Du jauni "Stumbro" lietuviai patirties semsis stipriausios Portugalijos lygos klube

Kauno „Stumbro“ futbolo klubas ir toliau suteikia galimybes savo žaidėjams įgyti patirties pajėgiose užsienio komandose. Sausio pradžioje į Portugalijos aukščiausios lygos klubą išvyks saugai Vilius Armanavičius ir Vilius Armalas.

Madeiroje įsikūręs „Maritimo“ klubas yra nuolatinis pajėgiausios Portugalijos lygos „Primeira“ dalyvis. Ši ekipa ne kartą rungtyniavo ir UEFA taurės bei UEFA Europos lygos turnyre. Abu lietuviai į Portugaliją išvyks sausio pradžioje ir šioje ekipoje praleis tris savaites.

Planuojama, jog abu lietuviai iš karto po to prisijungs prie pasiruošimą A lygos sezonui pradėsiančio „Stumbro“. Portugalijoje lietuviai dalyvaus „Maritimo“ treniruotėse, susipažins su klubo virtuve ir pasisems vertingos patirties.

16-metis V. Armalas „Stumbro“ pagrindinėje komandoje debiutavo praėjusiame sezone LFF taurės rungtynėse Kėdainiuose su „Nevėžiu“, tačiau dažniau vilkėjo antros ir jaunimo komandų marškinėlius.

„Apie galimybę išvykti pasitreniruoti į Portugaliją žinojau jau rugsėjo mėnesį, tad ilgą laiką gyvenau su tokia mintimi galvoje, ruošiau save. Kai galutinai sužinojau, kad išvyksiu, labai apsidžiaugiau. Tokia galimybė pasitaiko ne kiekvieną dieną. Man tai didžiausias šansas mano dar labai neilgoje karjeroje. Tikiuosi ir ruošiuosi geriausiam, manau, man kaip žaidėjui tai bus labai naudinga“, - fcstumbras.lt kalbėjo jaunasis V. Armalas.

Tuo tarpu 21 metų vidurio saugas V. Armanavičius šiame A lygos sezone „Stumbro“ gretose sužaidė 25 rungtynes, per kurias įmušė vieną įvartį, beje, į čempionų „Žalgirio“ vartus, ir atliko du rezultatyvius perdavimus.

„Man tai buvo labai netikėta ir smagi naujiena, tikrai apsidžiaugiau. Tikiuosi įgyti naujos, vertingos patirties, pamatyti lygių skirtumą tarp portugališko ir lietuviško futbolo, taip pat pažaisti su aukštesnio meistriškumo žaidėjais. Tai labai svarbu, nes tokių išvykų metu gali susipažinti su portugališku treniruočių procesu, pamatai, kaip kiti žaidėjai atlieka sprendimus. Jokia paslaptis, kad Portugalijoje futbolo lygis aukštesnis, tad bus smagu save išmėginti“, - su fcstumbras.lt mintimis dalinosi jis.

fcstumbras.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...