Eksperimentavę "Trakai" nugalėjo "Skonto"

Senosios sostinės riteriai „Trakai“ laimėjo ir antras kontrolines rungtynes, išvykoje rezultatu 1:0 nugalėję Rygos „Skonto“ ekipą.  Vienintelį įvartį susitikimo pabaigoje pelnė peržiūroje dalyvaujantis legionierius iš Rusijos Davidas A.

Rungtynės su „Skonto“ buvo visiškai kitokios, nei pirmasis kontrolinis susitikimas su Lietuvos jaunimo U-21 rinktine.

„Vienas iš šių rungtynių tikslų buvo išbandyti žaidėjus įvairiose pozicijose“, - po rungtynių sakė „Trakų“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas.

Tokių žaidėjų riterių komandoje buvo ne vienas: ir naujasis pirkinys Edvardas Gaurilovas, ir peržiūroje dalyvaujantis Rokas Stanulevičius, ir Andrius Lipskis, ir dar keli. Beje, ši trijulė pirmąkart šį sezoną žaidė be keitimų, visas 90 minučių.

Skirtingai nei prieš savaitę, šįsyk „Trakų“ marškinėlius jau vilkėjo iš peržiūros Kazachstane grįžęs Linas Klimavičius. Dar vienas skirtumas – namo išsiųsti vilčių nepateisinę legionieriai iš Ukrainos. Vis dar nežaidė ir su jaunimo rinktine Sankt Peterburge buvę Justinas Januševskis bei Povilas Malinauskas.

Rungtynėse su „Skonto“, nuo pat jų pradžios, išryškėjo „Trakų“ pranašumas. Vidurio linijos žaidėjai – pirmajame kėlinyje Jurijus Mamajevas, o antrajame Darius Miceika su pagalbininkais visiškai valdė aikštės vidurį. Toks diskomfortas varžovams per visas 90 minučių leido sukurti vos vieną pavojingesnį epizodą. „Trakų“ puolimas, savo ruožtu, buvo žymiai pastebimesnis – ypač įsiminė du pavojingi L.Kochanausko smūgiai iš toli.

Pergalingas įvartis buvo įmuštas, likus žaisti dešimčiai minučių iki susitikimo pabaigos. Tik po keitimo aikštėje pasirodęs Davidas A. Puikiai susistabdė kamuolį, bei pasiuntė kamuolį į varžovų vartų tinklą.

„Davidas šiose rungtynėse pareiškė rimtas pretenzijas, kad su juo būtų pasirašytas kontraktas. Kiti peržiūroje dalyvavę futbolininkai  taip pat nenuvylė“, - sakė V.Urbonas.

Kitą savaitę vėl po dvi treniruotes kasdien rengsiantys „Trakų“ futbolininkai, šeštadienį žais draugiškas rungtynes su Kauno „Stumbru“.

fkt.lt

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...