D.Šernui kelią į Lietuvos rinktinę užkirto trauma

Lietuvos nacionalinė vyrų futbolo rinktinė pirmadienį iš Vilniaus oro uosto išskrido į Čekiją. Ten trečiadienį Edgaro Jankausko treniruojama mūsų šalies komanda kontrolinėse rungtynėse išmėgins jėgas su Čekijos rinktine, o sekmadienį lietuviai 2018 m. pasaulio futbolo čempionato atrankos rungtynėse susitiks su Anglija.

Progą išmėginti Londono „Wembley“ stadiono veją turės ir penki „Žalgirio“ futbolininkai. Į kelionę kartu su rinktine išsiruošė gynėjai Egidijus Vaitkūnas, Linas Klimavičius ir Rolandas Baravykas bei saugai Vytautas Lukša ir Mantas Kuklys. Pastarasis futbolininkas dėl sezono pradžioje patirto blauzdos patempimo praleido dvi paskutines „Žalgirio“ rungtynes, tačiau sekmadienį Vilniuje jau treniravosi su rinktine. Deja, šiame būryje nebus žalgiriečio Darvydo Šerno. 32 metų puolėjas ketvirtadienį vykusiose A lygos 3 turo rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“ patyrė traumą ir buvo priverstas paprašyti keitimo. Po išsamių tyrimų paaiškėjo, kad D.Šernui įplyšo kairės kojos šlaunies dvigalvis raumuo.

„Žalgirio“ ir Lietuvos rinktinės vyriausias kineziterapeutas Dainius Pavilonis teigė, kad tokių traumų gydymas ir reabilitacija trunka iki 6 savaičių. „Vienintelis pozityvus dalykas, kad tai yra ne pilnas, o dalinis raumens plyšimas. Tokiu atveju futbolininkas į aikštę gali sugrįžti po 4–6 savaičių. Tačiau Darvydas pasižymi unikaliu sugebėjimu pralenkti prognozes. Tai lemia ir jo charakteris, darbštumas ir prigimtinės savybės. Tad tikimės, jog žaidžiantį jį išvysime gerokai anksčiau. Beje, Darvydas jau šiandien pradėjo reabilitaciją, jo laukia darbas baseine ir treniruoklių salėje bei fizioterapija“, – kalbėjo D.Pavilonis.

Rinktinės sudėtyje D.Šerną pakeitė buvęs žalgirietis, šį sezoną „Jonavos“ futbolo klube žaidžiantis Tautvydas Eliošius.