E.Eimontas dar kartą nusprendė trauktis

LFF prezidentas Edvinas Eimontas savo naują apsisprendimą trauktis iš šalies futbolo vadovo posto paskelbė „Facebook“ paskyroje.

„Mano paskutinė konferencija prasidėjo. Visuomet tikėjau ir tikiu dabar, kad federacija turi tarnauti futbolo bendruomenei. Juk bendruomenė ir įkūrė federaciją, kad būtų atstovaujami jos interesai.

Visgi, turime pripažinti, kad praėjus daugeliui metų, kad organizacija veiktų taip, dėl ko ji buvo sukurta – reikia reformos. O jos esmė – pačios bendruomenės įtraukimas.Federacija neturi būti „kažkokie dėdės iš Vilniaus“.Federacija neturi būti lėšas įsisavinanti organizacija, ji turi investuoti į bendruomenę.Federacija nėra susirinkimai, kur reikia tik rankas pakelti, federacija yra vieta, kur reikia įsitraukti ir dirbti.Visi turime jausti atsakomybę už futbolo vystymą.Turime kalbėti ir priimti sprendimus dėl durų atvėrimo visai futbolo bendruomenei, nuspręsti dėl principingo etikos komiteto, nepriklausomo auditoriaus. Tai taps esminiais pokyčiais, tačiau pokyčiai neturėtų tuo ir baigtis.

Gerojo valdymo praktika patvirtinta, būtina nuosekliai ją diegti. Klubai yra esminė ląstelė organizacine prasme. Visgi kalbant bendrai, pagrindinis tikslas – kad žmonės žaistų futbolą. Sportas turi tarnauti visuomenei. Deja, savo darbo rezultatais turime visiems priminti, kad sportas nėra kaštų centras, tai užimtumas, socialinis įtraukimas, integracija, galimybė didžiuotis.Dėl Lietuvos potencialo neturėtų būti nė menkiausios dvejonės. Farerų sala, kurioje gyvena 50 tūkst. gyventojų, U17 patenka į finalus. Islandijoje nacionalinė rinktinė ir visos jaunimo grupės nuo U17 patenka į finalus. Lietuvoje vaikai nėra mažiau gabūs, tiesiog jiems turime suteikti galimybes ir tinkamas sąlygas.

O kalbant apie jas – šiandien yra itin palankios sąlygos pokyčių įgyvendinimui: parengtas ir suderintas gerojo valdymo raportas, atnaujinta strategija, tobulinamas sporto finansavimo modelis valstybės mastu, dabar diskutuosime dėl įstatų. Kad ir kokie bus sprendimai, tikiu, kad jie bus vedini vertybinių paskatų.Dar reikėtų nepamiršti ir to, kad futbolas – populiariausias sportas pasaulyje, užtikrintas sklandus finansavimas.Šiandien yra ta diena, kai jaučiuosi savo pažadą futbolo bendruomenei ištesėjęs ir tai yra paskutinė mano darbo diena, einant Prezidento pareigas. Per pusantrų metų pavyko padaryti išties daug – inicijuotas gerojo valdymo futbolo forumas, atnaujinta organizacijos strategija, daug matomų ir nematomų darbų, kiekvienas jų prisidėjo prie to, kad futbolo įvaizdis Lietuvoje po truputį pradėjo atgauti pasitikėjimą visuomenės akyse. Viliuosi, kad darbai bus tęsiami ir gerojo valdymo raportas iš dokumento pamažu virs vertę kuriančia ir futbolą auginančia sistema.Norėjau padėkoti žmonėms, kurie buvo kartu, augo kartu, siekė, nusivylė ir rado jėgų siekti iš naujo.

Ačiū Mindaugas Verbickas, Andrius Pacevičius, Nerijus Dunauskas, Aida Mila, Antanas Paulauskas, Laurynas Zibolis, Jelena Kutkienė, Lilija Laukaitiene, Eugenijus Riabovas, Stasys Petrauskas, Donaldas Urniezius, Vilma Jacukevičienė, Tadas Dunauskas, Augustas Zakarevicius, Gediminas Zygelis, Edgaras Stankevicius, Maksimas Bechterevas, Ricardas Zdancius Andrius Martinaitis Milda Liužinaitė Karolis Kriščiūnas Dovydas Sužiedėlis Raimondas Statkevičius Edgaras Jankauskas Justas Vilavičius Jolanta Petrulėnienė Vaiva Zizaite Vaidotas Januška Justas Kontrimas Juozas Skara Vaidotas Rastenis Ignas Marcinkevičius Greta Guižauskaitė Julija Mikštaitė-Kasputienė Augustė Dunauskienė Vilma Seskaityte-Zurze Valdas Urbonas Vaida Griksaite Cesnauskiene Valdas Knyzelis Sergejus Slyva Aleksandras Jefišovas Rimas Kazakevičius Šarūnas Bičiušas Romas Pikčilingis Dalia Zigeliene Stasys Stankus Vytautas Vaškūnas Gintaras Krasauskas Algirdas Surgautas Kęstutis Rudžionis ir visiems, kurių nebeleido pažymėti arba nėra čia, facebook'e.“

sportas.info