EL grupių etapo finišas: "Atalanta", "Milan" ir "Arsenal" finišavo viršūnėje (VIDEO)

Šį vakarą UEFA Europos lygoje pasibaigė grupių etapo kovos. Kadangi buvo žaidžiamas paskutinis turas, paaiškėjo ir į atkrintamąsias varžybas patekusios komandos. Pilnas turnyrines lenteles galite rasti čia.

"Villarreal" šįkart namuose pralaimėjo Tel Avivo "Maccabi", tačiau A grupės nugalėtojų vardą ispanai jau buvo užsitikrinę anksčiau. "Astana" futbolininkus už savo nugaros jie paliko nepaisant to, jog šie išvykoje palaužė Prahos "Slavia".

B grupės baigtis dar aiški nebuvo, tačiau joje pirmąją vietą užsitikrino Kijevo "Dynamo", namie įveikęs Belgrado "Partizan". Įvarčius į serbų vartus Mykola Morozyukas ir hat-tricku vėliau pasižymėjęs Junioras Moraesas pasiuntė dar pirmajame kėlinyje, tačiau šie taip pat prasibrovė toliau, nes Korčės "Skenderbeu" nesugebėjo nugalėti grupės dugne likusio Berno "Young Boys".

C grupę laimėjo "Braga", nors paskutiniosiose rungtynėse ir nusileido Stambulo "Bašakšehir" futbolininkams. Turkai turėjo šansą užimti antrąją vietą, bet šią poziciją užsitikrino Razgrado "Ludogorets", kuriam prieš "Hoffenheim" užteko pasiekti lygiąsias.

D grupėje viskas vėlgi jau buvo aišku anksčiau. Joje triumfavo "Milan" futbolininkai, šįkart sau leidę pralaimėti "Rijeka" ekipai. Tiesa, pastaroji vos nepavijo Atėnų AEK, kuris svečiuose neįveikė autsaiderio Vienos "Austria" ir būtų sau prisidaręs bėdų, jei varžovams būtų pavykę įmušti.

E grupės nugalėtojais tapo kiti Italijos atstovai - Bergamo "Atalanta" šį vakarą namuose palaužė "Lyon". Vienintelį tikslų smūgį šiose rungtynėse atliko Andrea Petagna ir šis garantavo geresnį finišą nei prancūzų. Tuo tarpu Liverpulio "Everton" bei Limasolio "Apollon" už nugaros jau buvo palikti anksčiau.

F grupėje buvo neaiškios abi pirmosios vietos. Maskvos "Lokomotiv" nugalėjo be pergalių likusį "Zlin" ir taip ramiai užėmė poziciją viršūnėje, tačiau "Kobenhavn" į kitą etapą pateko įveikęs daugiau taškų turėjusį Tiraspolio "Sheriff". Moldavai galiausiai buvo parklupdyti rezultatu 2-0.


Vėliau prasidėjusiose G grupės akistatose pasikeitė pirmąją vietą užėmusi komanda. Ja tapo Pilzeno "Viktoria", svečiuose palaužusi "Hapoel Beer Sheva" futbolininkus. Čekai pasinaudojo Bukarešto "Steaua" patirta nesėkme prieš "Lugano" bei nustūmė Rumunijos klubą į antrąją poziciją.

G grupėje pasismagino Londono "Arsenal". Nugalėtojų vardą jau prieš savaitę užsitikrinę anglai į Borisovo BATE vartus įmušė net šešis įvarčius, kurių autoriais tapo Mathieu Debuchy, Theo Walcottas, Jackas Wilshere'as, Olivier Giroud, Mohamedas Elneny bei į savus vartus įsimušęs Denisas Polyakovas. Tuo tarpu antrąją vietą baltarusius aplenkdamas išplėšė Belgrado "Crveza Zvezda", vienintelio Slavoljubo Srničiaus smūgio dėka įveikęs "Koln".

Dvejos lygiosios I grupėje kelią į kitą etapą be pirmąją vietą kišenėje jau turėjusio "Salzburg" atvėrė "Marseille" futbolininkams. Pastarieji už nugaros paliko "Vitoria de Guimaraes" klubo neįveikusį "Konyaspor".

J grupėje vakaras buvo sėkmingas Bibao "Athletic", atėmusiam pirmąją vietą iš "Ostersunds". Švedai sužaidė lygiosiomis su Berlyno "Alba", tad Luhansko "Zorya" įveikęs "La Liga" klubas ne tik užsitikrino kelialapį į kitą etapą, bet pagal geresnį tarpusavo rungtynių santykį aplenkė "Ostersunds". Lemiamais tapo antrajame kėlinyje Aritzo Adurizo bei Raulio Garcios įmušti įvarčiai.

K grupėje "Nice" ir Romos "Lazio" pralaimėjo, tačiau čia niekas nepasikeitė. Prancūzai toliau liko antrojoje pozicijoje bei neturėjo šansų nei nukristi, nei pakilti aukščiau, o "Serie A" atstovai užsitikrino nugalėtojų vardą.

Galiausiai, kovą dėl L grupės nugalėtojo vardo išvykoje laimėjo Sankt-Peterburgo "Zenit", privertęs pasiduoti San Sebastiano "Real Sociedad" vienuolikę. Pasižymėjus Aleksandui Yerokhinui rezultatą baskų gretose buvo išlyginęs Willianas Jose, tačiau neilgai trukus rezultatą vėl persvėrė Branislavas Ivanovičius, o po keitimo išėjęs Leandro Paredesas rusų pergalę įtvirtino. Šios komandos už savo nugaros paliko lygiosiomis sužaidusius Skopjės "Vardar" bei Trondheimo "Rosenborg".

Rezultatai (paryškintos komandos pateko į kitą etapą):

A grupė:
"Slavia" 0 - 1 "Astana"

"Villarreal" 0 - 1 "Maccabi"

B grupė:
Kijevo "Dynamo" 4 - 1 "Partizan"

"Young Boys" 2 - 1 "Skenderbeu"

C grupė:
"Hoffenheim" 1 - 1 "Ludogorets"
"Bašakšehir" 2 - 1 "Braga"

D grupė:
"Austria" 0 - 0 AEK
"Rijeka" 2 - 0 "Milan"

E grupė:
"Apollon" 0 - 3 "Everton"

"Atalanta" 1 - 0 "Lyon"

F grupė:
"Kobenhavn" 2 - 0 "Sheriff"
"Zlin" 0 - 2 "Lokomotiv"

G grupė:
"Steaua" 1 - 2 "Lugano"
"Hapoel Beer Sheva" 0 - 2 "Viktoria"

H grupė:
"Arsenal" 6 - 0 BATE

"Crvena Zvezda" 1 - 0 "Koln"

I grupė:
"Marseille" 0 - 0 "Salzburg"
"Vitoria de Guimaraes" 1 - 1 "Konyaspor"

J grupė:
"Hertha" 1 - 1 "Ostersunds"
"Zorya" 0 - 2 "Athletic"

K grupė:
"Vitesse" 1 - 0 "Nice"
"Zulte-Waregem" 3 - 2 "Lazio"

L grupė:
"Vardar" 1 - 1 "Rosenborg"
"Real Sociedad" 1 - 3 "Zenit"