Draugiškose rungtynėse "Žalgiris" palaužė "Nevėžį"

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės turnyro pusfinalio dvikovai su Marijampolės „Sūduva“ besirengiantis FK „Žalgiris“ antradienį sostinės Vingio parko stadione išmėgino jėgas su Kėdainių „Nevėžiu“. Pirmoje lygoje rungtyniaujantys varžovai garbingai priešinosi ir tik antrame kėlinyje buvo priversti pripažinti žalgiriečių pranašumą.

Neoficialios kontrolinės rungtynės baigėsi „Žalgirio“ pergale 2:1. Pirmas įvartis buvo įmuštas antro kėlinio pradžioje, o jo autoriumi tapo kamuolį į savus vartus pasiuntęs „Nevėžio“ gynėjas. Antrą įvartį nuostabiu tolimu smūgiu į svečių vartus pelnė rungtynes startinėje sudėtyje pradėjęs Jonas Skinderis. Beje, 20-metis žalgirietis nuginklavo ne bet ką, o „Nevėžio“ vartus saugojusį savo dėdę Simą Skinderį. Tiesa, pastarasis vis tiek sužaidė puikias rungtynes, atrėmęs dar bent kelias dešimtis „Žalgirio“ futbolininkų smūgių. O baigiantis susitikimui „Nevėžio“ futbolininkai surengė greitą kontrataką ir efektingu smūgiu pelnė garbės įvartį.
 
Po ilgos pertraukos pagrindinės „Žalgirio“ komandos aprangą apsivilkęs J.Skinderis teigė, kad šis įvartis vertas įsimintiniausiojo titulo. „Kaip sako futbolininkai, išvaikiau visą vorų giminę iš „devynkės“. Ilgai stebėjau, kaip komandos draugai nesėkmingai mėgina pramušti „Nevėžio“ vartininką, galiausiai nusprendžiau, kad reikia ir man pabandyti. Iš tiesų, po operacijos tai buvo bene pirmas rimtas bandymas smūgiuoti kaire koja. Gavosi tikrai įsimintinas įvartis, juo labiau, kad tai apskritai pirmas mano tikslus smūgis „Žalgirio“ komandoje, be to, įmušiau į dėdės ginamus vartus. Tai irgi pirmas kartas. Su dėde apie tai nekalbėjome, bet „Nevėžį“ treniruojantis tėtis Marius juokavo, kad pakeis spynas ir neįleis manęs į namus“, – po rungtynių linksmai nusiteikęs buvo J.Skinderis.
 
Po sunkios klubo operacijos atsigavęs futbolininkas žaidė atraminio saugo pozicijoje ir buvo vienas pastebimiausių aikštėje. Jo teigimu, aikštės viduryje jis jaučiasi geriau nei gynėjo pozicijoje. „Nuo vaikystės žaidžiau aikštės viduryje, tik prieš kelerius metus mane pervedė į vidurio gynėjo poziciją. Bet man tai neteikė malonumo. Paprašiau trenerio, kad leistų pažaisti viduryje. Manau, kad sužaidžiau visai neprastai. Aišku, mūsų pergalė, vertinant tik rezultatą, nėra labai įspūdinga, bet iš esmės visas žaidimas vyko varžovų baudos aikštelėje. Gal tik antroje rungtynių dalyje, kai treneriai išleido į aikštę jaunus futbolininkus, varžovai susikūrė kelias progas, pelnė vieną įvartį. Šiaip, rungtynės tikrai buvo rimtos, kovingos ir, neabejoju, abiem komandom naudingos“, – konstatavo J.Skinderis.
 
Šiose rungtynėse „Žalgirio“ treneriai negalėjo pasinaudoti nacionalinėje ir jaunimo rinktinėse žaidusių futbolininkų paslaugomis, tad išmėgino ir artimiausią rezervą, „Žalgiris B“ komandos žaidėjus. Visą pirmą kėlinį vidurio gynėjo pozicijoje žaidė Arminas Čivilis, antrame kėlinyje aikštėje pasirodė Glebas Chruščiovas, Artūras Lukša, Artūras Dolžnikovas ir Dominykas Kodzis. Visiems jiems tai buvo pirmosios rungtynėse pagrindinėje „Žalgirio“ komandoje.
 
„Šiek tiek nustebau, kai treneriai pasakė, kad žaisiu startinėje sudėtyje. To nesitikėjau, bet viskas buvo gerai. Žaidimo lyg ir negadinau, rimtų klaidų neprivėliau. Buvo tikrai labai įdomu pažaisti su tokiais futbolininkais kaip Mamadou Mbodjis, Diego Oyarzunas. Jie man tikrai daug padėjo aikštelėje. Lyginant su dublerių komanda, čia ir žaidimas buvo greitesnis, tempas aukštesnis, užtikrinti perdavimai. Visumoje, tai buvo labai įdomios ir naudingos rungtynės ne tik jaunimui, bet rungtynėms Marijampolėje besirengiančiai „Žalgirio“ komandai“, – teigė šį sezoną „Žalgiris B“ gynybą cementuojantis 19-metis A.Čivilis.
 
„Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ dvikova LFF taurės turnyro pusfinalyje įvyks šį šeštadienį, 15 val. Marijampolėje.