E. Valverde: sunku nuspėti, kokį žaidimo planą pasirinks "Chelsea"

Vyriausiasis "Barcelona" treneris Ernesto Valvede su nekantrumu laukia rungtynių prieš Londono "Chelsea".

Šiandien vakare UEFA Čempionų lygoje paaiškės paskutinės dvi ketvirtfinalio komandos. Įdomiausia dvikova įvyks Barselonoje, kur vietos "Barcelona" dar kartą susigrums su Anglijos čempionais.

Pirmoji dvikova Londone baigėsi lygiosiomis 1-1, todėl formaliai katalonams užtenka sužaisti ir nulinėmis lygiosiomis. Tačiau "Barca" šį sezoną dar nei vienų rungtynių "Camp Nou" stadione nesužaidė nepelnę įvarčio ir šiandien laukiama to paties.

"Pirmoje dvikovoje pamatėme "Chelsea" įvairiapusiškumą", - sakė strategas. - Tikrai nežinome, kokį žaidimo stilių jie pasirinks - ginsis ar puls - tai tikriausiai priklausys tik nuo rezultato".

"Pirmųjų rungtynių rezultatas yra teigiamas mūsų komandai, tačiau mes turime išlikti savimi ir žaisti savo žaidimą. "Chelsea" yra komanda, kuri gali pasižymėti bet kuriuo momentu.

Jie bet kada gali pakeisti žaidimo planą - tai jie jau parodė Londone. Kai ši komanda atsitraukia ir agresyviai ginasi, pralaužti jų galinę liniją yra labai sudėtinga. Galbūt vienas iš būdų įveikti jų gynybą yra aukštas spaudimas, tačiau mes žinome, kokie jie yra pavojingi kontratakų metu.

Turime būti ypatingai atsargūs prieš "Chelsea". Standartinės situacijos ir greitos kontratakos yra jų pagrindinis ginklas. Mūsų laukia tikras išbandymas", - pridūrė E. Valverde.