D.Romanovskis: "Stumbras“ norės pasinaudoti mūsų nuovargiu"

Utenos „Utenyje“ ir Kauno „Stumbre“ reikalingos patirties ir praktikos A lygoje sėmęsis Danielis Romanovskis vos prieš savaitę sugrįžo į FK „Žalgirį“ bei jau artėjančiame mače daugiau nei po metų pertraukos gali vėl apsivilkti žalios ir baltos spalvos marškinėlius.

Paskutinį sykį Lietuvos čempionų garbę vilnietis gynė 2016 metų birželio 9-ąją dieną – tada vilniečiai išvykoje 1:1 sužaidė su „Kauno Žalgiriu“, o D.Romanovskis į aikštę žengė 75-ąją minutę. Kiek mažiau nei po dviejų savaičių saugas jau pasirodė su „Utenio“ marškinėliais ir po sėkmingo debiuto buvo išrinktas į turo rinktinę.

21-erių metų futbolininkas, atstovaudamas Utenos klubui, pelnė du įvarčius – sykį efektingu smūgiu išplėšė tašką labai svarbiose rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ bei kartą priartino „Utenį“ prie sensacijos dvikovos LFF stadione su „Žalgiriu“ metu. Šiuos metus D.Romanovskis pradėjo „Stumbre“ ir ten su gruzinu Levanu Mačarašviliu tapo rezultatyviausiais pirmos sezono pusės Kauno ekipos futbolininkais.

„Praleistą laiką „Stumbre“ vertinčiau pozityviai. Pavyko įmušti 3 įvarčius ir atlikti 2 rezultatyvius perdavimus, dirbau su geru trenerių štabu. Pagrindinis treneris savo laiku treniravo labai daug gerų komandų ir kiekvienas jo patarimas man buvo vertingas, taip pat trenerio asistentai patys žaidė futbolą aukštame lygyje ir yra tiek puikūs specialistai, tiek puikūs žmonės. Kiekviena A lygoje praleista minutė man buvo vertinga, džiaugiuosi, kad pavyko sudalyvauti kiekvienose rungtynėse. Per metus, praleistus kitose komandose, daug ko išmokau. Džiaugiuosi, kad „Utenyje“ ir „Stumbre“ pavyko išsikovoti vietą starto sudėtyje, nes svarbiausia buvo žaisti. Jaučiu, kad patobulėjau, tapau vyriškesnis ir geresnis žaidėjas.

„Stumbro“ stiprioji pusė yra kovingumas, tą treneris ir akcentuoja prieš kiekvienas rungtynes. Treneris visada motyvuoja savo futbolininkus, kad jie už nieką nėra prastesni ir turi kovoti prieš visus. „Stumbras“ yra labai jauna komanda ir ten yra labai daug perspektyvių futbolininkų. Jeigu spręsčiau pagal rezultatyvumą, tai išskirčiau Levaną Mačarašvilį, jis yra labai talentingas futbolininkas ir iš jo gali išaugti geras žaidėjas“, – pirmo rato susitikime „Žalgiriui“ įvartį pelniusį gruziną gyrė D.Romanovskis.

Vienas iš Lietuvos jaunimo U-21 rinktinės lyderių džiaugėsi tuo, jog sugrįžo į sostinės klubą ir, sukaupęs vertingos patirties A lygos kovose, sieks prisidėti prie „Žalgirio“ pergalių. Pirmojo šanso D.Romanovskis gali sulaukti jau šio šeštadienio rungtynėse su buvusiu klubu – „Stumbru“.

„Sugrįžti į „Žalgirį“ yra labai geras jausmas, nes tai mano miesto komanda, kurioje praleidau daug metų ir daug ko išmokau. „Žalgiris“ man padėjo pereiti iš vaikų į vyrų futbolą, kas yra labai svarbu, kadangi ne visi sugeba tai padaryti. Esu laimingas čia, tad prižadu atiduoti visą savo širdį ir pasistengsiu demonstruoti savo geriausią futbolą, mušti įvarčius ir dalinti rezultatyvius perdavimus. Manau, kad „Stumbras“ norės pasinaudoti tuo, kad mes žaidėme Bulgarijoje ir esame pavargę. Rungtynės prieš „Žalgirį“ kiekvienoje komandoje yra ypatingos ir komanda visada ruošiasi su dviguba energija atimti taškus iš lyderių. Abiejuose ankstesniuose susitikimuose „Žalgiris“ buvo vertas pergalės, o dabar laukia labai įdomi dvikova“, – teigė žalgirietis.

17-ojo turo akistata LFF stadione tarp „Žalgirio“ ir „Stumbro“ įvyks jau šiandien, liepos 22-ąją dieną. Mačo pradžia – 19 val.