"El Clasico" akistatoje - paskutinėmis mačo minutėmis pelnytas S. Ramoso išlyginamasis įvartis (VIDEO, FOTO)

17 valandą 15 minučių Lietuvos laiku Ispanijos "La Liga" pirmenybėse įvyko neeilinė 14-ojo turo dvikova.

"Camp Nou" stadione susitiko du aršiausi varžovai - "Barcelona" prieš Madrido "Real". 90-ąją minutę pelnytas Sergio Ramoso įvartis išgelbėjo Zinedine'o Zidane'o treniruojamą komandą nuo pralaimėjimo Katalonijoje - 1:1.

Rungtynės prasidėjo abiejų komandų aktyviu žaidimu, o aikštėje kova virė dėl kiekvieno centimetro. "Barca" daugiau laiko kontroliavo kamuolį, tačiau per pirmąsias 30 rungtynių minučių nei jiems, nei svečiams iš sostinės nepavyko sukurti jokios pavojingos progos.

37-ąją minutę pirmasis į vartų plotą smūgį atliko "Real" lyderis Cristiano Ronaldo, tačiau į jo smūgį iš aštraus kampo reagavo Marcas-Andre ter Stegenas. Po minutės portugalas vėl atliko smūgį į katalonų vartus, tačiau vartininkui jis didelių rūpesčių nesukėlė.

Per likusį pirmojo kėlinio laiką rimtesnių progų sukurta taip ir nebuvo ir komandos į rūbinę žygiavo rezultatui esant 0-0.

Antrasis kėlinys buvo kur kas atkaklesnis ir įdomesnis. "Barca" nuo pat pirmos minutės kontroliavo kamuolį ir pradėjo žaisti kur kas aktyviau "Real" aikštės pusėje.

53-ąją minutę "Camp Nou" stadionas pakilo iš savo sėdimų vietų - po standartinės situacijos Luisas Suarezas galva nukreipė kamuolį į vartų tinklą ir išvedė šeimininkus į priekį.

Po praleisto įvarčio "Real" aštrino savo atakas, tačiau spaudimas dingo ir vėliau katalonai turėjo puikias galimybes pelnyti ir antrąjį įvartį. 67-ąją minutę Neymaras, išmaudęs Dani Carvajalį, visiškai laisvas iš 5 metrų atstumo atliko smūgį, tačiau jis praskriejo pro skersinį.

Vėliau žaidimas vėl tapo lygus. "Real" į aikštę metė jaunuosius Marco Asensio ir Mariano Diazą, kurie bandė pralaužti "Barcelona" gynybos vartus.

Galiausiai 90-ąją minutę katalonai buvo nubausti paskutinių rungtynių minučių herojumi Sergio Ramoso įvarčiu. Po standartinės situacijos "Real" kapitonas visiškai be priežiūros baudos aikštelėje nukreipė kamuolį į vartų tinklą ir išlygino rezultatą.

Paskutinėmis mačo sekundėmis "Barca" galėjo išplėšti sensacingą pergalę, tačiau Sergi Roberto smūgi galva nuo vartų linijos iškrapštė Casemiro. Rimtesnių progų sukurta nebebuvo ir rungtynės baigėsi lygiosiomis 1-1.

"Real" klubui išplėštas taškas buvo itin svarbus, nes prieš "Barca" išsaugojo šešių taškų pranašumą ir toliau užtikrintai liks Ispanijos pirmenybių lyderiu. Be to, Z. Zidane'o auklėtiniai jau 33 rungtynės iš eilės yra nenugalimi.

Rezultatas:

"Barcelona" 1 - 1 "Real Madrid"
53' [1 - 0] L. Suarez
90' [1 - 1] S. Ramos

Turnyrinė lentelė:


Startinės sudėtys:

"Barcelona": Ter Stegen; Sergi Roberto, Gerard Pique, Javier Mascherano, Jordi Alba; Sergio Busquets, Ivan Rakitič, Andre Gomes; Lionel Mesis, Luis Suarez, Neymar.

Atsarginiai: Cillenssen, Umtiti, D. Suarez, Arda Turan, Paco Alcacer, Andres Iniesta, Lucas Digne.

"Real Madrid": Keylor Navas; Dani Carvajal, Raphael Varane, Sergio Ramos, Marcelo; Lucas Vazquez, Mateo Kovačič, Luka Modrič, Isco; Karim Benzema, Cristiano Ronaldo.

Atsarginiai: Casilla, Nacho, Pepe, Casemiro, Asensio, James, Mariano.