E.Jankauskas: "Turėjome kelias progas įmušti" (VIDEO)

Lietuvos rinktinė baigė savo beveik trijų savaičių treniruočių stovyklą Estijoje, Lietuvoje, Rusijoje ir Lenkijoje. Paskutinėse rungtynėse Edgaro Jankausko vadovaujama nacionalinė komanda 0:4 nusileido Lenkijos rinktinei.

„Aiškiai matėsi meistriškumo skirtumas, – sakė E. Jankauskas. – Jautėsi įtampa, galbūt aplinka darė įtaką mūsų žaidimui. Per daug klydome, per lėtai priiminėjome sprendimus. Žaidžiant su komanda, kuri yra aštunta FIFA reitinge ir važiuoja į pasaulio čempionatą, su tokiais sprendimais yra sunku ką nors nuveikti. Turėjome kelias progas įmušti, tačiau jų vartininkas gelbėjo komandą, o lenkai savo progas išnaudojo meistriškai“.

Pasak trenerio, šis pralaimėjimas rinktinės trūkumus: „Šios dienos rungtynės yra pamoka mums. Mačas parodė mūsų spragas, ko mums trūksta. Per greitai prarandame kamuolį ir darbas gynyboje reikalauja daug jėgų, išėjus į ataką netenki energijos”.

Šiose rungtynėse buvo naudojama ir VAR sistema, kuri leidžia teisėjams dar kartą įvertinti abejotiną epizodą arba sprendimą. Ji leido užfiksuoti įvartį lenkams bei paskirti baudinį į Lietuvos vartus, kai Algis Jankauskas sužaidė ranka.

„Ten, kur mums VAR sistema pagelbėjo, tai buvo akivaizdi ranka, o epizode, kur buvo skirtas baudinys į mūsų vartus, abejočiau... Mūsų gynėjas buvo tokioje padėtyje, kur buvo sunku patraukti ranką, o esant tokiam rezultatui baudinio galėjo ir neskirti. Tačiau apie teisėjus nenoriu kalbėti“, – sakė E. Jankauskas.