EL grupių etape nebus turnyro finalininko "Ajax" ir makedonų eliminuoto "Fenerbahce" (VIDEO)

Šį vakarą paaiškėjo visi UEFA Europos lygos atranką sėkmingai perėję klubai.

Grupių etape nebus kaimynų lenkų, kurių Varšuvos “Legia” svečiuose nesugebėjo pralaužti Tiraspolio “Sheriff” gynybos. Susitikimas baigėsi be įvarčių, bet varžovai keliauja į kitą etapą, nes pirmasis mačas baigėsi rezultatu 1-1.

“Utrecht” barjerą tik per plauką peržengė Sankt-Peterburgo “Zenit”, kuriam prireikė pratęsimo. Rusijoje Aleksandras Kokorinas aikštės šeimininkus į priekį išvedė jau 9-ąją minutę, tačiau per pagrindinį laiką daugiau nepasižymėjo niekas. Galiausiai pergalingu tapo antrasis Kokorino tikslus smūgis, kurį šis atliko baigiantis pirmajai pratęsimo daliai.

Sensacija užfiksuota Stambule, kur vietos “Fenerbahce” dar kartą nusileido Skopjės “Vardar” ir baigė pasirodymą Europoje. Antrajame pagal pajėgumą Senojo žemyno turnyre neteks išvysti tokių žinomų futbolininkų kaip Mauricio Isla, Martinas Škrtelis, Mathieu Valbuena ar Robinas van Persie.

Ispanijos atstovas Bibao “Athletic” po puikios pergalės išvykoje šį vakarą dar kartą palaužė Atėnų “Panathinaikos”. Vienintelį dvikovos įvartį pelnė Ikeras Muniainas ir jo dėka galutinis rezultatas tapo 4-2.

“Milan” futbolininkai savų sirgalių akivaizdoje prieš Tetovo “Shkendija” jau buvo laimėję 6-0, tad sunkumų jiems nekilo. Jaunasis snaiperis Patrickas Cutrone Makedonijoje pasižymėjo jau 13-ąją minutę ir jo komanda ramiai sulaukė finalinio švilpuko.

Kiek mažiau užtikrintas savo ateitimi buvo “Marseille” klubas, kuris iš Slovėnijoje vykusios akistatos su “Domžale” buvo išsivežęs tik lygiąsias. Visgi, šio vakaro rungtynės prancūzams klostėsi kur kas geriau – juos į grupių etapą išvedė Valere Germaino dublis bei dar vienas Floriano Thauvino įvartis.

Tokią pat didelę staigmeną kaip ir “Vardar” pateikė Trondheimo “Rosenborg” futbolininkai, namuose atsilaikę prieš Amsterdamo “Ajax”. Nyderlandų atstovai praėjusį sezoną žaidė Europos lygos finale, tačiau šiemet net nepravers turnyro durų. Norvegus į priekį šį vakarą išvedė Nicklasas Bendtneris, tačiau “Ajax” ekipa turėjo vilties po to, kai rezultatą išlygino Aminas Younesas, o vos po minutės jį persvėrė Lasse Schone. Kita vertus, 80-ąją minutę šio mačo lygybę atstatė Samuelis Adegbenro, kuris vėliau netgi išplėšė aikštės šeimininkams pergalę.

Viltis buvo sužibusi ir kiek vėliau savąjį mačą pradėjusio Splito “Hajduk” akyse, nes baigiantis pirmajam kėliniui bendrą santykį su Liverpulio “Everton” iki 1-2  sušvelnino Josipas Radoševičius. Vis dėlto, iškart po pertraukos debiutinį įvartį neįtikėtinu būdu iš pusės aikštės įmušė “irisų” naujokas Gylfi Sigurdssonas ir vieni turnyro favoritų be didesnių problemų pateko į grupių etapą.

Rezultatai (bendras santykis):

Larnakos AEK (1 – 3) “Viktoria”

Kijevo “Dynamo” 3 – 1 (3 – 1) “Maritimo”

“Sheriff” 0 – 0 (1 – 1) “Legia”

“Maccabi” 2 – 2 (3 – 2) “Altach”

“Ostersunds” 2 – 0 (3 – 3) PAOK

“Salzburg” 4 – 0 (7 – 1) “Viitorul”

“Zenit” 2 – 0 (2 – 1) “Utrecht” – po pratęsimo

“Olexandria” 1 – 2 (2 – 3) BATE

“Fenerbahce” 1 – 2 (1 – 4) “Vardar”

Atėnų AEK 3 – 0 (3 – 0) “Club Brugge”

“Midtjylland” 1 – 1 (3 – 4) “Apolon”

“Skenderbeu” 0 – 0 (1 – 1) Zagrebo “Dinamo”

“Videoton” 0 – 4 (0 – 4) “Partizan”

“Athletic” 1 – 0 (4 – 2) “Panathinaikos”

“Braga” 2 – 2 (4 – 3) “Hafnarfjordur”

“Shkendija” 0 – 1 (0 – 7) “Milan”

“Marseille” 3 – 0 (4 – 1) “Domžale”

“Rosenborg” 3 – 2 (4 – 2) “Ajax”

“Crvena Zvezda” 2 – 1 (4 – 4) “Krasnodar” 

“Hajduk” 1 – 1 (1 – 3) “Everton” 
<iframe width="500" height="343" src="//rutube.ru/play/embed/10544962" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowfullscreen></iframe>

“Austria” 0 – 1 (2 – 2) “Osijek”

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...

    Komentarų kol kas nėra...