E. Jankauskas: neturime teisės daryti tokias klaidas

Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas po pralaimėtų kontrolinių rungtynių Čekijai tikino, jog toks pasirodymas jo netenkino ir komanda turės išanalizuoti savo klaidas bei padaryti išvadas prieš dvikovą su Anglija sekmadienį.

Ūsčio prie Labės mieste vykusiame mače lietuviai kovojo su čekais kaip lygūs su lygiais pirmą kėlinį, tačiau antrojoje rungtynių dalyje teko nuryti karčią piliulę bei pralaimėti 0:3.

„Visada rungtynių rezultatas yra svarbus ir šis mačas nebuvo išimtis. Mes tikrai orientuojame savo žaidimą į rezultatą, nes norime, kad mūsų pastangos ir įdirbis realizuotųsi į galutinius skaičius. Šiandien nebuvo mūsų diena. Nors pirmajame kėlinyje turėjome progų įmušti įvartį geriausią progą, tačiau vartininko meistriškumas neleido mums įmušti. Rezultatas skaudokas, bet tai parodo meistriškumų skirtumą, kaip komanda išnaudoja minimalias progas. Aišku, nekalbu apie pirmą įvartį, kur nebuvo jokios baudos, tačiau viskas užsibaigė vienuolikos metrų baudiniu į mūsų vartus. Kurioziška antrojo kėlinio pradžia neigiamai paveikė mūsų žaidėjus. Antrasis įvartis krito po to, kai nesugebėjome išmušti kamuolio į užribį. Tokiame lygyje net mažos klaidos yra paverčiamos įvarčiais ir mes neturime teisės daryti tokių klaidų. Žiūrėsime šias rungtynes dar kartą ir darysime išvadas prieš svarbų sekmadienio mačą“, – kalbėjo E. Jankauskas.

Rungtynių nuo jų pradžios nepradėjo tokie įprasti startinės sudėties nariai žaidėjai kaip Fedoras Černychas, Arvydas Novikovas, Artūras Žulpa ar Nerijus Valskis. Treneris paaiškino, kad toks žaidimas buvo priimtas dėl fizinės būklės: „Atsižvelgėme į tai, kada paskutinį kartą jie žaidė savo rungtynes. Buvo tokių, kurie rungtyniavo sekmadienį ir vėliau keliavo per dieną, naktį, tad jų atsistatymo lygis buvo prastesnis. Pagal tai skaičiavome žaidybinį laiką. Vienas iš pozityvesnių dalykų buvo galimybė pamatyti visus žaidėjus. Nelengva įeiti po keitimo. Džiugina tai, kad sukūrėme keletą progų, prieš mus buvo galingas priešininkas. Norėjome įmušti, ieškojome įvarčio ir buvome netoli jo", - sakė treneris.