E. Eboue perėjimas į Kiprą atidėtas dėl prastų kraujo tyrimų, tačiau kalbos apie ŽIV paneigtos

Buvusiam Londono "Arsenal" saugui Emmanueliui Eboue sugrįžti į futbolą dar nepavyko. Atliekant medicininę patikrą Limasolio "Turk Ocagi" klube jo kraujo tyrimai parodė neaiškius rezultatus, tad perėjimą teko atidėti, praneša Goal.com šaltiniai.

34-erių futbolininkas buvo nubaustas vienerių metų diskvalifikacija po to, kai savo buvusiam agentui nesumokėjo 1 mln. eurų. Nuo to laiko sportinę formą jis palaikė Vengrijoje.

Turkijos žiniasklaidoje skelbė, jog buvęs Dramblio Kaulo Kranto rinktinės narys serga ŽIV, tačiau tai paneigė jį su Kipro komanda suvedęs Tekinas Birinci.

"Eboue pasirašė sutartį su klubu ir kaip įprasta atlikome jam medicininę apžiūrą", - Birinci pasakojo Goal.com.

"Jie gavo nenormalius kraujo tyrimo duomenis bei neišdavė licencijos, tad mes priėmėme sprendimą išsiųsti jį į Angliją ir išsitirti tenai."

"Šiuo momentu neteisinga sakyti, kad jis turi ŽIV. Turkijos žiniasklaidos pranešimai yra klaidingi. Aš tai aiškiai pasakiau prieš dvi dienas. Net jeigu tai ir būtų tiesa, tai neturėtų būti skelbiama tokiu būdu."

Eboue anksčiau buvo pripažinęs, jog gyvenimas be futbolo nuvarė jį į depresiją ir jam net buvo kilę minčių apie savižudybę.