš "Barcelona". Permainingoje ir netikėtoje rungtynių pabaigoje Cristiano Ronaldo tikslus smūgis privertė katalonus patirti pralaimėjimą po itin ilgos pertraukos.

Prieš pat rungtynių pradžią visas "Camp Nou" stadionas nušvito klubo spalvomis ir specialiu Johano Cruyffo pagerbimu. Nuaidėjus švilpukui, skelbiančiam rungtynių pradžią, prasidėjo įnirtinga kova nuo pat pirmos minutės.

Pirmas dešimt minučių su kamuoliu daugiau laiko praleido Luiso Enrique auklėtiniai. Svečiai iš sostinės buvo kiek sutrikę ir dažnai prasiženginėjo. Jau 10-ąją minutę Sergio Ramosas užsidirbo geltoną kortelę, kuri vėliau nulėmė futbolininko pašalinimą iš aikštės.

19-ąją minutę prie svečių vartų buvo sukurta pirmoji rimtesnė proga, kai katalonai varžovų aikštės pusėje perėmė kamuolį ir sukūrė greitą kontraktą, kurios metu smūgį į Keyloro Navaso ginamus vartus atliko Ivanas Rakitičius. Vis dėlto puikią sportinę formą demonstruojančio kostarikiečio kroatas nenuginklavo.

25-ąją minutę pirmą progą sukūrė ir svečiai iš Madrido, kai Cristiano Ronaldo prasiveržęs dešiniuoju kraštu patikrino Claudio Bravo budrumą. Sunkiai pirmas 20 minučių žaidęs "Real" vėliau pradėjo atakuoti varžovus, tačiau sukurti kažką pavojingesnio nepavyko.

Pirmajame kėlinyje futbolo mylėtojai neišvydo tikros "El Clasico" kovos, tačiau pats veiksmas prasidėjo antrajame kėlinyje. "Barca" nuo pat kėlinio pradžios pradėjo spausti "baltuosius" ir 54-ąją minutę arti įvarčio buvo Lionelis Messi, bet į klastingą argentiniečio smūgį reagavo K. Navasas.

56-ąją minutę visas "Camp Nou" pakilo iš savo sėdimų vietų, kai galiausiai po kelių pakeltų kampinių galva pasižymėjo Gerardas Pique. "Real" klubui tai buvo didelis smūgis, tačiau iš vėžių Zinedine'o Zindane'o treniruojamos ekipos katalonams išvesti nepavyko.

"Real" paaštrino savo atakas ir 62-ąją minutę viena jų baigėsi įspūdingu išlyginamuoju Karimo Benzema įvarčiu. Puikiai iš kairiojo krašto spurtavęs Marcelo atliko perdavimą į baudos aikštelę įkertančiam Toni Kroosui, kurio perdavimas pasiekė K. Benzema, o šis "žirklutėmis" nutildė "Camp Nou" stadioną.

Po išlyginamojo įvarčio "Real" ir toliau savo pajėgas siuntė į puolimą. 80-ąją minutę atrodė, kad krito lemiamas šių rungtynių įvartis, tačiau teisėjas prieš Jordi Alba įžvelgė pražangą ir Garetho Bale'o įvarčio su galva neįskaitė, nors šis epizodas sukėlė įvairių kalbų.

Po neįskaityto įvarčio Z. Zidane'o komandos laukė dar rimtesnės bėdos - 83-ąją minutę antrą geltoną kortelę galiausiai užsidirbo S. Ramosas ir buvo pašalintas iš aikštės. Z. Zidane'as į aikštę nusprendė gynėjo neleisti ir į centrų gynėjo poziciją nustūmė Casemiro.

Tačiau nei raudona kortelė, nei kontraversiškas teisėjo sprendimas "Barcos" nuo pralaimėjimo negalėjo išgelbėti. 85-ąją minutę kontrataką surengęs "Real" pelnė pergalingą rungtynių įvartį. Tikslų perdavimą iš G. Bale'o sulaukęs Cristiano Ronaldo krūtine susistabdę kamuolį ir jį pasiuntė į Claudio Bravo ginamų vartų tinklą.

Tai buvo pirmasis "Barcelona" klubo pralaimėjimas nuo praėjusių metų spalio mėnesio. Pergalę iškovojęs "Real" nuo "Barcos" sumažino atsilikimą iki 7 taškų,o antroje vietoje esantis Madrido "Atletico" prie katalonų priartėjo iki 6 taškų.

Rezultatas:

"Barcelona" 1 - 2 "Real Madrid"
56' [1 - 0] G. Pique
62' [1 - 1] K. Benzema
85' [1 - 2] C. Ronaldo
83' S. Ramos ("Real") pašalintas iš aikštės

Startinės sudėtys:

"Barcelona": Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi, Neymar, Luis Suárez.

Atsarginiai: Ter Stegen, Varmaelen, Sergi Roberto, Munir, Bartra, Rafinha, Arda Turan.

"Real Madrid": Navas, Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo, Casemiro, Modric, Kroos, Bale, Ronaldo, Benzema.

Atsarginiai: Casilla, Nacho, Danilo, James, Isco, Vazquez, Jese.


Turnyrinė lentelė: