Draugiškų rungtynių ciklą lietuviai užbaigė triuškinama nesėkme prieš lenkus (VIDEO)

Lietuvos rinktinė draugiškų rinktinių ciklą baigė triuškinama nesėkme – Lenkijos rinktinės palydėtuvėse į pasaulio čempionatą mūsų kaimynai tarpusavio rungtynėse iškovojo lengvą pergalę.

Du įvarčius šiame mače pelnė Robertas Lewandowskis, o lenkai iš viso keturis kartus pasiuntė kamuolį į lietuvių vartus ir iškovojo triuškinamą pergalę 4:0.

Lenkai nuo mačo pradžios stengėsi kontroliuoti rungtynes, o jau 19 minutę krito pirmasis įvartis į lietuvių vartus. Baudos aikštelėje laisvės gavęs Robertas Lewandowskis sulaukė komandos draugo perdavimo ir didžiausia Lenkijos rinktinės žvaigždė neklydo – tiksliu smūgiu nuginklavo Džiugą Bartkų ir išvedė savo rinktinę į priekį.

26-ąją minutę lietuvių situacija tapo dar nemalonesnė, kai jie neteko kapitono Fedoro Černycho, kuris priverstinai paliko aikštę ir buvo pakeistas Justu Lasicku.

Po kurio laiko dar kartą savo meistriškumą pademonstravo R. Lewandowskis. „Bayern“ puolėjas 33-ąją minutę įspūdingu baudos smūgiu antrą kartą rungtynėse pasiuntė kamuolį į Lietuvos rinktinės vartus. Nors arbitras po šio smūgio kurį laiką dvejojo, netrukus jį pasiekė informacija, kad kamuolys kirto vartų liniją ir jis teisingai įskaitė šį tikslų Lenkijos rinktinės žvaigždės smūgį.

Daugiau įvarčių pirmajame kėlinyje pelnyta nebuvo, tad po 45 žaidimo minučių Lenkijos rinktinė turėjo dviejų įvarčių pranašumą.

Antrojo kėlinio pradžioje lenkai atliko keturis keitimus, po kurių ant suolo sėdosi ir R. Lewandowskis, o po jų lietuviams buvo pavykę kuriam laikui išlyginti žaidimą ir patiems sukurti pavojingesnių atakų: porą kartų į vartus smūgiuoti pabandė Darvydas Šernas, tačiau jam pritrūko tikslumo.

66-ąją minutę lenkai pelnė puikų įvartį – po kampinio Grzegorzas Krychowiakas kulniuku pasiuntė kamuolį į mūsų rinktinės vartus, tačiau ilgai įvarčiu džiaugtis Lenkijos rinktinė negalėjo. Pasitelkus vaizdo peržiūrą buvo nuspręsta, jog prieš tai vienas Lenkijos rinktinės žaidėjas kamuolį lietė ranka, tad įvartis buvo anuliuotas.

Nepaisant to, kad lenkai neteko pelnyto įvarčio, netrukus rezultatas vis tiek tapo 3:0. Lenkijos rinktinė surengė puikią ataką, kurios metu aštriais perdavimais sudraskė lietuvių gynybą, o Dawidui Kownackiui beliko pasiųsti kamuolį į tuščius vartus. Tai buvo pirmasis jo įvartis atstovaujant savo šalies rinktinei.

81-ąją minutę Algis Jankauskas baudos aikštelėje sužaidė ranka ir nors teisėjas iš pradžių šio veiksmo neužfiksavo, jis pasinaudojo galimybe peržiūrėti šį epizodą pasinaudodamas VAR sistema. Po peržiūros jis priėmė sprendimą skirti vienuolikos metrų baudinį, o šią situaciją įvarčiu pavertė lenkų veteranas Jakubas Blaszczykowskis, po kurio smūgio rezultatas tapo 4:0.

Per likusį mačo laiką besismaginę lenkai turėjo dar ne vieną progą, tačiau daugiau įvarčių pelnyta nebuvo ir galutinis mačo rezultatas – 4:0 Lenkijos rinktinės naudai.

Priminsime, kad lietuviams tai buvo jau ketvirtosios draugiškos rungtynės iš eilės. Lietuviai prieš tai 0:2 nusileido estams, vėliau 1:1 sužaidė lygiosiomis su Latvija, o galiausiai 0:1 nusileido Irano nacionalinei ekipai.

Rezultatas:

Lenkija 4 : 0 Lietuva

19' [1 : 0] R. Lewandowski
33' [2 : 0] R. Lewandowski
72' [3 : 0] D. Kownacki
82' [4 : 0] J. Blaszczykowski (iš 11 m. baudinio)

Startinės sudėtys:

Lietuva: D.Bartkus, E.Vaitkūnas, E.Girdvainis, A.Jankauskas, R.Baravykas, S.Paulius, O.Verbickas, M.Vorobjovas, A.Novikovas, F.Černych, D.Šernas.

Atsargoje: I.Plūkas, T.Švedkauskas, V.Borovskij, T.Mikuckis, J.Januševskij, V.Slivka, E.Veliulis, S.Urbys, P.Leimonas, J.Lasickas, K.Laukžemis.

Lenkija:

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...