E.Jankauskas: turime priversti anglus suklysti (FOTO)

Prieš sekmadienį įvyksiančias pasaulio čempionato atrankos rungtynes tarp Anglijos ir Lietuvos rinktinių mūsiškių strategas Edgaras Jankauskas žiniasklaida kalbėjo apie būtinybę priversti aikštės šeimininkus daryti klaidas, rašo lrytas.lt

"Anglai norės įmušti greitą įvartį, bet nenorime praleisto nei greito, nei negreito įvarčio.

Pradžia bus labai galinga, nes jie mėgins mus spausti. Tikiuosi, kad mums pavyks su tuo susitvarkyti bei įgyvendinti savo sumanymus. O jų mes turime. Mes irgi norime žaisti futbolą, ieškoti būdų atakuoti. Žinome, kaip tai padaryti ir kada anglai yra labiausiai pažeidžiami. Jeigu mums pavyks kai kurie dalykai, tai būtų labai geras rezultatas ir žingsnis į priekį", - kalbėjo treneris.

"Matome, kad bus keitimų, tačiau nelabai ir spėliojame jų sudėtį. Jie turi resursų pakeisti bet kurį iškritusį žaidėją ir tai gali padaryti atitinkamu lygiu. Didesnis galvos skausmas – atakuojantis blokas. Jų žaidėjai – nedidelio ūgio, turi daug sprogstamojo greičio, agresyvūs, ištvermingi. Čia matau daug problemų, nes turime apsiginti nuo tų įkirtimų į baudos aikštelę, kur jie suranda net mažiausias spragas."

Apie rungtynes su Čekija

"Po kiekvienų rungtynių vyksta analizė ir vertinimas. Įvertinimai būna skirtingi, nes tai priklauso nuo žaidėjo naudos komandai. Buvo tų, kurie sužaidė žemesniame lygyje nei galėtų ir iš jų tikimės. Tačiau nenorėčiau daug dėmesio skirti toms rungtynėms. Matėme, kad antrajame kėlinyje viskas išsibalansavo, kai į aikštę vienu metu įleidome 6 futbolininkus.

Ritmas buvo pernelyg didelis ir jiems nepavyko įsilieti. Puikiai pats žinau, kaip sunku eiti į aikštę po keitimo. Be to, šiose rungtynėse jau skaičiavome nuovargį, nes norėjome, kad visi būtų pasirengę savaitgaliui", - sakė Jankauskas.

Islandų pavyzdys Europos čempionate

"Galbūt tas pavyzdys kol kas nelabai mums tinka, bet pradžia – taip. Islandai prieš 8-10 metų pradėjo koncentruotis į futbolą. Mes dar žengiame pirmus žingsnius. Mes norime išsigryninti kelią ir juo žengti. Visi tuo keliu senokai eina, o mes atsiliekame.

Visos komandos turi silpnų vietų, bet tam, kad jas išryškintum – reikia daug darbo. Reikia priversti juos suklysti. Jie šiaip sau neklys. Jeigu nesugebėsime prisitaikyti prie intensyvumo, galime silpnų vietų ir nepastebėti. Varžovai naudoja spaudimą ir neleidžia įkvėpti, bet ten klysta net ir tie žaidėjai, kurių kainos – dešimtimis milijonų skaičiuojamos. Bet reikia juos priversti suklysti ir čia reikia įdėti daugiau pastangų nei esame įpratę", - teigė treneris.

M.Suslavičius, lrytas.lt

Martynas Suslavičius, lrytas.lt