"Ekrano" klubo agonija: Futbolininkai negauna net minimalių algų

Penktadienį Panevėžyje buvo surengta speciali spaudos konferencija, kurios metu Panevėžio „Ekrano“ futbolo klubas viešai ieškojo būdų, kaip išvengti bankroto. Vienas pagrindinių siūlymų buvo fantastinis siūlymas nacionalizuoti Panevėžio miesto treką, kurio išlaikymo lėšos būtų perkeltos Vyriausybei. Atsikračiusi šios finansinės naštos Panevėžio miesto savivaldybė galėtų skirti „Ekranui“ iki 500 tūkst. litų.

Išeičių iš susidariusios sudėtingos klubo padėties ieškojo klubo prezidentas Aušrys Labinas, vyr. treneris Valdas Dambrauskas, kapitonas Donatas Petrauskas, miesto meras Vitalijus Satkevičius, Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų generalinis prezidentas Sigitas Gailiūnas bei direktorius Visvaldas Matkevičius ir Panevėžio kūno kultūras ir sporto centro dir. Saulius Raziūnas. 

Konferenciją inicijavo Seimo narys Domas Petrulis, kuris 15min.lt teigė, kad jos metu buvo pateikta daug siūlymų, kurių įgyvendinimas bus svarstomas.

 

„Pagrindinis pasiūlymas yra nacionalizuoti Panevėžio dviračių treką, kuris dabar yra nemenka našta savivaldybei. Jeigu jo išlaikymą galėtų prisiimti Vyriausybė, tuomet Panevėžio savivaldybė galėtų tuos pinigus skirti paremti „Ekranui“. Apie tai kalbėsiu su premjeru Algirdu Butkevičiumi. 

 

Taip pat buvo pasiūlyta idėja steigti specialų fondą „Ekrano“ gelbėjimui. Visuomenė ir verslininkai galėtų prisidėti. Taip pat pasiūliau miesto merui ir savivaldybei atleisti „Ekraną“ nuo mokesčių. Nuo 2012 iki 2013 metų klubas negavo paramos iš savivaldybės, tačiau sumokėjo net pusę milijonų litų mokesčių.“

 

Jeigu klubas būtų atleistas nuo mokesčių, tuomet jis būtų patrauklesnis rėmėjams, kuriuos būtų lengviau prisivilioti, įsitikinęs D.Petrulis.

 

Tuo tarpu, miesto meras V.Satkevičius teigė, kad klubas pats pateko į tokią situaciją, todėl turėtų gerai susimąstyti, ką darė netinkamai.

 

Jau kelis metus besitęsiančios bėdos pagilėjo, kad „Ekranas“ sudarė sutartį su „Inter RAO“, tačiau ši kompanija vėliau atsisakė skirti paramą. Savivaldybė neskyrė klubui paramos pastaraisiais metais motyvuodama tuo, kad net milijonas litų buvo paskirtas Panevėžyje įsikūrusiai futbolo akademijai, kuri turi ryšių su klubu.

 

Pasak Seimo nario D.Petrulio, klubo išlikimas priklauso nuo to, kiek ilgai kantrybės turės klubo žaidėjai: „Viskas priklauso nuo futbolininkų. Jie jau kelis mėnesius normalių atlyginimų negauna, o šeimas išmaitinti reikia. Nežinia, kiek jie dar kantrybės turi.“

 

PAPILDYTA. Klubo atstovai patikslino, kad futbolininkai už savo darbą yra atlyginami, jie per mėnesį gauna 500 ar 700 litų. Tai yra mažesni atlyginimai negu minimalus atlygis Lietuvoje.

 

Klubo kapitonas D.Petrauskas teigė, kad futbolininkai tik dirba savo darbą: „Mes tik dirbame savo darbą, kurį nuoširdžiai mylime. Neturime laiko strateguoti ir politikuoti.“

 

Dovilė Šeduikytė, 15min.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...