Ekspertai: "Liverpool" šansas prieš "Real" - mobilizacija ir ypatinga "Anfield" atmosfera

Trečiadienį futbolo gerbėjų laukia ypatingas vakaras – Čempionų lygos B grupės mače susikaus pasaulinio garso „Liverpool” ir Madrido „Real” klubai.

Portalas „EuroFootball.lt” paprašė pasidalinti prognozėmis ekspertų -  trenerio Valdo Dambrausko ir „Viasat Sport Baltic” komentatoriaus Gedimino Reklaičio.

- Kas šios poros favoritas?

Valdas Dambrauskas: „Nors „Liverpool“ turi neblogą istoriją prieš Madrido klubą, manau, kad šiai dienai „Real“ yra geriausiai pasiruošusi komanda. Po praėjusio, gana sėkmingo sezono, „Liverpool“ kol kas žaidžia labai vidutiniškai. Mano nuomone, tai susiję su kai kurių žaidėjų atvykimu bei pasaulio čempionate rungtyniavusių žaidėjų forma.

Anglijoje daug kalbama apie Raheemą Sterlingą, kuriam dar tik 19 metų, o jis jau tampa „Liverpool“ ir Anglijos rinktinės lyderiu. Jaunam žaidėjui tenka didžiulis krūvis. Iš komandos naujokų (Mario Balotelli, Adamas Lallana, Rickie Lambertas – red. past.) buvo tikimasi gero žaidimo, tačiau kol kas jie nepateisina lūkesčių.

Treneris Brendanas Rodgersas „Liverpool“  futbolininkus verčia žaisti modernų futbolą – kontroliuojant kamuolį, aukštai ginantis bei taikant kelias taktines schemas. Dėl šios priežasties naujokams dar reikia laiko. Tuo tarpu „Real“ didelių problemų neturi, nes jų sudėtis ir žaidimo stilius yra ganėtinai aiškus, todėl jų šansai šiose rungtynėse didesni“.

Gediminas Reklaitis: „Jei šios komandos dabar susitiktų 10 kartų, mažai abejonių, kad „Real" laimėtų 9 kartus, o daugelį iš jų - įspūdingais rezultatais. Aiškus favoritas - Madrido klubas. Bet futbolas tuo ir žavus, kad šiandien gali būti "raudonųjų" vakaras“.

- Kaip manote, ar rungtynėms turės įtakos žaidėjų netektys?

V. D.: „Kalbant apie Danielį Sturridge‘ą, jis yra pagrindinis Liverpulio ekipos puolėjas, kurio jiems šiuo metu labai trūksta. Tačiau nėra ko apie tai kalbėti, nes jis vienas apžaisti negalėtų.

Madrido „Real“ futbolininkai, kurie negalės rungtyniauti yra svarbūs komandai, bet jų suolas ilgesnis, todėl praradimas mažiau jaučiamas“.

G.R.: „ Netektys, be abejo, svarbios. Bet vertinant iš esmės, abu klubai turi tik po vieną rimtą nuostolį. Jeigu „Real" Garetho Bale'o praradimą gali užtušuoti schema 4-4-2, tai „Liverpool" su Danieliu Sturrindge'u ir be jo - dvi skirtingo potencialo komandos“.

- Kaip vertinate komandų sportinę formą?

V.D.: „Komandų formą parodo turnyrinė lentelė. Paskutinėse rungtynėse „Real“ laimėjo lengvai, o „Liverpool“ reikėjo stebuklo ir dviejų įvarčių į savus vartus. Abi komandos turi žaidėjus iš nacionalinių rinktinių, todėl tai išbalansuoja žaidimą. Pergalė abiems ekipoms suteiktų pasitikėjimo. „Raudonųjų“ pranašumas – žaidimas namuose, nes „Anfield“ stadionas Europos turnyruose tampa dvyliktu žaidėju „Liverpool“ klubui.

G.R.: Apie „Real" formą viską pasako rezultatai - 7 pergalės iš eilės ir triuškinami varžovai. Kita vertus, net ir dabar matyti, kad „karališkieji" tebeturi rezervų, o tai iš tikro gąsdina...

„Liverpool" forma, nevyniojant į vatą, prastoka. Brendanas Rodgersas to irgi neslepia. Mario Balotelli nemuša įvarčių, saugų grandis „nedūzgia" taip smagiai, kaip praėjusį sezoną, o gynyba dažnai yra kažkas baisaus. Aišku, galima įsivaizduoti, kad „raudonieji" mobilizuosis. Manau, to nori visi neutralūs žiūrovai, nes tai garantuotų puikias rungtynes.

Aivaras Katutis