E.Jankauskas: "Šiandien mano žaidėjai pasiekė ribas" (VIDEO)

Lietuvos rinktinės treneris Edgaras Jankauskas po pralaimėjimo Anglijos rinktinei teigė, kad didžiuojasi savo auklėtinių atsidavimu aikštėje ir, jo manymu, tokios rungtynės komandai leis žengti į priekį savo žaidimo gerinime.

„Nuotaikos rūbinėje po rungtynių nebuvo blogos ir nematau priežasties, kodėl jos turėtų būti blogos. Didžiuojuosi vyrų atsidavimu, jų sugebėjimu atiduoti daugiau jėgų nei jų turėjo. Pusė komandos nubėgo daugiau nei trylika, keturiolika kilometrų. Tam reikėjo daug pastangų.

Manau žaidėjai šiandien labai teigiamai atsakė į mūsų prašymus žaisti, nesusitraukti ir nebijoti po praleisto įvarčio. Aišku, toliau seka realybė. Noriu laimėti kiekvienas rungtynes, tačiau manau, kad šiandien mano žaidėjai pasiekė ribas, o prieš mus žaidė pati stipriausia komanda.

Kartais varžovus nustebindavome. Norėjome juos spausti ir dažnai neleisdavome įžaisti kamuolio. Visgi mums sunkiai sekėsi palaikyti kamuolį, jį kartais lengvai atiduodavome ir tokia klaida kainuoja daug jėgų, nes iš tokios pajėgios komandos atkovoti kamuolį labai sunku. Tačiau mūsų kraštiniai saugai Arvydas (Novikovas) ir Fedoras (Černychas) padėjo mūsų gynybai, jie padarė juodą darbą. Manau, kad šios rungtynės mums yra labai naudingos ir tai yra dirva, kurioje galima tobulėti“, – dėstė specialistas.

E.Jankauskas taip pat pridėjo, jog visi jo atlikti keitimai buvo priverstiniai. Artūras Žulpa patyrė sudėtingą traumą ir buvo pakeistas dėl plyšusių čiurnos raiščių, Arvydas Novikovas nebuvo pasiruošęs žaisti visų 90 minučių, o Vykintas Slivka pasiprašė keitimo.